Koruna strachu

Koruna strachu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521020/bmid_koruna-strachu-7hV-521020.jpg 4 48 22

Dobrodružství na stránkách knih může být skutečnější, než byste čekali. Když Avery zemře strýček, zmizí s ním i poslední střípky dětských snů. To ale nelze říct o Twainovi, jejím bratranci a nejlepším příteli, který se těch svých drží zuby nehty. Je rozhodnutý zažít velké dobrodružství, objevit v rodinné vile něco, co jako děti přehlédli. A když se jim do rukou dostane tajemný klíč, otevřou se jim na stránkách zapomenuté knihy možnosti zasypané prachem, o kterých se jim ani nesnilo. To, co hltáte v knihách, by vás na vlastní kůži tolik neokouzlilo… Anebo ne?... celý text

Přidat komentář

cestina_s_linus
09.04.2024 3 z 5

Tato kniha mě opravdu moc zklamala. Anotace byla opravdu slibná a slyšela jsem obrovskou chválu na samotný děj. Well... spíše se přikláním k těm (v uvozovkách) střízlivějším recenzím...

Co nedávalo smysl:
1) způsob vyprávění - I přesto, že jsou některé kapitoly/části z pohledu jiných postav, tak jsem nepochopila, proč jsme nemohli děj vnímat i z pohledu pratety - možná by některé věci dávaly větší smysl.
2) poslední třetina knihy - Celá kniha se nesla v uvolněném tempu, kdy jsme mohli sledovat, jak se Avery i Twain snaží vypořádat se svými problémy, ale posledních cca 100 stran bylo jedno velké WTF za druhým. Otevřený (a nicneříkající) konec knihu zabil.
3) historie a svět - Až na jednu lekci z geografie a několika útržků z mytologie... nevíme o onom království a světě vůbec nic. Nechápeme, co se stalo a do konce knihy se nic nedozvíme...

Na druhou stranu musím uznat, že koncept - s pomocí klíče se dostat do knihy - je perfektní... snad se v případném pokračování dozvíme odpovědi na všechny otázky...

jennefer
03.04.2024 2 z 5

Nějak jsem se nemohla začíst. Než jsem tuhle knihu dočetla, zvládla jsem přečíst dvě jiné, což se mi normálně nestává. Takže trochu půjdu s hodnocením níž. Potenciál kniha má, od půlky je i čtivá. Líbí se mi vykreslení postav. Hm, ale konec je divočina a nějak ve mně nezanechal žádný uau efekt ani touhu čekat na další díl. Tak za dvě.


verdulos7977
26.03.2024 5 z 5

Jsem naštvaná a to hodně Dočíst tuhle knihu bylo jako koukat na Netflixu na minisérii Bez konce. Z otázkou: “cože!?!?! Jako, kde je druhý díl, Bože!! Potřebuji druhý díl. Prosím. Takhle to přeci nemohlo skončit Naprosto vzrušující četba, naprosto nečekané události. Naprosto nepředvídatelné , úžasné , bomba ! Tak proč tři hvězdy? Protože mi vlastně na konci bylo Sullivena líto, tak hrozně líto!!! Twain mohl a oni neeee?? Jen na to pomyslím a jsem rozpolcená Tahle kniha ve mě fakt vyvolala tolik pocitů . Smála jsem se, vztekala se Děkuji !! Obdivuhodné

verdulos7977
24.03.2024 5 z 5

Tak já to vubec ale vubec nepochopila

MontynaS
16.03.2024 4 z 5

Kniha byla skvělá, je to přesně ten příběh, který si užíváte a nechcete, aby přišel konec.

Avery a Twain dostanou od tety klíč a vydají se za dobrodružstvím. Velmi originální nápad, který se mi líbil, kdo by takový klíč nechtěl že? Avery to měla podstatně těžší než Twain, ale oba jejich příběhy byly krásný. Hodně jsem si oblibila Caymana a Timothyho. A doufám, že v další knize dostanou více prostoru.
Sullivan... upřímně? Pořád se nemůžu rozhodnout, jaký na něj mám názor...

