Karoll_ina Karoll_ina komentáře u knih

☰ menu

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Skvěle napsaná kniha, dá se řict, že i poučná. Doktor je sympaťák a je vidět, že to dělá rád. Víc takových lidí bychom potřebovali ve zdravotnictví. Každopádně doporučuji každému člověku si knihu přečíst, aby v daných situacch věděli jak reagovat. Taková rychlá první pomoc, co dokáže pomoci.

26.04.2024 5 z 5


Mezi nimi Mezi nimi Veronika González

Čtivá kniha o třech sestrách a jak dokáže být život sarkastickej.

11.04.2024 4 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Kniha mě zajímalo díky tématu a již čtené knize od autora pana Mareše - První případy. Člověk se vždycky něco dozví, co by ho vůbec nenapadlo. Zrovna u pilotů mě zaujaly přísné podmínky na zdraví a i vzdělaní. Nikdy mě nenapadlo, že musí znát tolik z letadel a zeměpisu. Za mě další úspěšná kniha a už se těším na doktořinu a pana Beneše.

09.02.2024 5 z 5


S láskou z Londýna S láskou z Londýna Jules Wake (p)

Klasická romantika, která od autorky nezklamala :) Některé věci mi byly jasné hned, ale konec měl skvělé rozuzlení.

09.02.2024


Horké vafle a ledové koupele Horké vafle a ledové koupele Karin Härjegard

Pěknej popis přírody, klidné počtení, trochu smutný příběh hlavní hrdinky, ale krásně z toho vybruslila.

18.01.2024 4 z 5


Pozdrav z Itálie Pozdrav z Itálie Jules Wake (p)

krásná oddychovka v pěkném prostředí. Postavy byly sympatické a samozřejmě happyend.

07.12.2023 5 z 5


Těla Těla Klára Vlasáková

S knihou sem docela bojovala, cca na 60. straně sem to chtěla vzdát , ale kousla sem se.. Trvalo mi déle přečíst pouze 200 stran. Myšlenka autorky nebude špatná, po přečtení a dočtení pár recenzí zde, jsem i jakžtakž začla chápat pointu autorky. Bohužel, vzhledem ke svému mladému věku, mi myšlenka částečně uniká. Na můj vkus kniha přeceňována, pro starší bude více k pochopení (a nechci nikoho urazit, každý si k tomu musí dojít sám a v jiný časový interval).

09.11.2023 2 z 5


Zasnežený Notting Hill Zasnežený Notting Hill Julie Caplin

Klasika od autorky, tématicky bodla a začala sem se díky ní těšit i na nadcházející zimu u nás a doufám, že bude sněžit :D

31.10.2023 5 z 5


Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Milý příběh v Praze. Škoda, že to není celá kniha, kterou by si Praha zasloužila :)

31.10.2023 5 z 5


Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

kniha se četla dobře, zajímavý příběh ze života, ale zbytečně useknutá... Ten konec mohl být propracovanější.

26.10.2023 3 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Krasna kniha, klasika od autorky, tentokrat ani neslo tolik o prirodu, ale velmi me nadchl veterinarni tematiku a zamilovala sem se do Tess, jelikoz miluju psy

21.10.2023 5 z 5


Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

Kniha měla spád, je to první kus, co jsem od autora četla, takže ve finále sem neměla co očekávat. Detektivky normálně nečtu, ale tady mě na 100% zaujal obal knihy. Určitě si dočtu i ty předchozí díly. Konec mi přišel trochu useknutý, ale četlo se to dobře.

18.09.2023 4 z 5


S láskou z Říma S láskou z Říma Jules Wake (p)

klasika od autorky. Příběh sem si užila, podívala se do dalšího města a mohu jen a jen doporučit. Krásný útěk od reality :)

17.08.2023 4 z 5


Pohádka Pohádka Stephen King

Fantasy samo o sobě nemusím, knihy od Kinga si vybírám, ale tady ta kniha mě bavila a zaujala. Začátek příběhu z reálného života mě bavila více, zajímal mě osud Radar hlavně a samotného Charlieho. Ilustrace v knize byly pěkné a vždy jsem se těšila na novou kapitolu. Fantasy část byla napínavá, ale trochu i předvídatelná a na Kinga sem čekala něco strašidelnějšího, ale obsah odpovídá názvu a opravdu to byla Pohádka. Naštěstí byl happyend.

01.08.2023 5 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

(SPOILER) Ke knize sem nejprve byla skeptická, jelikož sem četla recenze a dost se lišily a zrovna v tom období přišlo asi více recenzí od lidí, kterým kniha nesedla.
I přes recenze, se mi moc líbila obálka knihy a čekala sem na ni v knihovně a jakmile přišlo upozornění, že si knihu mohu vyzvednout, tak sem běžela.
V knize sem zalistovala a zaujalo mě, že jde číst na více způsobů, jelikož kapitoly jsou přeházené. Buď člověk může číst postupně a bude v knize přelistovávat a nebo běžně, ale život hlavní hrdinky bude na přeskáčku, což pro některé může být matoucí.
Příběh byl z běžného života plný detailů a zvláštnostní, některé vulgarismy nebo situace mi byly nepříjemné, ale i přesto musím knihu ohodnotit kladně. Jen osud hrdinky mě zamrzel.

17.07.2023 4 z 5


Koloušek Koloušek Jana Bernášková

Další vtipná kniha od autorky, která mě bavila. Četla se rychle, typický denní život, škoda jen toho napůl smutného konce

04.07.2023


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Další skvělá knih od této autorky. Čte se rychle, příběh zaujme, místy smutné, ale ve finále Pravdivé.. doporučuji

03.07.2023 5 z 5


S láskou z Riviéry S láskou z Riviéry Jules Wake (p)

opět splnilo mé očekávání, krásný romantický příběh, sympatické postavy a nádherně popsané prostředí, jak kdybych sama byla na dovolené! :)Už se těším na knihu "s Láskou z Říma", která na mě čeká doma.

23.06.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Kniha dobře napsaná a poutavá i přes svůj tragický příběh. Tolik nešťastných lidí v jednom příběhu, nejhorší je, že se to opravdu děje ve skutečném životě. Knihu bych doporučila všem jako osvětu.

09.06.2023 5 z 5


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Tentokrát mi kniha sedla velmi dobře, zajímavý námět se zapeklitým osudem... Konec byl rychlý a překvapivý, ale zase celkem šťastný.

05.06.2023 5 z 5