Divoká říše

Divoká říše https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498966/bmid_divoka-rise-5ar-498966.jpg 4 609 161

Divoká říše série

1. díl >

Romantická i akční fantasy z dystopické Budapešti, kterou rozdělila válka lidí a víl. Poté, co bariéra mezi Zemí a Nezemí padla ve vílích válkách, balancuje Budapešť na okraji propasti. Nenávist mezi vílami a lidmi sílí a hrozí výbuchem násilí. Devatenáctiletá lidská zlodějka Brexley vyrůstala mezi smetánkou, ale skončí v obávaném žaláři. A právě tady potká ďábelsky okouzlujícího Warwicka Farkase. Je přesně tak arogantní a krutý, jak se povídá, ale Brexley nemůže popřít, že ji to k němu táhne. A že za to možná zaplatí životem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Savage Lands , 2020


více info...

Přidat komentář

ivka7708
23.04.2024 5 z 5

Skvelá dystopia, príbeh je veľmi čítavý a ťažko sa od neho odtrháva. Akcie tu nájdete mraky a zároveň máte aj dobrý vhľad do mysle hlavnej hrdinky. Príbeh je drsný a veľa romantiky v ňom nenájdete. V celej knihe sa postupne objavujú náznaky, že Brexley asi nebude úplne obyčajná a ja sa teším kam sa príbeh v ďalšej knihe bude posúvať. Koniec knihy ma prekvapil a určite správne navnadil na pokračovanie. Za mňa musím len odporúčiť.

wotana
08.04.2024 5 z 5

Tohle bylo za mě naprosto boží. Čtivé, napínavé, sexy. A ten konec...Hned jdu na další díl.


Karolin77
06.04.2024 3 z 5

No měla jsme vysoká očekávání, ale bohužel se nenaplnila.
Postavy mi moc nesedly a nějak zvlášť mě nezajímá co se s nimi bude dít dále.
Co ale musím ocenit je čtivost. Stránky mi mizely pod rukama.
3/5*

zatoulane_knihy
06.04.2024 3 z 5

DIVOKÁ ŘÍŠE

Hodně jsem o této knize četla, než jsem ji začala číst. Četla se opravdu dobře a rychle. Přečtenou jsem jí měla za jeden den.

Příběh se odehrává v Budapešti, kdy se před 20 lety, strhla opona mezi světem lidí a světem bytosti FAE. Celý svět se rozdělil na dvě části v každém státu.

Hlavní hrdinka celý život vyrůstala pod ochranou vládce Budapešti s jeho rodinou. Vyrůstala po boku s jeho synem, do kterého je tajně zamilovaná.

Společně se dostávají do nebezpečných situací. Když dojde na poslední dobrodružství něco se zvrtne a hlavní hrdinku postřelí na území FAE.

Následně ji uzdraví a odvedou do nejhoršího vězení na světě, odkud se nikdo nikdy nedostal živý. Po vstupní prohlídce ji došlo, že se ven nikdy nedostane. Zjišťuje postupně, jak to všechno chodí ve vězení, na koho si dát pozor a relativně jak přežívat a nepřijít o rozum.

Mohla bych vám tu sepsat další věci k příběhu, ale myslím si že bych řekla až moc.

Na můj vkus tam bylo moc násilí a reálně popsané akční scény. Konec knížky mi moc nesedí a spíš mě kroky hlavních hrdinů naštvaly. Ale jak už jsem psala, četla se mi knížka jedním dechem a skoro bez přestávky.

uzivatel9575
08.03.2024 5 z 5

To bylo tak kruté, napínavé, vzrušující, prostě skvělé! Líbí se mi zde vytvořený svět a dost se mi líbilo, že se děj odehrává v Budapešti a sem tam je zmínka o Praze. Kniha je nabytá a ten konec? Běžím pro další díl!!