V knize zažijete spoustu emocí, postavy milujete, nesnášíte, zjistíte že příběh vám na postavu změní názor. Slovní přestřelky si užijete a budete se těšit na další setkání postav. Chemie mezi postavami zde také nechybí!

Celkově se mi kniha moc libila a těším se na další díl. Chybí mi spoustu informací a vysvětlení... doufám, že pokračování bude brzy.

DorianaGrey
10.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Dovolím si být konstruktivně-kritická. Čest autorce za to,že si dala s knihou neskutečnou práci. Průběh je dynamický, originální a plyne. Někdy mi to přijde taková česká variace na S.J.Maas a J.Armentrout (bez lechtivých scén). Zajímavé a uvěřitelné postavy, můj favorit:Forrester. O mladém králi Sullivanovi se dozvídáme zoufale málo a je to škoda. Nějak mám problém mu jeho krutost věřit....Kniha by potřebovala proof readera. Je v ní mnoho nelogičností (nejdřív Twain zmiňuje ,že umí lukostřelbu docela dobře, o pár stránek dál je najednou nejlepší lučištník; krev Bandit Twain našel v lese i po několika dnech; když se Avery vzdá stráží,v zámku už na ní čekají-což by se dalo vysvětlit aspoň zprávou po poslovi ) Na konci zmínka o "zásahu bohů"mi přijde zbytečná, jednání čarodějky opravdu nelogické. Spoiler: u pravého krále Euletheria bych asi nečekala, že původním úmyslem Averyny tety bylo ho nechat shnít v žaláře, napůl jsem čekala, že se prostě Avery zamilovala do nesprávného prince. Tak či tak, kniha byla však čtivá, je vidět, že si s ní autorka dala neskutečnou práci a jen tak dál, třeba se z ní stane nová Neomillnerová!

andrejci
05.03.2024 5 z 5

Pane jo. Toto bylo naprosto úžasné. Do knížky jsem šla s 0 očekáváním a čekala jsem, že to bude něco slabšího. Hlavně když jsem viděla hodnocení.
A nemohla jsem se víc mýlit. Ať už tím, jak to bylo napsané nebo tím úžasným světem, který nám byl předsatven.
Hned jak se Avery a Twain (kteří jsou mimochodem oba dva naprosto skvělí) dostali do knížky tak jsem se nemohla odrthnout. Strašně moc mě to bavilo. Byla jsem rovnou hozena do děje a bylo to prostě skvělé. ,,Knižní postavy" se mi taky moc líbily. Navíc tam bylo i víc dějových linek což se mi moc líbilo.
Hlavně na konci zůstalo hned několik otázek na které NUTNĚ potřebuji odpovědi. Strašně moc dozfám, že se dočkáme dalšího dílu. Když k tomu navíc přidáme i krásnou obálku nemůžu dát jinak než 5*.
Já to můžu jenom doporučit. Trošku jsem se toho bála, ale bylo to prostě úžasné a já jsem opravdu nadšená.

jana1874
05.03.2024 4 z 5

„Protože knihy jsou to nejkrásnější, co na světě je. Odnáší nás pryč od reality, do světů, kde můžeme být kýmkoli a čímkoli si jen zamaneme. Nechají nás plout pryč od našich problémů.“

Hezký nápad, na kterém je kniha založena. Ocitnout se po vyslovení určitých slov v knize, kterou zrovna máte u sebe a nebýt už jen čtenář, ale hlavním hrdinou příběhu. Akorát jedna věc je být hrdinou v příběhu, který jste četli a znáte ho a druhá ocitnout se v knize, u které nevíte nic o světě, do kterého jste spadli, o poměrech, které tam panují, o postavách, jaké se tam vyskytují – prostě nic. A tohle je případ jednoho z našich hrdinů.

