Kája_95 Kája_95 komentáře u knih

☰ menu

Chlapec z osvětimských stájí Chlapec z osvětimských stájí Henry Oster

Velice poutavě a čtivě psaná kniha. Jelikož jsem knih na toto téma četla více, bála jsem se, že knihu odložím. K mému potěšení se tak ale nestalo a každou stránku jsem hltala. Tento muž - Henry Oster v té době kluk zažil něco, co si ani nedokážeme představit. Musel přežít kruté zacházení a hlavně přišel o svou rodinu. Měl mnoho štěstí, kdy stačilo jen málo, aby přišel o život také. Naštěstí vždy unikl smrti a mohl vyprávět svůj příběh. Jak napovídá obálka knihy, tak se jeho práce točila kolem koní. Musím říct, že tato kniha se velice povedla, když pominu to, o jakém tématu vlastně píše.

06.04.2024 5 z 5


Devadesátky! Devadesátky! Johana Fundová

Je příjemné se vrátit do dob devadesátek, ač jsem je prožila jako prťavá holka. Kniha obsahuje spoustu obrázků všeho možného, co se tenkrát používalo, co se četlo, začátky televize Prima/Nova, hračky, hudba. Vždy je tam jedna část věnována lidem, kteří vzpomínají na to, co prožili, co měli na tom všem rádi. Sem tam se něco opakovalo, ale to mi nevadilo. :-D

06.04.2024 2 z 5


Aha! Rodičovství – Sourozenci Aha! Rodičovství – Sourozenci Laura Markham

Tato kniha je něco, co třeba využijeme do budoucna na dvě děti :-D Tato kniha se četla rychle, obsahuje mnoho příkladů, jak řešit vypjaté situace mezi sourozenci. Najdete zde např. Příchod nového sourozence domů, co zhoršuje sourozeneckou rivalitu, zmírnění soutěživosti, nástroje k předcházení rivalitě a posílení hlubokého pouta mezi sourozenci.

Za mě cenné rady, některé využijeme a jiné nám tak sympatické být nemusí. Padlo tam i pár užitečných informací, které byly i v prvním díle AHA! rodičovství, což je super pro osvěžení paměti. Sama aktuálně při výchově své dvouleté dcery některé věci aplikuji a musím říct, že to funguje.

Proto tuto knihu doporučuji :-). Nezaměřuje se jen na batolata, ale i na starší děti.

15.02.2024 3 z 5


Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy Tomáš Kvapilík

Tentokrát jsem sáhla po knize Mozaika Duše od Tomáše Kvapilíka, jelikož jeho i jeho manželku dlouhou dobu sleduji na sociálních sítích a také poslouchám Chillout podcast, tak jsem si knihu brzy objednala. Jelikož jsem si párkrát za svých 28 let zažila stresující situaci, stav, kdy mi opravdu nebylo po psychické stránce nejlépe, věděla jsem, že si toto musím přešít ... nejen kvůli sobě, ale i kvůli své dceři. Tato kniha obsahuje několik kapitol obsahující informace o duševním zdraví - například: Buď kým opravdu jsi, prožívej i nepříjemné emoce, postav se své úzkosti, zpomal při signálech deprese, komunikuj, i když mlčíš, atd...
Každá kapitola začíná příběhem klienta, který se týká konkrétního tématu, popis problematiky, cvičení od Tomáše, vzor rozhovoru mezi psychoterapeutem a klientem, příběh autora na konci každé kapitoly, kde odhaluje i často nezveřejněné informace o sobě. V knize nám také popíše jaký je rozdíl mezi psychiatrem, psychologem a psychoterapeutem - což se mi poslední dvě zmíněné opravdu pletlo. :-D

Za sebe mohu knihu doporučit. :-)

