Jízda smrti

Jízda smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46506/bmid_jizda-smrti-5TJ-46506.jpg 5 24 4

SS Wotan série

< 19. díl >

Podtitul: z historie pluku SS Wotan Úderný pluk SS Wotan se právě zdecimovaný vrátil z tažení na Moskvu. Přeživší veteráni mají jen pár dní na zotavenou, než dorazí čerstvé posily, a pak se spolu s nováčky musí ihned pustit do výcviku pro další bojovou operaci. Vůdce totiž nadnesl smělý plán obklíčení a zničení milionové sovětské armády západně od Stalingradu mezi řekami Don a Doněck, jakmile skončí zima, po němž má následovat výpad na Kavkaz a obsazení ropných polí u Kaspického moře. Podaří se von Dodenburgovi a jeho mužům tento troufalý plán uskutečnit?... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Death Ride , 1985


více info...

Přidat komentář

dearkiki
25.05.2017 5 z 5

Jak se v jedné z těchto knih mihne nějaká sympatická vedlejší postava, můžete si být jistí, že bude zabita. Tento díl samozřejmě nečinil výjimku. Děj mne jinak moc bavil, jako vždy, i když se mi už protáčely oči, kdykoli von Dodenburg "otevřel pusu, aby mu nepraskly ušní bubínky", když někde něco bouchlo. :-) To vážně stačilo zmínit jen jednou.

ZuzanaMrh
02.10.2016 5 z 5

Další ze super "Kesslerovek".


Laki_Laki
27.04.2015 5 z 5

Přijde mi že tato kniha ukazuje SS v úplně jiném světle. Von Dodenburga, Schulzeho i Matze si prostě nejde neoblíbit a nefandit jim. Obecně Němce za války ráda nemám, ale v těchto knihách jim prostě musím přát vítězství. Pěkně zpracované, člověk se u toho rozhodně nenudí.

Donatello
02.01.2013 4 z 5

Wotan do toho!!! Nejde jim nefandit, ikdyž jsou to esesáci...