Kromě dvou dějových linek, které vypráví Avery a Twain, je tu také pár kapitol z pohledů ostatních postav. To se mi líbilo, byla tak možnost poznat o něco více i ostatní - jejich myšlenky, pocity, pohnutky, které vedly k jejich činům. Díky tomu nebylo možné některé postavy jen tak zaškatulkovat mezi hodné nebo zlé. Vyskytly se tu různé zvraty, které dokázaly, že nic není jen černobílé.

Ten konec mi dal. Takových věcí, co se tam stalo. Doufám, že bude brzy pokračování, chtěla bych vědět, jak to bylo dál.

JulieB.
02.03.2024 5 z 5

Skoro nemám slov. Tohle bylo dechberoucí, dobrodružný, romantický, prostě všechno, co si jen můžu přát.
Spousta akce, skvělá milostná linka (Avery a Sullivan jsou prostě boží, on je takovej mizera, že ho žrát musíte, i kdybyste nechtěli).
A ano, spousta toho zůstalo nedořečeno a ten konec... já NUTNĚ potřebuju pokračování!
Nemohla jsem se od té knihy odtrhnout. Nejdřív jsem ji jen v rychlosti prolistovala a pak vychutnávala řádek po řádku. Vím, že se to nedělá, ale nemohla jsem si pomoct.
Našla bych, co vytknout? Možná jo, ale já hledat nechci. Děkuju autorce za krásný zážitek!

Literarytwins
27.02.2024 5 z 5

Nejednoho čtenáře zaujme hned svou úžasnou obálkou. A čí pozornost neupoutá vizuál knihy, ten by se měl rozhodně nechat nalákat samotnou anotací.
Velmi originální fantasy příběh, kdy se mladá Avery společně se svým bratrancem Twainem dostanou pomocí tajemného klíče do samotného jádra příběhu knihy a míst, o kterých se jim ani nesnilo. Kdo bychom takovou možnost nebrali? Nejeden z nás snil o tom, jaké by to bylo stát se pro jednou hlavní hrdinkou a zažít tak svou epickou cestu.

Pokud si myslíte, že jde jen o nevinné young adult romantasy, tak vás všechny vyvedu ihned z omylu. V určitých pasážích narazíte na opravdu drsná a nemilosrdná místa v knize, která Vás přinejmenším šokují. Já osobně danou krutost určitě nečekala až v takové míře a zůstala jsem celkem překvapená.

V průběhu čtení dostanete možnost nahlédnou do hlavy mnohým postavám, jejiž pohledy se v příběhu střídají. Některé postavy se možná zdají slabší, ovšem pro mě zatím zůstávají opředené závojem tajemství s velmi vysokým skrytým potenciálem. Co se hlavních hrdinů Avery a Sullivana týče, ty jsem si oblíbila na hned! A ano sedla mi i krutost a hajzlíkovství Sullivana, krásně to bylo v kontrastu s nevinností naší hlavní protagonistky.
V této knize jsou však velmi silné i některé vedlejší charaktery, já si třeba naprosto zamilovala Caymana. (nesuďte mě!)
Pohled Twaina pro mě, přiznám se, nebyl až tak úplně zajímavý a v závěru knihy mi solidně zvedl tlak svým rozhodnutím. Osobně bych zde uvítala asi více interakcí mezi Avery a Sullivanem. Nicméně jsem velmi zvědavá, kam nás nitky osudu zavedou dál v tomto vyprávění, protože už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu a věřím, že ten bude ještě mega pompéznější.

Knihu jsem si neskutečně užila. To, že autorka má v sobě nepopiratelný talent, je prostý fakt. Z čeho jsem si však ale sedla na zadek byla ta neuvěřitelná slovní zásoba a výrazy, které nám tato autorka naservírovala.

Celkově knihu hodnotím velmi pozitivně a až na pár drobností smekám imaginární klobouk.
4,5/5

virgo_books
08.02.2024 5 z 5

Pokud jste tuhle knihu ještě nepostřehli, nebo přešli, tak je to velká chyba.

Jak asi víte, tak já miluju romantasy a tohle se mi přesně trefilo do vkusu.

