jennefer jennefer komentáře u knih

☰ menu

Koruna strachu Koruna strachu Rozálie Pražáková

Nějak jsem se nemohla začíst. Než jsem tuhle knihu dočetla, zvládla jsem přečíst dvě jiné, což se mi normálně nestává. Takže trochu půjdu s hodnocením níž. Potenciál kniha má, od půlky je i čtivá. Líbí se mi vykreslení postav. Hm, ale konec je divočina a nějak ve mně nezanechal žádný uau efekt ani touhu čekat na další díl. Tak za dvě.

03.04.2024 2 z 5


Balada mrtvého světa Balada mrtvého světa Alžběta Bílková

Mám, nebo ještě před chvilkou jsem měla, rozečtené tři knihy. To se mi normálně neděje. Ale ty dvě mě nějak nebaví. Tak jsem sáhla po téhle, ta obálka si mě v knihovně našla sama - a udělala jsem dobře, že jsem ji vzala. Jen jsem si teda taky myslela, že je to samostatný román, ajjjj... za mě pecka, byla jsem napnutá jak kšandy! Snad se druhého dílu dočkáme brzy...

20.03.2024 4 z 5


Smrt v modré Smrt v modré Susanne Goga

Stejně příjemná kniha jako předchozí. Ano, ještě jedna lépe placená korektura by byla zapotřebí, ale děj opět plynul a bylo to napínavé a zajímavé. Zase lepší 3* a koukám, že letos budu číst i další díl! Paráda, jsem zvědavá na pokračování komisařova soukromého života.

02.01.2024 3 z 5


Leo Berlin Leo Berlin Susanne Goga

Pro mě příjemné překvapení. Zajímavé je časové zasazení děje, komisař má svoje kouzlo a děj i informace jsou dávkovány plynule a tak akorát. Lepší 3*, přečtu si i další dily, styl autorky se mi líbil.

02.01.2024 3 z 5


Nebeská letka Nebeská letka Brandon Sanderson

U těchto doplňujících knih bych ocenila, kdyby byla v sérii poznámka pod čarou ve stylu "teď si přečti tohle, a pak pokračuj ve čtení" :-D Četla jsem Letku dlouho po Cytonikovi a teď abych ho četla ještě jednou, protože ten Spency konec chci prostě znovu!

10.12.2023 4 z 5


Odplata Odplata Alex Drescher

Už dlouho jsem potřebovala takovouhle parádní jízdu! Moje generace pochopí všechny skvělé vtipy a narážky, takže jsem snad poprvé ráda za ročník, kdy jsem se narodila:-D Autor si umí hrát se slovy, přitom umí i pěkně zostra posunovat děj a čtenář se u toho náramně baví. Co víc si přát?

06.11.2023 4 z 5


Jeden rok Jeden rok Eleanor Corvin (p)

Ano - svižné, vtipné, sarkastické, super postavy i duše, skvělý svět, akorát romantiky
Chybělo mi - pár příběhů smrti ostatních, trochu hlubší příběh neb jen další smrt v půlce byla málo, mohlo to tak být zajímavější a gradovat později, dokončení její proměny (no jen se přiznejte, že vás taky zajímá její zvíře!)

Celkem = bezva knížka, autorka píše skvěle, takže se těším na něco dalšího, přeci jen pořád může na dalších knihách víc 'zapracovat'. Takže sem s tebou, další kniho, a vítej, má nová oblíbená autorko!

19.08.2023 3 z 5


Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Připomnělo mi to silně Sirotčinec slečny Peregrinové, ale je to čtivější a ne tak těžké, temnoty je tu mnohem méně. Vlastně je to docela milá kniha. Líbil se mi autorův styl, ráda si od něj přečtu něco dalšího.

17.08.2023 4 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Četla jsem celou sérii několikrát v češtině i v angličtině a ještě několikrát určitě číst budu. A doma v knihovně se mi snad jednou objeví i celá anglická sada... Do teď si vzpomínám, jak jsem na gymplu měla odpoledne a noc na přečtení posledního dílu, vytisklého spolužačky tatínkem na A4, než jsem ho musela druhý den ve škole zase vrátit. Oj to byla výzva!

