Děti a pět jazyků lásky

Děti a pět jazyků lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76514/mid_deti-a-pet-jazyku-lasky-4qx-76514.png 4 47 10

Naučte se hovořit jazykem lásky svých dětí / Práce dlouholetých spolupracovníků v oblasti manželského a rodinného poradenství G. Chapmana a R. Campbella je určena především těm, kdo se chtějí naučit lépe rozumět svému dítěti a mnohem hlouběji mu vyjadřovat svou lásku. Jakými jazyky tedy máme se svými dětmi rozmlouvat: * slovy ujištění, jimiž oceňujeme jejich hodnotu * pozorností, kdy se dokážeme vcítit do jejich nejhlubších vnitřních požitků a vyjádřit jim svou duševní blízkost * jazykem darů, kdy děti zahrnujeme drobnými maličkostmi, které je potěší * skutky služby, kdy děti obklopíme praktickou péčí * fyzickým kontaktem, kterým můžeme vyjádřit svou fyzikou blízkost a něhu... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Five love languages of children , 1997


více info...

Přidat komentář

Hanapo
včera 5 z 5

Koupila jsem si ji během těhotenství na doporučení sestřičky u lékaře. Perfektní kniha! Jelikož už několik let pracuji s dětmi, tak lituji toho, že jsem tuto knihu neobjevila už dříve. Určitě nečtu naposledy :)

Alaglesia
02.01.2024 2 z 5

Kdysi jsem četla knihu Pět jazyků lásky a moc se mi líbila a v praxi jsem si ověřila, že teorie opravdu funguje. V této knize jsem čekala jiný pohled, ale šlo o opakování už známých informací, aplikovaných na děti. Více jak polovina knihy je zaměřena na další témata, která souvisejí s dětmi. Jsou to ale tak všeobecně známé informace, že mi to opět nic nového nepřineslo. Z knihy jsem zklamaná. Hvězda je za design knihy, který považuji za zdařilý a hvězda za praktické tipy, jak jednotlivé jazyky lásky aplikovat u dětí.


Luciluc
10.11.2023 4 z 5

Knihu jsem dostala od mamky jako dárek k svátku. Od Garyho Chapmana jsem četla Pět jazyků lásky a ani jsem netušila, že spolu s Rossem Campbellem vydali knihu zaměřenou přímo na děti. Hodně informací se opakuje, resp. je znám z předešlé knihy, ale opakování - matka moudrosti. V knize jsem si hodně věcí i zvýraznila. Jediné co mi vadilo bylo nadužívání spojení „citová nádrž“. Myslím, že koncept naplňování citové nádrže je čtenáři brzy jasný, a autoři by s ním nemuseli tak často operovat. Já osobně knihu četla hodně dlouho, ale ne z důvodu, že by nebyla čtivá, vždy jsem ji na nějaký čas odložila a vracela se k ní až po delší době. Jedná se ale o poměrně útlou knihu, která se dobře čte a přináší zajímavé informace k zamyšlení. Doporučuji k přečtení, i když ne se vším jsem v knize souhlasila.

Kája_95
06.10.2023 3 z 5

Od toho autora jsem přečetla Pět jazyků lásky a byla to velice povedená kniha! Nyní u tého, jsem měla podobný pocit, jen v poslední části knihy najednou přišla krize k tomuto tématu, a tak jsem ji na asi 2 měsíce odložila. Nyní jsem se k ní vrátila a mohu konstatovat, že s obsahem jsem více méně spokojena. Bylo tam spoustu užitečných rad, co se týká jazyku lásky u dětí a následně i řešení hněvu u dětí, jak komunikovat místo křiku. Občas je to hrozně těžké být po celém dnu klidná a pevná, ale když se fakt snažím, tak sama vidím rozdíli v chování své dcery. Je neskutečné, jak tak malé dítě (jeden a třičtvrtě roku) dokáže pochopit situaci a jak se svou emocí občas také bojuje. Myslím si, že by si tuto knihu měl přečíst každý rodič, ať je dítě batole nebo už je starší a chodí na základní školu, na střední, ...

VanillaScent
24.08.2023 2 z 5

Popis jednotlivých jazyků lásky byl přínosný, některé tipy (s výjimkou některých v kapitole o dárcích) na aktivity k posílení těchto jazyků také. Potom už jen záleží, ke kterému z výchovných směrů se čtenář kloní, protože toto určitě není kniha pro příznivce respektujícího rodičovství (viz kapitola o kázni a káznění, přístup k pochvalám, trestům a odměnám, a celkové vyznění knihy, kde se často pracuje s pojmem autorita).

Knihu jsem četla hned po Výchově bez poražených a Nenásilné komunikaci a přiznám se, že ač autor v knize mluví často o lásce, tak láskyplněji a lidštěji na mě víc působily výše zmíněné dvě knihy.

Dsenbi
08.03.2023 3 z 5

Top první třetina až polovina knihy. Inspirativní jsou i tipy na konkrétní zpusoby, jak vyjádřit lasku jednotlivymi jazyky. Obsahově samozřejmě nemusím souhlasit de vším, to je v pořádku. Stupnice zvládání hněvu pro mě byla chaotická, opakující se pasáže mě nebavily. Vlastně moc nerozumím tomuhle americkému psaní populárně naučných knih (vic textu a opakování jiz napsaneho a min obsahu).

LunaL.
07.08.2021 5 z 5

Už mám dobré zkušenosti s knihou Pět jazyků lásky, po problémech ve vztahu se synem jsem se rozhodla zkusit i tuto knihu. Už jen během čtení mi tolik věcí začalo dávat smysl. Tolikrát jsem tam synovo chování viděla! Knihu jsem dočetla před pár dny, zkouším metodu z knihy a už teď je vidět malé zlepšení! Určitě knihu doporučuji :)
Jediné, co bych knize vytkla je, že spoustu věcí zmiňuje dokola - chápu, že si to člověk víc "vžije", ale byly tam i stejné odstavce pod sebou - to samé napsané jinými slovy. Buď nevědomky, nebo pro větší obsah knihy..?

StihOMam
02.05.2021 5 z 5

Zda se to byt az moc jednoduche. Zda se to byt neprilis komplikovane. Zda se to byt skutecne proveditelne. A pokud to opravdu zkusite a zodpovedne se perete s vytycenymi vyzvami, ktere pro zmenu resite podle dvojice Gary+Ross, mozna vas samotne vysledek prekvapi.
Pri cetbe se mi zdalo do oci bijici, kde udelali moji rodice chybu se mnou. Pri docteni jsem si musela udelat seznam, kde delam chyby ja. Je ale fantasticke, jak i pri male zmene deti na tuto skutecnost reaguji a pozitivne vraceji. Nadhera. Pomohlo mi to. Nasla jsem vic, nez jsem hledala.

Kamiliana
15.02.2019 5 z 5

Děkuju milionkrát za tuto knihu. Mám pocit, že jsem konečně pochopila mé nejstarší dítě, kvůli kterému jsem se dost natrápila. Vlastně je to celé najednou úplně jednoduché :-)

EvaEmma
26.01.2017 5 z 5

Tuto knihu bych doporučila každé mamince, babičce, učitelce.....
Myslím, že by to měla být povinná četba každé nastávající maminky :)