Jumpova Jumpova komentáře u knih

☰ menu

Skála Skála Peter May

Konečně něco trochu jiného. Od druhé poloviny jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Mám ráda příběhy s tempem a Skála toto splňuje. Přednes Jiřího Dvořáka byl neuvěřitelný! Občas jsem si nebyla jistá kdo je kdo a u některých pasáží jsem se trochu nudila, proto hodnotím 4 hvězdičkami.

05.01.2022 4 z 5


Kříž u potoka Kříž u potoka Karolina Světlá (p)

Tohle bylo trochu trápení. Chtěla jsem si přečíst českou klasiku, kterou standardně nečtu a ze začátku jsem těžce litovala. Nemohla jsem se začíst do děje a měla jsem trable se staročeštinou. Pak jsem si ale tak od první třetiny knihy zvykla a nachytala jsem sama sebe, že už si ani nemusím přečítat tu samou stránku třikrát, abych pochopila co chtěla spisovatelka vyjádřit. Ve zbývajících dvou třetinách knihy se objevovaly velmi zajímavé, napínavé a čtivé pasáže. Nejvíce se mi líbila část o Józe, do té jsem se hodně začetla. Dávám 3,5 z 5.

14.10.2021 3 z 5


Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

Po prvním díle série Začít znovu pro mě byla tato kniha trochu zklamáním. Postavy mi nesedly tolik jako Allie a Kaden. Dawn mě trochu štvala, protože se neustále hrabala v minulosti, na druhou stranu mě bavila její touha po psaní. Spencer měl oproti ní úplně jiné, o hodně horší trauma. Řada erotických scén mi přišla trochu směšná, nad některými použitými výrazy jsem se musela zasmát.
Celkově za mě lepší průměr - kniha je čtivá, nic složitého, jako oddychovka poslouží skvěle, ale za mě první díl určitě lepší.

13.04.2021 3 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Styl Dvořákové mi moc sedí, dokáže psát tak, že děj knihy vidíte před sebou a zdá se opravdu reálný. Přesně takhle si představuju život na vesnici, jen mi tam chyběl nějakej ucelenej děj.

01.09.2020 4 z 5


Podezřelý Podezřelý Paulina Świst

Nečetla jsem předchozí díly, tak nevím, jestli to mělo vliv... Ale čekala jsem o hodně víc. Místy mi příběh přišel zmatený a zkrátka mi to nepřišlo jako kniha na 5 z 5. Asi si ani předešlá díla autorky nekoupím.

21.08.2020 3 z 5


Jeden den Jeden den David Nicholls

Viděla jsem film, takže se mi při čtení knihy v hlavě promítaly obě hlavní postavy v jejich filmových podobách, ale vůbec mi to nevadilo. Příběh mi přijde takový zvláštní, ale pro mě je to prostě srdcovka, ke které se budu ráda znovu vracet. Čtivý, dojemný příběh. Moc doporučuju i knihu i film. 5 z 5.

06.08.2020 5 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Tohle jsem nečekala. Příběh mě úplně pohltil a knihu jsem přečetla za týden. Moc se mi líbí autorčin styl psaní. A těším se, až si přečtu následující díly.
Moc doporučuju. Ideální na léto. 5 z 5.

22.07.2020


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Dílo nutné k přečtení. Autor vtáhne do děje svými nenásilnými popisy prostředí a dialogy postav. 5 z 5.

14.07.2020 5 z 5


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Jojo opět nezklamala. Třetí pokračování série Než jsem Tě poznala se mi líbilo víc než díl druhý. Příběh se čte skvěle, občas se situace vyvinou, tak jak čtenář čeká, někdy ale autorka vývojem situací překvapí. Knihy Moyes jsou pro mě srdcovka. Doporučuju.

23.06.2020 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Hodně zajímavá kniha. Ale mám z ní smíšený pocity. Konec příběhu mi pořád leží v hlavě. Každopádně přečíst by si ji měl asi každý, protože je to hodně syrovej příběh, ze kterýho mrazí. 4 z 5.