15.02.2024 4 z 5


Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Další famózní díl z pera Angely Marsons dočtený a musím říct, laťka je stále hodně vysoko. Také na Databázi knih je toto hodnocení velice vysoké. Tento díl má inspektorka Kim Stoneová další úkol, v první řadě vzít s sebou reportérku Frostovou. Při běžné návštěvě rodiny zesnulé ženy jsou odvolání k případu, Mrtvé tělo a pohled, která Kim ještě za svou kariéru neviděla. Je tu ale ještě něco zvláštního, rodina zavražděného zvláštně spolupracuje. Žena od oběti nepláče a její sestra se sama přihlásí k potvrzení, že se opravdu jedná o osobu jim blízkou. Proto odjede do pitevny tuto věc potvrdit. Poté jede vyzvednout své dva synovce do školy. Kim s Bryantem na tom celém něco nesedí, tak se rozjedou do bydliště manželky, kde zjistí, že nikdo není doma a všechny důležité věci jsou pryč, kam rodina zmizela? Co můžou policii tajit, když tak náhle odjeli? Do toho přijde informace o další vraždě ... co tu řádí za sériového vraha? Jak ho dopadnou? A kam a proč sakra zmizela celá rodina první oběti? To a více se dozvíte v novém díle od božské Angely. Konec knihy je s otevřeným koncem, takže už nutně potřebuji další díl! :-D Jak jinak, knihu jsem dala tak za týden :-D. Takže D O P O R U Č U J I

15.02.2024 5 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Další přečtená kniha z pera pana Moravce. Kniha je napsána opět velice poutavě pomocí rozhovoru. Na tuto knihu jsem potřebovala opravdu klid, abych mohla zpracovat daná odborná témata, hlavně to, jak mozek funguje, co se dělá při odstranění nádoru a že to není jednoduchá záležitost, aby se při operaci nepoškodila hybnost těla, dokonce ovlivnit i to, jaký jste člověk nebo Vám z mozku něco jednoduše vymazat. Při odstranění nádoru je to kličkovaná. Osobní život pana Beneše byl také zajímavý, v některých názorech s ním úplně nesouhlasím, ale to nemění nic na tom, jaká je to kapacita ve svém oboru - neurochirurgie. Smekám před jeho prací a zároveň před tím, že je to jeho velký koníček, což bylo z knihy patrné. Knihu opět doporučuji :-).

15.02.2024 5 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Další úžasná kniha od Martina Moravce tentokrát s Davidem Heclem. Tuto knihu jsem opět nemohla odložit a četla většinu volného času. Kniha je rozdělena do několika kapitol. Letectví je všeobecně hodně zajímavé a také náročné povolání. Sama mám k létání velký respekt. Školou to pro pana Hecla nekončilo a musí neustále něco nového studovat do dnešní doby. Z knihy je patrné, že pro toto povolání žije, proto byl člověk vtažen do četby každou stranou víc a víc. Také cením fotografie na konci knihy. Velice zajímavou kapitolou byla i Velryba. Kapitola o největším dopravním letadle a jeho pilotováním. Opět smekám, úžasná práce!

02.02.2024 5 z 5


Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Myslím si, že je to 14. přečtená kniha od Colleen Hoover. Opět pecka! Knihu jsem četla po uspání dcery venku a ani mráz mi nevadil, tak moc byla kniha čtivá/dobrá. :-D Námi to končí je druhým dílem od knihy Námi to končí. První díl jsem četla v září roku 2018, takže na začátku jsem hodně tápala a musela jsem zalovit ve své staré recenzi a následně i na hodnocení a v komentářích na Databázi knih. Tento děj se opět motá okolo nyní již mladé maminky Lily, jejího kamaráda z dětství Atlase - ten si otevřel restauraci - autorka má nejspíš zálibu v tomto povolání, jelikož je toto téma podobné, jako v předchozí knize, která vyšla v češtině :-D. Další hlavní postavy jsou exmanžel Ryle a jeho sestra Allysa. Ryle a Lily mají spolu malou dceru jménem Emerson, Lily se ale s Rylem rozvádí a zároveň bojuje sama se sebou ohledně střídavé péče o dceru - Ryle totiž Lily dříve týral, ať už psychicky, tak i fyzicky, pro špatnou náladu nemusel jít daleko. Navzdory jeho skvělé kariéře - je chirurg má i toto tajemství, o kterém ví pouze pár lidí. Autorka poukazuje na možnost, kdy je žena tak silná, že od tyrana odejde, tak i poté může být ovlivněna jeho jednáním a přemýšlením, to, co udělám, nerozzlobí ho to? Neublíží mi? Zároveň jsou tito lidé vynikajícími manipulátory. Zpět ale k ději této knihy. Lily se potká po roce s Atlasem a následně přeskočí opět jiskra. Oba bojují s tím, jak toho druhého oslovit a jaká bude nejlepší vhodná chvíle. Atlas se také potýká s problémy - někdo mu ničí okolí restaurace a zároveň mu někdo i vlezl dovnitř. Na kamerovém systému zjistí, že je to mladý chlapec - kdo to může být? Proč je na tom, tak špatně, že musí ukradnout zrovna jen krutonky, které měli připravené na další den? Dokáží se Atlas i Lily opět dostat do svých životů? Co by na to řekl exmanžel Ryle? Dopustí Lily, aby měla Emerson "druhého tátu"? Dokáže Lily uvěřit, že se Ryle opravdu změnil a pracuje na sobě? Že by nebyl schopný vztáhnout ruku na jejich dceru? Neudělala chybu, že od něj odešla? Třeba by na ní už ruku nevztáhl? A mnoho dalších otázek. :-) Opět doporučuji! Colleen si stále drží svou dokonalou laťku!

