konformita konformita komentáře u knih

☰ menu

Krátký proces Krátký proces Richard Sklář

Miluju Bo a Říďa je macho. Akorát jsem trilogii začala číst od konce. No co už.

15.02.2024 5 z 5


Odplata tě nemine Odplata tě nemine J. D. Robb (p)

Překvapují mne předchozí komentáře. Dostala jsem skvělá doporučení na knihy J.D. Robb a začala jsem právě touto knihou. Vím, že neznám pozadí a minulost postav. I tak ale velké zklamání a bohužel velmi špatný překlad pana Duška. Používá výrazy typu "videofon" a "elektronikáři". To mě velmi iritovalo, zbytečně knize ublížil. I když odhlédnu od mé neznalosti pozadí a překladu, velké zklamání.

24.05.2023 2 z 5


Prolhané městečko Prolhané městečko Diane Chamberlain

Moje první od paní Chamberlain a bavila mě převelice. Jak se Anna vyrovnala s jižanským přístupem k černochům, její přátelství s Jessem a jejich zmizení a znovuobjevení. Krásné, čtivé, prostě nej.

17.05.2023 5 z 5


Domek u jezera Domek u jezera Jasinda Wilder

Nejdříve mě to bavilo. Líčení pocitů toho, co zůstane. Pak už to bylo zdlouhavé. Otravné. Nešlo dočíst s radostí, musela jsem se nutit.

12.04.2023 2 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Nejméně na dvou místech nedomyšlené či překombinované prostě nereálné, ale i přesto napínavé, skvělé, prostě nejlepší.

12.02.2023 5 z 5


Alchymista Alchymista Michael Scott

Já tomu také věřím, že se děj až v dalších dílech rozeběhne. Můj desetiletý syn čte už Válečníka a pořád mě kontroluje, kde zrovna jsem a co se tam děje. Už jen kvůli němu musím dočíst celou sérii.

27.01.2023 3 z 5


Stín ve dveřích Stín ve dveřích Tim Weaver

Pan Weaver mě opět nezklamal. Je to sice z jiného soudku, než jsme u něj byli zvyklí, ale proč ne. Nebylo tam tolik temnoty a napětí jako v předchozích knihách, ale zamotané zápletky a překvapivé konce nechyběly.

19.01.2023 4 z 5


Manželkou podruhé Manželkou podruhé Melanie Summers

Moc pěkná knížka, po dlouhé řadě detektivek jsem si přečetla něco pěkného romantického. Ale nemyslete, té romantiky tam není neúnosně. V pozadí se rýsují černá mračna.

19.01.2023 4 z 5


Komunita truchlících Komunita truchlících Jeffery Deaver

Moc se líbil první díl série s Colterem a proto jsem se velmi těšila na druhý. Bohužel, měla jsem následovat příkladu mého muže, který po několika stránkách knihu odložil. Dočetla jsem jen proto, abych mohla zhodnotit. Colter je prostě nejlepší, nejúžasnější, všechno mu jde od ruky, je perfektní prognostik, statistik, ovládá bojové umění a odmala byl cvičen na vše možné, co jednoho v divoké přírodě může potkat. Je tak dokonalý, až je protivný. Zápletka taková plytká, narychlo dělaná. Pan Deaver mě velmi zklamal.

02.01.2023 2 z 5


Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

Manžel mi řekl, že tam David bude a on se objeví až na konci. Takže poprvé bez Davida, ale šlo to. Příběh poznáváte očima ztraceného.

22.12.2022 4 z 5


Nikdo není doma Nikdo není doma Tim Weaver

Moje srdeční záležitost. Už desátá v řadě, ani jedna nezklamala. Nebyla tak děsivá jako předcházející, ale i tak super skvělé, napínavé.

06.11.2022 5 z 5


Sedm mínus jedna Sedm mínus jedna Arne Dahl (p)

Detektivka podle mého gusta. Je to série, bude toho více, stojí to za to a možná se můžeme těšit také na filmové zpracování. Po delší době opět super detektivka.

06.10.2022 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Nejdříve film, pak audiokniha a do třetice kniha samá. Věděla jsem, co mě čeká a přesto... Skutečně děsivé. Popis rozložení rozumu na první pohled banální věcí. Nepochopíte, dokud nepřečtete. Stejně děsivé jako "V pasti" od Joshe Malermana.

25.08.2022 5 z 5


Hvězda Severu Hvězda Severu David B. John

Od samého začátku budete lapeni a propuštěni až na konci. Jedním dechem. Absurdita božského kultu Kimů, útrapy těžce pracujícího lidu a hlavně "zločiny" spáchané předcházejícími generacemi, jež ničí současné životy. Síla.

17.08.2022 5 z 5


Švédské holínky Švédské holínky Henning Mankell

Jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Dlouho jsem se trápila a dočetla jen kvůli jeho Walanderovi.

17.08.2022 2 z 5


Chlorid sodný Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Po hoooodně dlouhé době jsem si spravila chuť. Ano, byla horší než předešlé, ale i tak světová extratřída. Poslední stránky se zatajeným dechem. Chyběl mi tam humor a nadbýval covid, ale co už.

16.07.2022 5 z 5


Já hlupák Já hlupák Magda Váňová

(SPOILER) Nejhorší kniha od paní Váňové. Všichni jsme už ze startu věděli, že Vincent bude potrestán. Ten konec, jak ho nepoznali a dali mu almužnu, byl trefný.

16.07.2022 3 z 5


Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Kniha naprosto nezáživná. Děj nudný, žádný spád až na posledních cca 50 stránek. Za konec dávám tu jednu jedinou hvězdu.

16.07.2022 1 z 5


Zmizelý Zmizelý C. L. Taylor

Souhlas s předchozím komentářem. Vleklo se to až na tu poslední třetinu. Konec mě zklamal, čekala jsem větší záhadu, větší překvapení.

19.05.2022 2 z 5


Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Druhá kniha od paní Bolton a stejně úžasná, napínavá, temná (tou první byly Temné říční proudy). Fakt temná, budete se bát. Když zjistíte, co za těmi zločiny stojí, budete o tom našem inteligentním zvířecím druhu smýšlet možná zase o něco hůře.

12.05.2022 5 z 5