Jezinka107 Jezinka107 komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Klasická ukázka toho, co dokáže marketing .
Jestli tohle je hit a bestseller, pak s lidstvem není všechno v pořádku :-)), jedná se o zcela průměrnou až lehce podprůměrnou detektivku.

20.12.2016 2 z 5


Špulka modré nitě Špulka modré nitě Anne Tyler

Pomalu si zvykáme na to, že než se ke knížce propracujeme sami, přečteme si citáty vlivných na obálkách, že se jedná o výjimečné, neobyčejné, skvostné....a podobné počiny současné a jiné literatury....dále kolik nominací na kterou cenu kniha obdržela....takže člověk zasedne pln očekávání do ušáku s opěvovaným titulem.
Zaplaťpámbu, u tohoto titulu recenze nelhala, (téměř výjimečně)....je to milé a klidné vyprávění bez převratných změn a skoků v ději......čte se něžně a jemně......a vřele doporučuji.

19.07.2016 5 z 5


Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Ach jo, zase dovydáváme něco....k už úspěšnému titulu......zbytečně.

19.07.2016 1 z 5


Podpis všech věcí Podpis všech věcí Elizabeth Gilbert

Jedna z nejkrásnějších knížek, kterou jsem kdy četla. Patří mezi TOP 10 v mé knihovně. A navíc - ta nádherná obálka....

19.07.2016 5 z 5


Jedz, modli sa a miluj Jedz, modli sa a miluj Elizabeth Gilbert

Řekla bych, že tahle knížka si vás musí najít v pravou dobu. Pokud ne, jedná se o čtivý cestopis nebo o občas nanervylezoucí hledání Boha jinými - nepřenosná zkušenost - ale pokud se to strefí do vašeho období hledání, je to skvost. S krásným bezbožným přístupem člověk zjistí, co je to hledat v sobě .....CO vlastně? Sebe sama....umístit sebe sama........ta paní moc dobře ví o čem mluví a ke všemu to podává nádherně čtivou a chytrou formou.

19.07.2016 5 z 5


Platící hosté Platící hosté Sarah Waters

Krása! Člověk je prostě tam....je to napínavé, vzrušující, příjemné, dobře napsané, ničeho není moc, ničeho málo..jedna z nejhezčích knih co jsem poslední dobou zhltla.

20.01.2016


Šíleně bohatí Asiati Šíleně bohatí Asiati Kevin Kwan

Knížka se moc dobře čte a je velmi dobře přeložena - což zdaleka není pravidlem, jako bonus je vytištěna na krásném čistém bílém papíře, což taky není pravidlem, jediná nevýhoda byla nutnost stálé bdělosti nad postavami - protože jsem se do těch čínských jmen zezačátku několikrát zamotala:-).
Velmi čtivé, vtipné a fajn.

09.11.2015 4 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Po prvních 30ti stranách je jasné, že pan Hartl je mistr pera. Splavné čtení, nedrhne....bože snad mě nezardousí, když řeknu že je to čtivé jako Švejda. Ovšem - proč tolik vulgarismů a prvoplánové srandy? Škoda..........

09.11.2015 2 z 5


Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala Jimmy Rice

Přistupovala jsem k této knize s lehkou opatrností, aby jí po 30 ti stranách vystřídalo nadšení a jistota, že nebude půjčená...ale moje! Ráda se vrátím k některým pasážím, obsahují mezi chytrými postřehy taky suchý humor, opravdový humor a ne prvoplánovou "srandu".

04.11.2015 4 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Knížka je vtipná a čtivá - občas jsem přeskočila odstavec plný technických detailů, abych o něm ale vzápětí začala přemýšlet - šlo by to vůbec?:_)
Film jsem si dopřála ve 3D a musím říct, že nezklamala známá pravda - nechoď na film pokud znáš knihu. Film vynechal některé pasáže - to asi jinak nejde - na které jsem se vyloženě těšila a rozhodně mnou v žádném slova smyslu neotřásly výkony herců . Potom co člověk vydrží 20 minut upoutávek na většinou otřesné fantas filmy, v klidu se pak usadí ukolébán příjemnou barvou Marsu, exteriéry, Markovým vtipem a nezdolností a snad i pocitem sounáležitosti lidstva a to je možná to nejdůležitější.

07.10.2015


Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

K této nádherné knize doporučuju pročíst knihu Emire Khiydayer - Arabský svět.
Dozvíme se o zvycích a plno věcí se nám pospojuje, ne vždy to co nám připadá neúnosné tak připadá i arabským ženám.
Kniha pana Hosseiniho je překrásná, drsná a určitě přečteníhodná.

23.01.2015