Musím ale přiznat, že jsem si nejvíc oblíbila hlavní hrdinku Avery, takže když byla její linka přerušena nějakou jinou postavou, tak jsem potichu zuřila.

Není to tak, že bych si ostatní postavy neoblíbila, ale Averinin příběh mě pohltil nejvíc.

Celkově to ale bylo skvěle postavené originální fantasy, u kterého by mi vůbec nevadila ještě mapa, abych se v celém světě orientovala.

Příběh byl v některých okamžicích dost temný, nechybělo napětí, nečekané zvraty, boj a nějaká ta romantická linka.

No a o konci se radši ani nebudu zmiňovat, protože ho pořád musím nějak vstřebat. Rovnou vám ale můžu říct, že budete nutně potřebovat další díl.

Moc děkuji autorce za poskytnutí knihy.

Kate3003
06.02.2024 2 z 5

Jako první bych ocenila obálku, která se Adele opravdu povedla. Zajímavé je i téma, které si autorka vybrala, protože co si budeme povídat, který knihomol by se strašně rád nepodíval do některé ze svých knih. Já bych věděla hned o několika světech, které bych s takovým klíčem ihned šla navštívit.
Prolog knihy byl velmi zajímavý, nalákal mě na čtení a já čekala co se s toho vyvine, ale bohužel první kapitoly u mě nevyvolali stejnou reakci. Přišlo mi jako bych byla vhozena do příběhu bez dalších souvislostí. I když se jednotlivé kapitoly skvěle četly a stránky ubíhaly poměrně rychle tak děj si mě nijak nezaháčkoval a spíš jsem ho jen pasivně sledovala. Moc tomu nepomáhalo ani střídaní pohledů v jednotlivých kapitolách kdy prostě byla přetrhnutá myšlenka a najednou jsem se ocitla úplně jinde.
Nejvíc mě bavila asi linka Avery kde mi přišlo, že se toho dělo asi nejvíce. Linka jejího bratrance mě bohužel moc neuchvátila a chvílemi mi přišla trošku utahaná. Celkem mě bavila chemie mezi Avery a Sullivanem a taky osudy vedlejších postav odehrávající se na pozadí.
Autorka postavila základy poměrně zajímavého světa, ale naservírovala nám z něj jen velmi málo. První polovinu knihy jsem vlastně netušila proč se postavy chovají tak jak se chovají a co se vlastně děje nebo co předcházelo určitým situacím nastíněným v knize.
Věřím, že kniha si své čtenáře najde, protože námět je slibný a konec nechává spoustu prostoru pro zajímavé navázání.
Za poskytnutí knihy na recenzi v rámci spolupráce velmi děkuji albatrosmedia

kniho_terka
03.02.2024 5 z 5

Nejdřív mě kniha nezaujala a vlastně jsem ji nevěnovala větší pozornost. Kdybych to ale udělala, myslím, že do knihy bych se pustila dřív. V tuhle chvíli děkuju všem těm pozitivním recenzním, které mě přiměly přečíst si tento skvost. A taky ta obálka<3

Před čtením jsem se na knihu pořádně natěšila, ale to ze me časem upadlo. Začátek byl pro mě těžký na začtení ale autorka nás nenechala dlouho čekat.

Hned jak se Avery s Twainem dostali do jiného světa, mohli jsme s nimi poznávat zákoutí Ademontu.

Tahle kniha má spoustu pozitiv ale za mě i pár negativ. Osobně mi ze začátku nevyhovovalo střídání pohledů v kapitolách. Kolikrát mě to odrazovalo od čtení ještě společně s délkou kapitol. Tohle všechno mi více ke konci však začalo vyhovovat.

Celý svět a postavy jsou skvostně napsané. Z každé dokážete vyčíst její charakteristiku a vytvořit si její lehký obrázek.
Na Sullivana jsem se hodně těšila už před čtením. Při setkání s ním mě ale začal mást. Moje srdce si ho ale oblíbilo a já potřebuju víc Avery a Sullivana.