24.11.2023 5 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Tato kniha je psána ve formě rozhovoru mezi panem Martinem Moravcem, který si troufám říct je mistrem ve svém řemeslu stejně jako pan Marek Dvořák. Kapitoly byly poutavě rozděleny a nebyla by část, u které bych si řekla, že mě nebavila, že je to stále to samé. V části První pomoc jsem si dokonce i dodatečně došla pro zvýrazňovač a důležité základy si zvýraznila pro pozdější oživení. Jelikož jsem studovala na Zdravotnického asistenta, kterého jsem po škole a půl roce na VOŠ nakonec vzdala a dále se tomu nevěnovala, tak u mě má každý ze zdravotnického oboru veliký respekt. Zažila jsem také moment u dopravní nehody, kdy jsem seděla jako spolujezdec a přes veliký šok (měla jsem vedle sebe svou maminku bez života a já měla 17 let) jsem nebyla schopna konat cokoliv - byla jsem v šoku, můj mozek nebyl schopný informaci přijmout a tělo nebylo schopné jednat, naštěstí bylo okolo nás spousta lidí, kteří se ihned zapojili do pomoci. Proto i toto by mohlo pomoci jiným lidem nad zamyšlením - uměl bych poskytnout první pomoc? Co bych dělal? Kam bych zavolal, ... atd.
Na hlavním hrdinovi knihy je patrné, že pro svou práci žije, je až nevídaným nadšencem už od útlého věku, a i přes odrazování některých lidí si šel za svým snem a troufám si říct, že vše dopadlo úspěchem. Tuto knihu bych doporučila každému, ať už jako zamyšlení nad svým životem nebo životem druhých a také nad samotným systémem ve zdravotnictví. Oceňuji dvě části - den na letecké záchrance a den na urgentu. Velice zajímavé nahlédnout do zákulisí. Ještě jednou mockrát děkuji za úžasný zážitek u knihy a nelituji jediné minuty, kterou jsem nad ní strávila. Na Databázi knih dávám zasloužené plné hodnocení a smekám.

09.11.2023 5 z 5


Miláčkové z metra Miláčkové z metra Kate Spencer

Byla to příjemná oddechovka. Klasický romantický námět, jako ve filmu :-D. Každopádně dobře a čtivě napsané, dokázalo to skvěle vtáhnout čtenáře do děje. Kniha mě v závěru bavila, ale z doslechu jsem čekala větší pecku. Kniha je psána střídavě na kapitoly mezi pohledem hlavní hrdinky Franny a hlavního hrdiny Hayese. Na začátku nemají nic společného - ona je čertvě vyhozena z práce pro nadbitečnost a on je spolumajitelem úspěšné finanční firmy. Jejich osudy je ale svedou dohromady v metru, kde se zrovna Franny nachází po vyhazovu s krabicí plnou věcí ze své ztracené práce a k tomu všemu se ji do dveří metra zasekly hedvábné šaty, což způsobilo, že se brzy měli všichni dozvědět, jaké nosí spodní prádlo :-D. Hayes ale chvatně nabídl své sako značky Gucci , aby si ho mohla obléknout a tím pádem dojít aspoň trochu zakrytá domů. Hayes nechtěl sako vrátit a Franny se tak dostala domů a pro svého zachránce vymyslela přezdívku sexy kravaťák. Co ale osud nechtěl - jedna spolucestující je natočila na mobil a toto video následně zveřejnila na internetu, kde se z toho stal virál pod #milackovezmetra. Jejich životy se v této knize ještě mnohokrát protnou.Za sebe hodnotím jako fajn oddechovku. Pokud máte tento žánr rádi, neváhejte po knize sáhnout.

