Janis060 Janis060 komentáře u knih

☰ menu

Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Tenhle človíček mě fakt moc baví :) . Jeho knihy i přednášky mají přesah v tom, že popisuje nejen samotnou cestu, ale přidává i různé zajímavosti o navštívených místech a taky nenápadné rady pro poutníky. Díky :)

01.05.2024 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Tohle je těžké téma a knihu jsem četla poměrně dlouho. Chvílemi jsem ji chtěla úplně odložit, ale nakonec jsem se prokousala až k poslední stránce. Pořád jsem věřila v dobrý konec ...

01.04.2024 4 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Všechny Aristokratky mám na CD a moc ráda si je pouštím. Díky Veronice Khek Kubařové mám vždycky lepší den. Je to senzačně načteno :-).

29.01.2024 5 z 5


Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Poslouchala jsem jako audioknihu, krásné příběhy načtené panem Preissem. Mnohdy mi kocourek připomínal dnešní opečovávané děti...

29.01.2024 5 z 5


Letní kraťasy Letní kraťasy Šárka Hieková

Tohle mě úžasně bavilo, vtipné letní příběhy. I když jsem to četla v lednu u horkého čaje .

20.01.2024 5 z 5


Veselé Vánoce, Terezko Veselé Vánoce, Terezko * antologie

Čekala jsem vyloženě vánoční povídky, ale mé očekávání splnilo zhruba polovina povídek, ty od našich top spisovatelek. Ostatní nenadchly a poslední jsem vůbec nedočetla

29.12.2023 3 z 5


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Kniha, která vyvolá chvílemi mrazení v zádech a husí kůži, ale také úsměv na tváři se slzami radosti, že vše do sebe zapadlo a hlavně dobře dopadlo. Tady jsou i pro mladé lidi ukázány velmi přístupnou formou naše dějiny. Je to kniha, která ve mně rezonuje a určitě se k ní budu vracet.

21.08.2023 5 z 5


Nahoře fouká Nahoře fouká Klára Kolouchová Poláčková

Tak krásně se to četlo, chvílemi jsme lezly na vrchol a pak zase dolů, tak to člověka úplně vtáhne. Dostalo mě hlavně to, jak o Kláře psala její dcera Emma, to jsem si zaslzela. Beseda na pražském Světě knihy byla moc krátká, knihu jsem neměla přečtenou, ale teď bych měla určitě "milion" dotazů. Horolezce všechny obdivuji, hory mám moc ráda, a po shlédnutí filmu o Klářině K2, jim přeji jen šťastné návraty.

08.07.2023 5 z 5


Závity ulit Závity ulit Martina Málková

Tohle bylo príma čtení. Už dlouho jsem se tak nenasmála. k téhle knížce se budu určitě vracet při "blbé" náladě.

05.07.2023 5 z 5


Ztráty a nálezy Ztráty a nálezy Danielle Steel

Mě se kniha líbila, řeší téma dnešní doby - dospělé děti, které začne rodič zajímat ve chvíli, kdy něco stane. A také to, že lásku můžeme najít v jakémkoli věku.

03.04.2023 4 z 5


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Název je opravdu výstižný, tohle bylo tsunami. Obě roviny děje jsou plnohodnotné, překvapivé a nepředvídatelné - krásný popis přírodního úkazu v Thajsku i vztahů v rodině. Přečteno za 2 dny. Pro mě opravdu jedna z nejlepších knih, co letos vyšla. A k tomu byla i krásná autogramiáda v Ostravě, kde oba, Karin i Richard vtipně bavili čtenáře, teda hlavně čtenářky :-).

23.10.2022 5 z 5


Hořím Hořím Simona Bagarová

Výborná kniha, měla by to být bible pro zaměstnance v pečovatelských službách. Dává naději pro zlepšení péče. Měla jsem tatínka 5 let v Domově pro seniory a přesto, že péče byla dobrá, ke konci již bylo znát jak moc se jede na zisk.
Smutné... Ale těchto 5 rozhovorů ukazuje, že se lze krásně chovat ke klientům. Přeji jim stálý entuziasmus a radost ze své práce.

08.09.2022 5 z 5


Terezina dobrodružství Terezina dobrodružství Tereza Tobiášová

Zajímavá, vtipná cestovatelská "příručka" s mnohými užitečnými radami. Asi bych nechtěla podstupovat cestování s batoletem, mám to nastaveno jinak, ale každý jsme nějaký a tady je vidět zkušenosti z cest nejen po Evropě, ale hlavně v exotických zemích. Dobře se to četlo :-)

10.08.2022 5 z 5


V létě ti řeknu, jak se mám V létě ti řeknu, jak se mám Evita Twardzik Urbaníková (p)

Příběhy několika rodin a přátel jsou vymyšleny dobře, čemu bych se tady ale ráda věnovala je vydání této knihy - 3. vydání, filmová reedice. Měla jsem ji půjčenou z knihovny a kdybych si ji koupila, byl by to asi nejhorší kup knihy v životě. Nesmyslné mezery uprostřed slov a překlad do češtiny se slovenskými výrazy a slovosledem, to mě opravdu chvílemi odrazovalo od dalšího čtení. Ale dočetla jsem nakonec do konce. Vždy kupuji a čtu slovenské knihy v originále, tuhle jsem už nesehnala. Jsem puntičkář a mám ráda kvalitní překlady. Tento rozhodně toto nesplňuje. Je to vůči autorce škoda.

22.06.2022 1 z 5


Záchytný bod Záchytný bod Martina Jelínková

Svěží čtení ze života. Přečteno za 3 dny. Sympatická hrdinka se postupně pere s rozchodem s partnerem, prací v obchodě a v advokátní kanceláři a nakonec zvládá i náročné studium na VŠ, přestože trpí panickou atakou.

27.05.2022 5 z 5


Když panda tančí Když panda tančí James Gould-Bourn

Ke knize mě přivedl projekt LiStOVáNí s Lukášem Hejlíkem. Nelituji. Velmi dojemný příběh, který čtenáře nutí číst a číst, a najednou je konec. Moc povedené na autorovu prvotinu.

15.05.2022 5 z 5


Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Zase jedna z hodně dobrých knih o méně známých místech v naší zemi. Velmi hezké ilustrace a vtipné vyprávění, chvílemi jsem tu "řehtačku" nemohla zastavit. Doporučuji také osobní setkání s autorem na besedách a při autogramiádách, zlepšení nálady o 100% je v dnešní době k nezaplacení.

25.04.2022 5 z 5


Teribear - Tajemství modré krabice Teribear - Tajemství modré krabice Alena Mornštajnová

Opravdu moc povedená kniha pro Nadaci Terezy Maxové, úžasný příběh a nádherné ilustrace. A ještě ke všemu pomáhá, byť "jen" desetikorunou z každého prodaného výtisku. Stojí za to mít ji v knihovně, i když jste dospělí :-).

07.04.2022 5 z 5


Hanin kufřík Hanin kufřík Karen Levine

Neskutečně krásná a dojemná knížka, přečetla jsem ji na jeden zátah, nešlo se od ní odpoutat. Několikrát jsem opravdu pro slzy nemohla číst. Určitě díky tomuto příběhu můžeme s vnučkou probrat neslavnou část dějin srozumitelně a přijatelnou formou.

09.03.2022 5 z 5


Srdcaři Srdcaři Josef Veselka

Velmi příjemné čtení chronologicky seřazeného a vzájemně se prolínajícího života dvou hlavních hrdinů. Osud se s nimi mnohdy nemazlí a přináší radostné i smutné chvíle jak v pracovní, tak i osobní rovině.

06.03.2022 5 z 5