Konec jsem hltala každou stránku a taky rychle přišel šok. Teď moc nevím kdo je ten dobrý a kdo ten špatný. Doufám, že další díl bude, a ten já potřebuju abych dostala odpovědi.

lena.o.knihach
08.01.2024 4 z 5

Avery a její bratranec Twain si pomocí tajemného klíče otevřou úplně nový svět a dostanou se jako hlavní hrdinové do knižního příběhu. Jenže každý z nich má napsaný jiný osud. Na Avery má spadeno následník trůnu a Twaina si pod svá křídla vzala pouliční zlodějka.

Fantasy s romantickou linkou? Dejte to sem, tenhle žánr vážně můžu. A Koruna strachu byla skvělá.

Zaměřuje se hned na několik postav a upřímně nedokážu říct, která z nich si mě získala víc. Na každé z nich jsem měla ráda něco jiného a dohromady fungovaly velmi dobře.

Sullivanovi sice chvíli trvalo, než jsem podlehla jeho kouzlu, protože mě svým chováním celkem mátl, ale samozřejmě jsem mu nakonec neodolala.

Vždycky mám radost o to větší, když je dílo od českého autora a nemůžu uvěřit, že tohle byl knižní debut. Těším se, s čím dalším Rozálie Pražáková přijde a vám všem Korunu strachu moc doporučuji!

#spoluprace @rozalie_prazakova

Wajny
05.01.2024 4 z 5

Kniha Koruna strachu nabízí nový tajemný svět, který mi na začátku atmosférou připomínal Letopisy Narnie. Autorka
napsala velmi povedený příběh s originálními prvky - magický klíč, kniha a nechybí ani intenzivní atmosféra, která vás udrží při čtení.

Dvojice vypravěčů přináší dvě rozdílné dějové linky, které se nepřekvapivě v závěru protnou. Mě bavila více linka s Avery, ale i tak jsem si užila i vyprávění z pohledu Twaina, která působila více dospěle a byla více spjata s prostředím samotné knihy.

V knize je poměrně výrazná romantická linka - enemies to lover, která je místy trochu drsnější, což mi nevadilo. Občas mi ale přišlo, že zastiňuje celkový příběh. Je zde tedy docela velké zaměření na vztahy a jejich vývoj, ale zároveň u postav chybí hlubší popis a vysvětlení některých jejich činů.

Avery je velmi odvážná, místy trochu nerozumná a občas mi přišlo, že působí trochu jako kdyby tomu všemu vůbec nevěřila. Líbí se mi, že se postupně mění a snaží se pro všechny udělat to nejlepší.

Sullivan je zahalen spoustou tajemství, je hodně složitý a jeho vnitřní konflikty mu dodávají na atraktivitě. Často jsem přemýšlela nad jeho chováním a co tím vším vlastně sleduje, bavilo mě zkoumat jeho morální či až nemorální činy a jak na mě on samotný působí.

V některých pasážích jsem se trochu ztrácela, přišli mi zmatené a nedotažené. Taky bych si přála více informací o minulých cestovatelích do knihy a co vše se tam předtím dělo.

Závěrečný cliffhanger slibuje další díl, který si rozhodně nenechám ujít! Celkově je Koruna strachu skvělým čtením a i přes pár výtek, jsem si čtení neskutečně užila a už se nemůžu dočkat dalších autorčiných příběhu, protože má opravdu velký potenciál , takže očekávám velké věci

Wea
31.12.2023 5 z 5

Dvůr trnů a růží, Krutý princ...Koruna strachu...se velmi rychle dostala do mých top knih v tomto žánru. Kniha má originální prvky, intenzivní atmosféru, ne tak úplně lehce odhadnutelný děj. Chci pokračování, chci odpovědi na své otázky....a chci klíč. Také chci poděkovat autorce, jejíž styl psaní je tak magický, že jsem tento příběh mohla prožít i bez klíče.

knihaknihou
08.12.2023 4 z 5

Ke “Koruně strachu jsem se dostala úplnou náhodou. Na Humbookfestu má každý problém odnést si jen jednu knihu, to mi dáte jistě všichni za pravdu. Já jsem to letos dokázala a los padl na tuto knihu, kterou jsem hned začala číst.