08.06.2020 4 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Od knihy jsem měla velká očekávání vzhledem k hodnocení, tak možná proto mě příběh neohromil tolik. Kniha se četla moc dobře, příběh mě zaujal, nejvíc se mi líbila část Minky. Naopak se mi nelíbily části s upíry a romantická předvídatelná linie. Za mě 4 z 5

19.05.2020 4 z 5


Herečka Herečka Magda Váňová

Oddychová a čtivá kniha o životě jedné herečky. Skvěle vykreslené postavy. Moc doporučuju k přečtení.

07.04.2020 5 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Celou dobu sem byla docela napnutá, měla jsem svůj tip na vraha, ale netrefila jsem se. Takže rozuzlení mě překvapilo, ale celkově to vysvětlení proč se to stalo - to se mi nějak moc nelíbilo, přišlo mi to takový překombinovaný. Proto dávám 4 / 5.

02.03.2020 4 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Občas na mě příběh působil depresivně, ale to proto, že takový asi měl být. Líbilo se mi skvěle popsané prostředí nemocnice a náplň práce doktorů či sester. Příběh byl podle mě místy tuctový a v určitých pasážích jsem chtěla, ať už přijde další kapitola na jiné téma. Celkově mě ale kniha dost pohltila. Určitě sáhnu i po nějakém další dílu od Petry Dvořákový.

20.02.2020 4 z 5


Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Za mě od Gillian - 1. místo - (bezkonkurenčně) Zmizelá, 2. místo - Ostré předměty, 3. místo - Temné kouty. Do Skvrny se mi moc nechce vzhledem k nižšímu hodnocení. V knize jsem tušila vraha asi tak v půlce knihy, ale příběh se četl dobře. Akorát občas to bylo na mě až moc zvrácený - slupování kůže, darování jedné holky klukům jako dar k zábavě apod. Drogy podané od 13leté holky starší sestře mě ani tak nezarazily, do příběhu mi to sedělo, protože i přes vše, co se ve Wind Gap dělo, se Camille toužila Ammě zalíbit.

17.02.2020 3 z 5


A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Četla jsem od Hosseiniho Tisíce planoucích sluncí, a ta se mi četla o hodně líp. V této knize se mi vždy určitý příběh zalíbil, a těšila jsem se, jak to dopadne a najednou byl konec a začla jsem číst zase úplně jinou ,,povídku". Hloubku to samozřejmě mělo, ale byla jsem hodněkrát při čtení knihy zmatená. Budu si ji muset přečíst znovu. Ale protože mám autora ráda a některé příběhy mě opravdu strhly, i tak dávám 4/5.

17.02.2020 4 z 5


Mandľovník Mandľovník Michelle Cohen Corasanti

Hodně kvalitní čtení, ale taky hodně drsnej a smutnej příběh. Kniha se četla skvěle. Dávám 4/5.

27.01.2020 4 z 5


Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Přemýšlela jsem, jestli mám dát 4 nebo 5 hvězdiček, ale dala jsem 4. V knize jsou opravdu skvěle popsány pocity postav a jejich vzájemné vztahy. Kniha mě neohromila tak, jak jsem očekávala vzhledem k hodnocení, ale určitě doporučuju k přečtení.

27.01.2020 4 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Třetí kniha, kterou jsem od Petry Soukupové přečetla a znovu mě příběh vtáhnul, ale občas jsem byla trochu zmatená. Zda spolu povídky souvisí či ne nebo u poslední povídky jmény hlavních hrdinek a jejich otci. Ale určitě doporučuju k přečtení. 3/5.

27.01.2020 3 z 5


S tváří beránka S tváří beránka Magda Váňová

Příběh se četl skvěle, taková oddychovka. Ale celkem zamotaná, napínavá. Za mě to na 5 hvězdiček není, ale za přečtení stojí. Doporučuju.

27.01.2020 4 z 5