Laki_Laki Laki_Laki komentáře u knih

☰ menu

Hirošima Hirošima František Hrubín

Velice pěkná sbírka. Netroufám si tvrdit, že všechny básně v ní mě zaujaly a musí být nutně zajímavé, ale tato sbírka nese úžasnou myšlenku, kvůli které stojí za to ji přečíst.

15.03.2019 5 z 5


První První Kiera Cass

Asi nejlepší z prvních tří dílu. Děj konečně dostává nějaký spád a akci. Kniha má skutečně napínavé finále. Naproti tomu konec je sice romantický, ale značně předvídatelný. ;)

10.04.2017 5 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Úroveň je asi stejná jako u předchozího dílu. Pro náročnější čtenáře něco ve stylu neurazí, nenadchne. Děj se tu dost komplikuje, ale zároveň se skoro neposouvá. Jinak výborná oddychová četba. Takže přes všechny nedostatky, doporučuji. ;)

10.04.2017 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Knížka se mi docela líbila. Pravda byla v ní kupa naivity i scén typických pro YA. Na druhou stranu splnila moje očekávání - skvělá odpočinková četba a není to červená knihovna. Až budu potřebovat odreagování sáhnu po ní znovu.

07.04.2017 4 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Wow.....
To asi nejlépe vystihue celou sérii. Poslední díl mě jednoduše uchvátil. O akci a nečekané zvraty nebyla nouze, od jedné krizové situace ke druhé, jak se Thomas a jeho přátelé snažili odkrýt, kdo jim lže a komu můžou věřit. Posledních asi 50 stran obsáhlo strhující vyvrcholení tohoto příběhu. Konec byl velkým překvapením a podobně jako v jiných YA trilogiích se neobešel bez slz.

Za celou sérii mohu autorovi jedině zatleskat. Myslím, že přehodnotím žebříček svých nejoblíbenějších knih a tato série zaslouženě získá jednu z prvních příček.

28.12.2015 5 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Strhující pokračování prvního dílu. Pravdou zůstává, že kniha nám dala více otázek než na kolik odpověděla. O nečekané situace v tomto díle opravdu nebyla nouze (Tereza byla pro mě opravdu šokem). Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a jedním dechem jsem se vrhla i na třetí díl. Mohu jedině doporučit.

28.12.2015 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Naprosto úžasná knížka. Doslova jsem se od ní nedokázala odtrhnout. Kdykoli jsem myslela, že to nejhorší už se stalo, stalo se něco horšího. Perfektně promyšlená kniha od začátku dokonce. Velmi jsem si oblíbila Thomase, Teresu, Newta a Minha. Vřele doporučuju všem. (občas mi z toho běhal mráz po zádech ale stojí to za to.)

15.06.2015 5 z 5


Hitlerova mládež útočí Hitlerova mládež útočí Leo Kessler (p)

Moc pěkná kniha. Děj je mi povědomý z jiné kesslerovky (nedokážu si vzpomenout na název) ale opět velmi originálně zpracovaný.

26.05.2015 5 z 5


Předehra k Nadaci Předehra k Nadaci Isaac Asimov

První dojem- zmatený. Trvalo mi než jsem chytila dějovou linku. Hari Seldon je zvláštní postava a očividně mu to pálí. Absolutně nechápu jek by někdo mohl dojít tak rychle k rozumnému závěru a navíc přidat neprůstřelné argumenty. Cestování po různých částech Trantoru a poznávání jejich kultur je zajímavé. Na konci je i velké překvapení a zajímavé odhalení. Skvělá kniha můžu doporučit. 4 hvězdy proto že je to moje první kniha od tohoto autora a doufám že další díly budou ještě lepší.

22.05.2015 4 z 5


Útok na Bagdád Útok na Bagdád Leo Kessler (p)

Stejný děj jako u Operace Irák jen trochu více rozvinutý a trochu upravený. Moc dobře zpracovaný příběh.

03.05.2015 5 z 5


Krvavá cesta na smrt Krvavá cesta na smrt Sven Hassel (p)

První kniha od tohoto autora která mě chytila svým jedinečným a autentickým způsobem. Spousta částí není pro slabé povahy, dost drsným a vulgárním způsobem kniha ukazuje nejhorší válku v dějinách.

01.05.2015 5 z 5


Smrtihlav Smrtihlav Leo Kessler (p)

Tento díl ukazuje že ne vše v Kesslerových knihách je pravda viz. komentář Donatello, ale přesto patří mezi velmi povedené.

27.04.2015 4 z 5


Závod tanků Závod tanků Leo Kessler (p)

Jako všechny knihy autora super. Nelituji že jsem nečetla chronologicky neboť jsem zatím žádnou souvislost mezi díly nenašla(možná moje chyba). Tento typ válečných románů je moje srdcovka.

27.04.2015 5 z 5


Jízda smrti Jízda smrti Leo Kessler (p)

Přijde mi že tato kniha ukazuje SS v úplně jiném světle. Von Dodenburga, Schulzeho i Matze si prostě nejde neoblíbit a nefandit jim. Obecně Němce za války ráda nemám, ale v těchto knihách jim prostě musím přát vítězství. Pěkně zpracované, člověk se u toho rozhodně nenudí.

27.04.2015 5 z 5


Vyšel jsem dřív než hvězda ranní Vyšel jsem dřív než hvězda ranní Alexandr Sergejevič Puškin

Po přečtení sbírky Chladný žár jsem si Puškinovy básně oblíbila po přečtení této velmi rozmanité sbírky jsem se do jeho básní přímo zamilovala. Jsou nádherné a hlavně smysluplné.

Puškinovi patří místo mezi světovou klakou.

27.04.2015 5 z 5


Chladný žár Chladný žár Alexandr Sergejevič Puškin

Tato sbírka romantických básní mě jednoznačně přesvědčila, že stojí za to číst poezii a je dobré číst klasiky. Člověku to dá mnohem víc. Můžu jedině doporučit.

27.04.2015 5 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Kniha byla pěkná možná o něco lepší než jednička. Katniss v aréně byla skvělá, ale mimo ni mi přišla strašně naivní a sebestředná, očividně tu hlavní hrdinové nejsou tak pozitivní. Celkový dojem je velmi dobrý.

26.04.2015 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Poslední díl. Rozhodně jsem se nenudila přišla mi ze všech dílů nejsilnější. Konečně trochu napětí a nebyl klasický sladký happy end, přišlo i trochu problémů. Děj jinak celkem snadno předvídatelný a vcelku ohraný. Konec mě velmi potěšil.

26.04.2015 5 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Tato kniha si právem zasloužila místo v mé knihovně. Děj je poslední dobou často ohrávaná postapokalyptická budoucnost, ale velmi pěkně zpracovaná. Troch mi chybí jiný pohled než jen hlavní hrdinky. Jinak se kniha čte velice rychle a podle mě do TOP knih určitě patří.

26.04.2015 4 z 5


Cesta zpátky Cesta zpátky Erich Maria Remarque (p)

Úžasná kniha. Jasně dává najevo, že i ti co přežili jatka v zákopech se vlastně musí počítat mezi oběti, protože jen málokdo se dokázal vrátit do života. Popisuje pocity mladých lidí kteří válkou rychle dospěli a vracejí se domů. Nevěří novému systému a mají problém se zařadit. Remarque je jednoznačně TOP.

28.03.2015 5 z 5