29.07.2023 5 z 5


Cytonik Cytonik Brandon Sanderson

Já myslela, že je to závěrečný díl, a ono ne! Patřím ke skupině "pořád se mi ta jízda líbí". Jen teda táta asi bude nadávat, kdy že to už konečně skončí:-D

24.06.2023 4 z 5


Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

Zcela souhlasím s komentářem od KájaKoxík a vlastně k tomu nemám co dodat. Přidávám se k ní - také mě mrzí spousta záporných recenzí, nemyslím, že si to tato kniha zaslouží. Pokud hledáte náročnější čtení přeplněné vším, hledejte jinde. Pro mě příjemný milý příběh plný umění. A na prvotinu velmi zajímavý svět se spoustou neokoukaných nápadů, i když není úplně dokonalý.

16.03.2023 4 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Syrové. Hm, a vlastně i surové. Škoda, že naivní nezačíná na 's', taky by sedělo. Ale četlo se to dobře, další díly mě neminou.

15.03.2023 4 z 5


Šeptající lebka Šeptající lebka Jonathan Stroud

Oukej, stále je tu veliká kvalita a mě jenom mrzí, že v češtině série již nepokračuje, velmi mě to bavilo. Takže: jdu oprášit jazyk anglický a sehnat si zbytek dílů, po přečtení posledních stránek prostě musím vědět, co bude dál!

Ale třeba se díky úspěchu na Netflixu série dopřeloží a vyjde i u nás konečně celá

05.03.2023 4 z 5


Kvílející schodiště Kvílející schodiště Jonathan Stroud

Četla jsem i viděla jsem. Obojí je kupodivu skvělé, což mě opravdu překvapilo, většinou film/seriál nemívá kvalitu původní knihy. Zachován vtip, mrazivé napětí i chemie mezi postavami. Doporučuji.

05.03.2023 4 z 5


Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Vlastně mohu jen souhlasit: "To je tak úžasně milá knížka! "

27.02.2023 4 z 5


Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Anotace nečtu, líbila se mi obálka;-) a rozepisovat se o ději a postavách taky nebudu, to už zvládli jiní. Nabídnu jen svůj subjektivní názor - byla jsem napnutá i nedočkavá, držela jsem palce i slzy, hltala jsem stránky i kapitoly, chtěla jsem jiný konec a zároveň jiný být nemohl... takže - velmi se mi to líbilo.

27.02.2023 4 z 5


Děti Bezejmenných Děti Bezejmenných Brandon Sanderson

Trochu mi to připomnělo jednotlivé knihy Zelaznyho, ne Amber, ale třeba Jacka, pána stínů. Atmosféra skvělá, humor parádní, postavy taky hezky napsané... a není to na pokračování! Mně se to líbilo, a to jsem magic karty viděla naposledy v 90.letech :-D

18.02.2023 4 z 5


Rok čarodějnic Rok čarodějnic Alexis Henderson

Jsem někde na pomezí mezi "líbilo se mi to" a "nejsem si jistá, co si myslet". Shaxx to celkem vystihla, dle mého to souhlasí. A vypadá to, že budou další díly, ale kniha vypadala uzavřeně, hm, další číst pravděpodobně nebudu.

04.01.2023 3 z 5


Období čarodějů Období čarodějů Rachel Griffin

Pro mě nemusí mít knihy závratné tempo jako třeba u Prachetta, občas jsem ráda i za klid, rozjímání a hledání sama sebe. U této knihy nehledejte akci, ani napětí, nebudou tam. Zato pokud chcete milé, ne moc složité a oddechové čtení s nádechem YA romantiky, stačí se začíst. Líbila se mi magie ročních období, a ano, šlo by z knihy dostat i víc. Kdo rád počasí a akci a napětí, sáhněte po Rachel Caine a její sérii Správci počasí;-)

28.12.2022 3 z 5


Dcera ohně Dcera ohně Matt Ralphs

Beru to jako příjemnou knížku pro děti 9-12 let. Je tam odvaha, přátelství, rodina, a spousta trablů:-D

04.11.2022 3 z 5