21.10.2023 3 z 5


Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

zajímavé téma, kniha byla čtivá avšak konec trochu přitažený za vlasy :-D

06.10.2023 3 z 5


Metoda Bullet Journal Metoda Bullet Journal Ryder Carroll

Tato kniha se mi četla velice příjemně. Po delší době zase něco pro seberozvoj. Měla jsem rozečtenou knihu Most sebevrahů, ale po tom, co přišel Míra, dal mi tuto knihu do ruky a řekl: "to si musíš přečíst" ... jsem jako správný knihomol začala se čtením. Kdo jako já miluje diáře, kalendáře, různé zapisování atd mohu tuto knihu doporučit. Založila jsem si vlastní Bullet journal a zatím si myslím, že je to na dobré cestě. Občas tedy zapisuji trochu zpětně, ale pro začátek si myslím, že je to normální. Tato mětoda spočívá v tom, že si každý den zapisujete úkoly, nápady, co se ten den stalo, atd ... prostě vše, co jen chcete. Kdo tedy máte rádi plánování, nebo jen máte děravou paměť, jako já aktuálně, tak jen do toho!

06.10.2023 4 z 5


Most sebevrahů Most sebevrahů Taylor Adams

Jelikož jsem četla všechny knihy od tohoto autora, které jsou v češtině, tak mohu hodnotit. Nejvíce se mi líbila autorova prvotina, kterou je Není úniku, kterou jsem četla někdy v roce 2018/2019. Autor je mistr psaní tématu, které se drží buď na jednom místě nebo okolo něj. Tato kniha je psána poutavě, chvilku jsem měla krizi a říkala jsem si, že je zatím nejslabší, ale potom jsem se znovu začetla a bylo po krizi. Děj se točí okolo sester - dvojčat a jednoho policisty, který vyšetřoval smrt jedné ze sester Cambry, kterou údajně našel už po smrti - skočila z mostu Hairpin. Její sestře Leně se na tom ale něco nezdálo, proto se rozhodla R. Reycevice kontaktovat a sejít se na již zmiňovaném mostě, kde se nehoda stala.

06.10.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

(SPOILER) Hodně zajímavá kniha. On autorky paní Aleny Mornštajnové jsem četla až na dve knihy všechny, které dosud vyšly. Musím říct, že je to mistryně v tom, jak zatáhnout čtenáře do děje. Tato kniha se točí okolo mladé díky, která to nemá v životě jednouché. Nezná svého otce, nemá kamarády, její mámu nezajímá a bydlí u babičky s dědou, které také nemá ráda. Má smyšlenou nejlepší kamarádku Moniku, která později v knize dostane mnohem větší význam. Je to velice silné téma. Spoiler.....

Dívka si prošla zneužíváním od dědy. Ostatní v domě to vědí a nic s tím nedělají. Dívce říkají cácora a obviňují ji před všemi, že si vymýšlí. Nedopatřením obviní svého nevlastního bratra z toho, že ji znásilnil, jelikož si to dospělí mysleli a ona se bála přiznat pravdu, že ji děda takto moc ubližuje. Konec knihy se motá okolo dívčiny plnoletosti. Nemá vztah, po maturitě stále pracuje v hospodě a jako účetní, je jen v práci a doma. Navštíví matku, která o ni stejně stále nejeví zájem a řekne ji, že má malou sestru. Když matku zavřou na advikačku, kvůli alkoholismu, tak se jí ozve sociální pracovnice, jestli chce do péče svou nevlastní malou sestru. Druhá možnost by byla, aby šla k babičce s dědou .. a čekal by ji stejný osud. Sociální pracovnice si ale myslí, že dívka a své minulosti lže, a tak navrhne péči malé holčičky prarodičům. To dívka nezvládne a zajede do své rodné vesnice po tolika letech, co se jí vyhnula díky práci v hospodě při střední škole a levnému podnájmu od hospodského. Dům zapálila. Našli ji v lese - babička, která ji sdělila, že děda je mrtví, zemřel v ohni v domě. Tímto kniha končí.

Za mě 2. nejsilnější kniha po Haně. Doporučuji! Skvělé na zamyšlení nad tím, co se i vedle Vás v domě může dít a přitom o tom nikdo neví, ....