Pettato
04.03.2024 5 z 5

Napínavá fantasy kniha se zápletkami, napětím, podrazy... , ve které nechybí ani romantika. Příběh je velmi chytlavý a čtivý.
Těším se na druhý díl :)

KajinaH722
25.02.2024 5 z 5

Na knihu jsem byla zvědavá a nevěděla co očekávat a jsem mile překvapená, jak je to skvělé zpracované a vymyšlené. Kniha mě moc bavila a četla se sama, je tam dost napětí,násilí, temnota, vězení, trest, sexuální napětí a tak dále. Celý svět mě fascinoval a samozřejmě i Warwick. Konec mě šokoval a to to víc mě zajímá,co se bude dít dal,takže se hned vrhnu na druhý díl.

ivetdos
17.02.2024 5 z 5

Překvapení roku. Mého roku. Všem ostatním už došlo, jak skvělá tato série je. Nechápu, proč jsem se do ní nepustila dřív. Najdete tu všechno, napětí, skvěle vystavěný svět i zápletky, téměř hmatatelnou chemii mezi postavami, a co jsem zpočátku ocenila asi nejvíce – reálie mé oblíbené Budapešti, kterou mám prochozenou skrz na skrz. Mimochodem zmiňuje se tu i Česká republika.

Nechci toho moc prozrazovat, protože mě osobně skoro na každé stránce něco překvapilo, děj je tedy VELMI nepředvídatelný. Nejsem typický čtenář fantasy, ale tohle mě naprosto pohltilo. Nenajdete tu žádné hloupé dialogy nebo zápletky a oceňuji i skvělý překlad. Taky je nutné říct, že to není nic pro děti, je tu docela drsná a explicitní nejen erotika, ale i ostatní místa a bytosti, které se v knize objevují (do čehož nechci úplně zabrušovat, abyste byli v průběhu čtení co nejvíc překvapení). Je to velmi autentické a sugestivní čtení, dýchala jsem s postavami. Autorka si se čtenářem docela hraje a nic nám nedává na zlatém podnose. Divoká říše končí tak, že okamžitě potřebujete další díl, takže jsem byla ráda, že jsem se sérií otálela a mohla se pak hned pustit do dalšího dílu.

Ačkoliv jde o šestidílnou sérii, autorka děj nevycpává a zbytečně nenatahuje, má spád. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout v plném slova smyslu – nespala jsem, nejedla jsem a jen hltala stránku za stránkou. Naprosto to miluju a neskutečně se těším na další díly!

Per-quiee
13.02.2024 5 z 5

První díl mě opravdu bavil. Občasné zmínky o České republice byly osvěžující a i celkově děj odehrávající se "na východě". Warwick bude můj nový fantasy crush, jen škoda, že je fanartu je až smutně pomálu. V první knize se mezi hrdiny nic neodehraje, takže na akci si počkáte. Západ proti východu s jasnou paralelou na Istvana a Rusko je už trochu ohraný, ale příběh plyne rychle a i hlavní zápletka dává smysl.

Nelly
12.02.2024 4 z 5

Tak to byl docela fičák - trochu jsem nad knihou váhala, ale nezklamala - spíše naopak - zajímavý dystopický svět, kde se prolíná magie s normálním, naším světem (i když to není první kniha, kde se tak děje), originální prostředí vězení - docela drsné čtení. Ani mi nevadilo to erotické dusno - chápu, že je to způsobeno jistou magií, kterou hlavní postavy svým způsobem obdržely (zatím není podrobně upřesněno, jak) zatím neovládají. Bohužel musím strhnout jednu hvězdu za velkou nelogičnost v ději, která se ukáže na konci knihy - možná to autorka ještě nějak objasní v dalším díle, uvidíme, ale docela mě to naštvalo.