Děj mě ihned vtáhl - prolog mě nalákal originálně zpracovaným nápadem na kouzelný klíč, který jeho majitele přenáší do děje knih.

Postavy jsem si oblíbila skoro všechny, ale Twainův a Banditin pohled jsem si užívala nejméně. Twain mě na konci ještě ke všemu neskutečně naštval - a tím se dostávám ke konci. Já osobně miluju cliffhangery, miluju, když knihu dočtu s pocitem, že musím mít ihned druhý díl.

Autorka nám nabídla skvělé enemies-to-lovers, v pravém slova smyslu. Nebezpečná nenávist se mísí s ještě nebezpečnější touhou. Postava krále Sullivana je za mě výtečně napsaná, moc si užívám jeho vnitřní souboj na hranici dobra a zla.

Chtěla bych hlavně zmínit, že autorka tuto knihu napsala v 16-17 letechza mě neuvěřitelná práce cílevědomé mladé slečny, která to dotáhne daleko. Bude mi ctí pozorovat tvoji cestu od samotného začátku.

knihomolka2022
07.12.2023 5 z 5

Koruny strachu - pokladu od začínající české autorky Rozálie Pražákové a díky samým kladným recenzím jsem se hned do ní musela pustita bylo to ÚŽASNÝ! Mrzí mě, že o ní moc knihomolů a milovníků dobrodružných románů nevítento skvost by si zasloužil mnohem více pozornosti, fakt!

V první radě mě zaujala anotace a hlavně zápletka - kniha v knize? Hlavní postava Avery se svým bratrancem Twainem se dostanou pomocí kouzelného klíče do knihy, kterou napsala Avery prateta. Tam se ztratí jeden druhému a každý se musí po svém “prokousávat pratetiným knižním příběhem. To zní dobře, že?

Nejvíce mě bavilo, jak se každý dokázal postavit všem překážkám, najít si přátele, kterým mohou důvěřovat a čelit intrikám nejen krutých vládců.

Kapitoly byly psané z různých pohledů skoro všech postav, takže jsme měli příležitost přihlížet do různých situací, míst a prožívat rozdílná dobrodružství, což je skvělé! Já jsem si Twaina moc neoblíbila, a proto mě ze začátku štvaly kapitoly z jeho pohledu. Nakonec byly fajn a ještě jsem se na ně těšila :) S Bandit, jeho “knižní kamarádkou, tvořili pak skvělé duo.

Avery je moc sympatická postava a oblíbila jsem si ji téměř hned. Její cesta knižním příběhem je v popředí, takže na ni čeká nejvíce nástrah a překvapení. Hezky se s nimi ale poprala a nenechala se jen tak zastrašit. Ani krutým králem Sullivanem (toho jsem si mimochodem moc oblíbila, aww), ke kterému postupně začíná cítit vzájemnou náklonnost. Jejich romantická linka je popsána spíše okrajově, ale moc pěkně. Kdo máte rádi Cardana a Jude, tak oni dva si získají vaše srdce!

Ostatní postavy - Kate a Forrester - jsou také perfektně napsané. Osud Forrestera mě obzvlášť mrzí, s ničím podobným jsem se zatím nesetkala. A Kate je holka vychována drsným městským životem, s ničím nemaže a u ní jsem obdivovala hlavně její kamarádskou oddanost Avery. A Kyra? To vůbec, hrozná postava :)

Jestli něco nutně potřebuji, tak je pokračování!!! Ten konec? Neeee, to nevydržím!