06.10.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Tato kniha měla hrozně zajímavý námět, a to zkoušku životů, když zemřeme. Hlavní hrdinka má život na nic, má deprese a všechno je špatně. Rozhodne se tedy spáchat sebevraždu tak, že spolkne prášky. Dostane se ale do Půlnoční knihovny, která nemá východ. Je v ní spousta knih a jedna knihovnice. Tuto ženu zná ze školy, kde dělala žena knihovnici. Existuje zde kniha výčitek, kde jsou všechny výčitky hlavní hrdinky, prostě to, co se nepovedlo. Díky tomuto si může vybrat život, kde by udělala něco jinak a jak by to vypadalo. Vyzkoušela si například, když zůstala se svým ex a založila s ním hospodu na venkově, stala se profesionální plavkyní, rockovou hvězdou, žila v Austrálii, atd... Kniha byla strašně zajímavá, co se myšlenky týče. Člověk se sám nad sebou zamyslí, co by - kdyby... Trošku se děj ke konci táhl víc, než by si asi zasloužil, ale jinak opravdu skvělá kniha, kterou jsem hltala stránku za stránkou! Konec byl trošku předvídatelný, ale nevadí. Autor také napsal Chlapec, kterému říkají Vánoce - to jsem viděla pouze ve filmovém zpracování a byla to pecka.

06.10.2023 4 z 5


Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Tato kniha je klenot do dámské knihovny! :-D
Děj se motá okolo podobně staré hlavní hrdinky jako jsem já - Lucie. Tato hlavní hrdinka mi hned sedla svým vyjadřováním, humorem a má o pár let starší dceru, než mám já. :-D Kapitoly jsou krátké a tady platí případ - ještě fakt jen jednu kapitolu a jdu něco dělat. :-D ... no klasicky jsem u toho seděla furt. A taky přestava, že už brzy bude filmové zpracování mě vrazilo do ruky tuto knihu a vůbec toho nelituji! Konečně další česká autorka, která má dar psát, děj není nudný a o ničem a super slovíčkaření v knize je bonusem!
Lucie má smůlu na muže, často naráží na zadané muže, kteří mají potřebu zahýbat. Náhle se ale nejde muž, který vypadá, že by mohl být konečně ten pravý, má doma ale kočku, o kterou se musí až podezřele čas starat - hlavně přes noc nebo je to jen přezdívka pro někoho jiného?
Kniha se motá okolo hereckého světa, castingů, seriálu, večírků a vlezlých i normálních kolegů.
Lucka objeví svůj vnitřní hlas - Šedivku, se kterou vede dlouhé konverzace, občas jsem u toho umírala smíchy.
Autorka je česká herečka @ . Mile mě překvapilo, že na zveřejněné stories s knihou reaguje paní Jana téměř okamžitě, mile a s pokorou ke svému psaní a hlavně! je skvěle komunikativní a toto se mi u autorů vůbec nestává. Proto obdivuji, že to ve svém životě stíhá a dávám klobouk dolů! Už mám připravení 2. díl s názvem Coura, která mi bude dělat společnost na dovolené. Už se nemůžu dočkat a DOPORUČUJI!!! :-)

06.10.2023 4 z 5


Coura Coura Jana Bernášková

2. díl od Jany Bernáškové a další skvělé počteníčko. Opět si autorka držela vysokou laťku v psaní a kniha se četla jedním dechem. Tentokrát jsem knihu vytáhla na dovolenou do Valencie - Španělska a nelituji, úžasné odreagování u bazénu s knihou, když dcera odpoledne spala. :-D V tomto díle autorka hlavní hrdinku Lucii opět nešetřila a zaměřila se na Lucčin problém s její vnitřní courou. :-D Do života se jí vrátil Petr - její první láska. On byl ženatý a mladá Lucka jeho milenka. Zamotá to s jejím vztahem a brzkou svatbou s Karlem? Tomáš - její bývalý přítel, se kterým má dceru Kiki (Kristýnu) se stále pere s tím, že ho to k Lucii stále táhne, zároveň ale má přítelkyni a následně také potkává další ženu. :-D Několikrát jsem se u knihy hlasitě zasmála a ke konci knihy jsem zase četla se zatajeným dechem, jak tohle sakra může končit a jak asi bude vypadat 3. a zároveň poslední díl tohoto románu Koloušek. Opět knihu doporučuji!!!!