NikM
07.02.2024 3 z 5

*komentár obsahuje menšie spoilery, neobsahuje prezradenie kľúčových častí deja

Anotácia znela dobre a pretože mala kniha množstvo pozitívnych recenzií + peknú obálku, rozhodla som sa jej dať šancu. Po prečítaní prvej knihy ale už ďalej v sérii pokračovať nebudem. Samotná prvá kniha má cez 360 strán. Čakala by som, že sa autorka viac zameria na predstavenie sveta, v ktorom sa príbeh odohráva, popis bytostí a ich schopností apod. Z toho som však dostala len okrajové informácie. Oukej, je to prvá kniha série, ale aj tak som čakala viac. Kľudne na úkor neustáleho popisu toho, ako sú hlavní hrdinovia nadržaní (a to dokonca aj keď ich život visí na krajíčku).
Ďalším dôvodom je nesympatická hlavná hrdinka. Už z recenzie vieme, že Brexley je privilegované mladé žieňa, ktoré vyrastalo medzi smotánkou. Krásna, oslňujúca a každého chlapa v boji položí na lopatky (uf). Z nudy a pre vzrušenie vykráda vlaky a hneď v úvode sa dozvedáme, že je v tom fakt dobrá. No...v knihe sú popísané dve scény, kde vlak vykráda a v oboch prípadoch to totálne pokašle. Keby nemala so sebou Cadena, je vo vezení už pri prvej opisovanej vykrádačke. Pri druhej už som si klepala rukou na čelo. Kto so zdravým rozumom začne ochutnávať neznámu drogu, o ktorej nič netuší, keď má reálne sekundy na to, aby vyskočil z vlaku a ušiel strážnikom so zbraňami?
V momente, keď sa dostane do vezenia dostáva jednu nakladačku za druhou (toľko k tomu profi bojovému výcviku a jej nepremožitelnosti popisovanej na začiatku knihy). Keď sa jej podarí raz za čas mať nad niekým navrch, prestane si dávať pozor a zase dostane nakladačku...

Keď som si prečítala niekoľko recenzií na pokračovanie série a dočítala som sa, že druhý diel je ukážkový výplňový diel, kedy sa v deji nijak výrazne neposunieme, potvrdila som si, že nemá zmysel sa trápiť.
A tiež moc nerozumiem prirovnaniu knihy ku knihám od Maasovej...

Belisima
30.01.2024 5 z 5

Kniha mě zcela pohltila. Je to sice blbost, ale je to výborně a čtivě napsané. Zapomínala jsem vystoupit z metra nebo z tramvaje, chodila jsem jak slepá a hluchá. Se divím, že jsem to přežila. Autorka má výborný talent, a taky to překladatelka nezmrvila. Já jsem nadšená.

Hanousa
12.01.2024 5 z 5

Bomba, bomba, bomba. Napínavé, akční, nešlo se od knihy odtrhnout. Od knížky jsem očekávala, že se mi bude líbit, ale výrazně předčila mé očekávání. Hodně se mi líbilo, že v knize byly chvíle plné erotického dusna, ale zároveň tam nebyly žádné xstránkové popisy sexuálních hrátek, jak z červené knihovny...popisy jako najdeme v sérii Z krve a popela, nebo Dvora...tohle v knihách přeskakuju, bo mě ty rozvláčné detailni popisy nebaví číst, když je jich nadmíru. V knize se pořád něco dělo, žádná nudná kapitola. Přečteno jedním dechem. Už se těším, až se pustím do druhého dílu!

BellaBernasconi
07.01.2024 4 z 5

Mnohem lepší než jsem čekala na druhý díl se nemůžu dočkat. Ráda bych ho hned nečetla, ale je malá pravděpodobnost, že počkám aspoň týden.

apq
07.01.2024 4 z 5

Musím říct, že jsem mile překvapená. Od knihy jsem si nic neslibovala, ale velice rychle jsem se začetla a chtěla vědět, jak to bude dál. Kniha je velice čtivá, prostřední zajímavé, hlavní hrdinka chvíle velmi sympatická, chvílemi se chová dost podivně, s čímž jako problém vyloženě nemám.
S čím už ale mam menší problém, tak to, že Warwick, který má působil dojmem toho nejvíc sexy chlapa pod sluncem na mě působil jako nechutný slizoun.
Ale jinak se mi knížka líbila, možná někdy přečtu další díly.

jitka_dankova
21.12.2023 2 z 5

První díl dysoptické fantasy odehrávající se v Budapešti. Na první pohled to vypadalo zajímavě - svět fae, princezna, která se dostane do vězení, spousta násilí a drsného prostředí. Akorát že jsem se nemohla začíst, knihu jsem přes půl roku pořád odkládala. Často jsem se ztrácela v ději, popisech, logice příběhu. Chybělo mi větší vykreslení toho dysoptického světa a souvislostí. Spoustu věcí jsem nepochopila, drsné prostředí bylo popsané tak, že jsem tomu prostě nevěřila. Erotické myšlenky v momentech, kdy by měla převládat bolest, mi přišly ujeté a divné a nereálné. Nedalo se uvěřit ani tomu, že by hlavní hrdinka přežila všechno to, co jí autorka připravila. Druhý díl číst nebudu, nemám důvod.

Imaginárium
12.12.2023 4 z 5

“Vždy s hlavou vzhůru. I ve smrti.