Knihu Koruna strachu doporučuji všema deseti, nemám nic, co bych vytkla až na nějaké malinké zanedbatelné drobnosti (za mě malinko překombinovaný konec, trošku zmatek a nudnější pasáže)za mě je ale fakt TOP celek! Utíkejte objednávat, protože s touto kráskou rozhodně chybu neuděláte!
IG: _venovano.kniham_

annora_cte
14.11.2023 5 z 5

Prvotina od české autorky, která si vás získá už při pohledu na tu nádhernou obálku. A když knihu otevřete, příběh vás pohltí jen co přečtete první větu. Věřím na kouzlo první věty musí zaujmout a získat si čtenáře. Autorce se to povedlo.
Kouzelný klíč, kniha, krutý král a úplně nový svět. No vůbec nevím, kde začít. Hlavní hrdinkou příběhu je Avery, které se život během několika vteřin převrátí vzhůru nohama, když pomocí kouzelného klíče vstoupí se svým bratrancem a nejlepším přítelem Twainem do tajemné knihy. Není vůbec snadné se novému světu přizpůsobit, Avery je ale silná a odvážná.
V knize je hodně postav a příběh je psán z pohledu třetí osoby, takže poměrně často se přechází z jedné postavy na druhou, což mám osobně moc ráda.
Každopádně jednou z postav je i král Sullivan. Zlý a chladnokrevný král, který se mi i přes své chování dostal pod kůži. Je hodně komplikovaný.
Příběh mě nutil pořád se na něco ptát. Je tam tolik záhad, tolik napětí. Tolik jsem toužila po šťastném konci, ale skončilo to v naprosto nevhodný moment, že jsem měla chuť vyrvat si vlasy při pomyšlení, že budu muset čekat na další díl.
Ale dobrá zpráva je, že autorka už druhý díl píše! Příběh je opravdu krásně vymyšlený, bavil mě. Velká pochvala pro autorku, přestože se jedná o prvotinu, dokázala se vyšvihnout s úžasným příběhem.

Knihomol_ka
12.11.2023 5 z 5

Máme tady novinku a zároveň taky prvotinu autorky. Na začátek musím pochválit krásně odvedenou práci na obálce, protože jako vždy se Adél předvedla a vytvořila něco opravdu nádherného. Dále mě nadchla i samotná anotace, která zněla velmi zajímavě.

Ke knize jsem se dostala čistě náhodou a to díky Kristýnce, která se na humbookfestu od knihy nemohla odtrhnout a velmi si ji vychvalovala, když jsem viděla první větu v prologu, tak jsem měla jasno. Tenhle příběh bude stát za to. A opravdu tomu nebylo jinak. Ke knize nemám ani jednu výtku. Až tak mě příběh pohltil od první stránky, že jsem se nemohla odtrhnout. Četla jsem knihu až do brzkých ranních hodin a užívala jsem si všechny postavy, která pro nás autorka vymyslela.

Tento příběh je opravdu zajímavý a hlavně originální. Ukazuje nám zajímavý svět. Jaké by to asi bylo, vlastnit kouzelný klíč, který nás vezme do příběhu a Vy se stanete hlavními postavami? Zní to úžasně že ano?

Avery je hlavní postava příběhu a byla mi od začátku sympatická. Když se ocitne v příběhu a její svět je vzhůru nohama, tak se i přes to nevzdává a jde si za svým. V příběhu se vyskytuje dost postav, ale nemějte obavy. Všechny si zamilujete a každý si Vás získá svým příběhem.

Sullivan aneb náš krutý král. Milovala a zároveň jsem ho nesnášela od samotného začátku. Jeho postava byla pro mě opravdu velmi zajímavá.

Co se týče chemie hlavních postav, tak to bylo něco jiného a úžasného. Miluji jak si šli po krku a nebáli se toho. Tento příběh je opravdu jiný. Autorka se s ničím nemazlí a má slabost nás čtenáře trápit.

Otázky jsem měla od začátku až do konce a nutně potřebuji další díl! Autorka má dle mého velký talent a dávání na psaní. Styl psaní byl opravdu nádherný a to, že to napsala v tak mladém věku jen dokazuje jak moc talentovaná je.

Jsem vděčná, že jsem se ke knize dostala a teď potřebuji týden než se z toho vzpamatuji. Rozhodně doporučuji