06.10.2023 4 z 5


Koloušek Koloušek Jana Bernášková

Poslední díl tohoto božího románu nese název Koloušek - s tímto oslovením se v knize setkáme několikrát. Lucie si dává život dohromady. Hraje v divadle a zároveň se jí naskytne nová herecká práce, o kterou usiluje ze všech sil. Teď ale k začátku knihy. Lucie je na koupališti se svou dcerou Kiki, se svou kamarádkou Alenou a její malou dcerou. Lucie opět trochu hrábne a vrhne se na tobogán, který chce bravurně sjet po břiše až dolů. Má to ale jeden háček, rozjede se jí to tak moc, že hlavou narazí do dna bazénu, který opravdu není tak hluboký, jak by na tokový sjezd měl být. Lucie se ocitá na rozhraní mezi životem a smrtí, zachrání ji ale pohledný a mladý medik Viktor, který dělá na koupališti plavčíka. Tento muž ještě hezky zahýbe celým dějem a také s Lucií. Petra už má vyřešeného, vnitřní couru dejme tomu, že trochu drží na uzdě. :-D Byla tam ale opět smutná část a zamyšlení nad tím, co je v životě důležité, Lucčinu kamarádku totiž potká nehezká situace. Tuto knihu jsem si vzala na dovolenou do Řecka na ostrov Rhodos, kde jsem si opět četla během dcery spánku a následně ještě doma. Kniha si udržela laťku stále vysoko, opět byla plná humoru a text hezky ubíhal pod očima. Bohužel ale pro nás tento děj končí - 3. dílem. Klidně bych si dala i díl 4. :-D Takže opět D O P O R U Č U J I !!!

06.10.2023 5 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Tak tohle byla pecka!!!
Již 16. kniha od úžasné autorky Angely Marsons, která vyšla a kterou jsem přečetla. 15.díl s hlavní hrdinkou Inspektrokou Kim Stoneovou. Naprostá pecka, četla jsem ji asi týden, když dcera spala odpoledne a dokonce byl čas ji číst, když usnula v noci. Hltala jsem stránku za stránkou a až do konce jsem bxla nadšená. Neskutečné, jak si autorka i po tolika vydaných knihách drží stejně stejnou laťku jako u prvního dílu. Nyní Kim se svým týmem řeší vraždy, kdy stále do sebe nic nezapadá. Přišla první vražda matky/manželky, která byla mladá, v dobré kondici a vůbec nesedělo, že by své dítě v krámě opustila a vydala se někam jinam. Jinam, kde čekala smrt - zlomení vazem. Kim následně dostává dopis od vraha, který používá přezdívku Noe, kde ji vrah prosí, aby mu pomohla přestat vraždit. Nechce to totiž dělat, ale nemá jinou možnost, a tak se obrací na Kim s prosbou, aby ho zastavila, jelikož je jediná, kdo by to mohl dokázat. Do tohoto dílu se vrací i behavioristka Alison, která byla v jednom díle ohrožena na životě a od té doby se k práci nevrátila a pokusila se psát knihu, což se ji nepodařilo a na ostřejší žádost Kim se k týmu opět přidala. Kim se také musí účastnit schůzí, jak sama říká trapáků :-D, kde řeší otázku bezpečnosti a autorky knihy, kde se předpokládá možný útok z důvodu autorčinýho románku se zadaným slavným fotbalistou. No ale aby tu nevystřílela SPOILERY, tak tímto končím. :-) Prostě a jednoduše - tato kniha se opět P O V E D L A !!! Proto doporučuji a jsem nadšená, že tento rok jsem snad nesáhla rukou úplně vedle, co kniha, to zaručené dobré čtení.

06.10.2023 5 z 5


Děti a pět jazyků lásky Děti a pět jazyků lásky Gary Chapman

Od toho autora jsem přečetla Pět jazyků lásky a byla to velice povedená kniha! Nyní u tého, jsem měla podobný pocit, jen v poslední části knihy najednou přišla krize k tomuto tématu, a tak jsem ji na asi 2 měsíce odložila. Nyní jsem se k ní vrátila a mohu konstatovat, že s obsahem jsem více méně spokojena. Bylo tam spoustu užitečných rad, co se týká jazyku lásky u dětí a následně i řešení hněvu u dětí, jak komunikovat místo křiku. Občas je to hrozně těžké být po celém dnu klidná a pevná, ale když se fakt snažím, tak sama vidím rozdíli v chování své dcery. Je neskutečné, jak tak malé dítě (jeden a třičtvrtě roku) dokáže pochopit situaci a jak se svou emocí občas také bojuje. Myslím si, že by si tuto knihu měl přečíst každý rodič, ať je dítě batole nebo už je starší a chodí na základní školu, na střední, ...

06.10.2023 3 z 5