Padla stena medzi svetom ľudí a víl, ktorí medzi sebou bojujú o dominantné postavenie. Brexley z najmocnejšej ľudskej rodiny sa dostane do krutého väzenia Domu smrti, z ktorého nie je možný návrat. Prežije všetky nástrahy a násilné prostredie, v ktorom sa ocitla? Ako s ňou súvisí legenda Warwick Farkas?

Od knihy som mala minimálné očakávania a vôbec som netušila do čoho idem. Vedela som len to, že dej je dystopická Budapešť. Ostala som veľmi milo prekvapená. Kniha je mega čtivá, dej je rýchy a stále sa niečo deje, takže som mala problem ju odložiť z ruky. Zarazili ma tvrdé opisy bojov, krvavé scény a násilie, podľa obálky som čakala väčšie YA, ale takto to knihu povýšilo o level vyššie. Najviac ma bavili postavičky Opie a Mrňouska a súrne potrebujem ich fanart .

ValiPages
26.11.2023 2 z 5

Noo. Tahle knížka byla velmi zajímavá. Ze začátku se mi to moc líbilo. Jak vykrádala vlaky a jak blbli s Cadencem. Ale Potom se to zvrhlo . A mě to nějak přestalo bavit. Část která mě ještě bavila byla jak bojovala vždy v aréně. Ale jinak mi bylo fuk co se s ní stane a jak to dopadne. Musela jsem se i přemáhat abych to dočetla. I když uznávám, že konec skončil dost zajímavě, takže se možná časem až nebudu mít co na seznamu tak se do dvojky možná pustím, ale v nejbližší době rozhodně ne. Ale body navíc za ich formu a za krásnou obálku která, mě hned zaujala.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

broskev28
25.11.2023 3 z 5

Divoká říše byla fakt divoká. V civilizované části Budapešti – v sídle SOL – se příběh rozjížděl jen tak zpolehoučku, ve vězení se notně přitvrdilo a za zdí už vypuklo zcela nekontrolované bezvládí. Bylo to čtivé i akční, ale já jsem měla velký problém s Brex: agent 007 a superman v jedné drobné osůbce. Kolik ta toho schytala, ale ze všeho se otřepala a zase s vervou pokračovala! To mi prostě nesedlo, mnohem více než ty sexuální asociace všeho druhu – ty bych v téhle živočišné společnosti v pohodě skousla, ale nadlidskou výdrž šestnáctileté holky, jakkoli vycvičené v bojových uměních, to mi hlava nebrala. Kdoví, třeba se v dalším díle dozvíme, že původ hlavní hrdinky odhalí zdroj jejích superschopností? Jen si nejsem jistá, že se k pokračování odhodlám, ale to už je čistě můj problém.

mnohoknih
25.11.2023 4 z 5

Urban fantasy odehrávající se téměř za rohem. To bylo velké lákadlo a povedlo se. Popis Leopoldova, té bohatší části města, vás vtáhne do děje okamžitě. Zjišťujeme, že život privilegovaných se odehrává na pár metrech a ve vysokých věžích. Takže to, co následuje, je jen následek nudy. Brexley se narodila v noci Magické války a to zřejmě určilo její nezkrotnou povahu. Škoda jen, ze nedostala do vínku taky trochu rozumu. Hovadiny by dělala jistě stejné, jen by nebyla tak neustále udivená. A pak tu máme Cadena, syna lidského vládce toho všeho. Samozřejmě světlý typ. To aby mohl na scénu časem vplout i ten tmavý. Ale postupně. Brex má sociální cítění, vidí i tu chudou část za hradbami. Ovšem řešení toho vymyslela úplně scestné. Ale za to adrenalinové. I to o ní něco vypovídá. A samozřejmě jí to dostane do vězení. Opět popis místa úplně skvělý. A my se seznamujeme s dalšími rasami, tzv. fae čili víly, démoniBrex se dostane na samou hranici svých sil a k tomu se jí dostává náznaků, že všechno není tak jak si myslí a tak jak jí učili. Bohužel ona z toho vychází jako blbka. Moje sympatie si získala démonka Kek. Čtení je to napínavé, každá stránka láká číst dál a rychleji. Konec mě nepřekvapil. Co jiného by se Brex mohlo stát, že. Mně se stalo to, ze hned potřebuji další díl :-)