Prázdniny v Česku

Prázdniny v Česku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479178/bmid_prazdniny-v-cesku-hHw-479178.jpg 4 1056 252

Výlet za vším, co jste o Česku nevěděli. Vydejte se s Ladislavem Ziburou na dvouměsíční výlet po českých luzích a hájích a připomeňte si, v jak rozmanité a krásné zemi žijeme. Můžete se těšit na vyprávění plné zajímavostí, pozoruhodných příběhů z naší historie a setkání se svéráznými lidmi. Navštívíte všech čtrnáct českých krajů, načerpáte tipy na vlastní výpravy a jako obvykle se také od srdce zasmějete. Tak přisedněte do roztomilého bílého autíčka a nezapomeňte se připoutat! Váš řidič je začátečník. O čem to je? Mladý spisovatel cestuje po Česku na lodi, autem, pěšky a na oslu. Hledá u toho zajímavá místa a lidi. Co se mi na tom může líbit? Dobrodružství, vtip, příběhy neobyčejných lidí a krásné ilustrace. Komu to můžu koupit? Všem příznivcům cestování a milovníkům zajímavostí se smyslem pro humor. Jak to skončí? Autor objede Česko kolem dokola a konstatuje, že je u nás opravdu hezky.... celý text

Přidat komentář

harena
předevčírem 5 z 5

Skvělá kniha, jsem nadšená, je to snad zatím nejlepší kniha od Ladislava Zibury. Tentokrát si pořídí super autíčko a cestuje po Česku. Přečteme si nejen humorné příhody na cestách, ale vždy se ještě dozvíme něco zajímavého o místech, kde se cestovatel právě zastavil. Je to pohodové, inspirující vyprávění, které jsem začala číst s úsměvem a také s úsměvem na tváři končím. Určitě doporučuji!!!!!!

Ishir
12.04.2024 5 z 5

Výlety po Česku jsou dobrodružství a někdy i humorné. Kniha se čte výborně. Oceňuji tipy na neobvyklé výlety.
Určitě si přečtu další autorovi knihy.


skark
08.04.2024 5 z 5

Nejde o klasický cestopis. Jde o vtipné, zajímavé a mnohdy i informacemi nabité povídání o putování po Česku. Naprosto mi vyhovuje styl i humor. A touhle knížkou si mě "Láďa" získal a jdu na další z jeho výtvorů. :-)

Jančislava
05.04.2024 5 z 5

Moje druhá knížka od pana Zibury a jsem spokojená. Na jeho styl vyprávění jsem si zvykla a knihu jsem si užila. Díky němu jsem poznala zase kus naší země a dozvěděla se zajímavosti o kterých jsem nic netušila. Děkuji za příjemnou jízdu.

Ivka14
22.03.2024 2 z 5

Nevím jestli tohle byl úplně cestopis, kniha byla na mě dost chaotická. Ale pár nových věcích jsem se dozvěděla.

(audiokniha)

Maky78
09.03.2024 4 z 5

Hodně míst kam si zajedu. V paměti jsem se vracela na místa kde už jsem byla, bavil mě humor, historie i problémy na cestě. Příjemná knížka.

iška
22.02.2024 5 z 5

Tak to mi krásně sedlo. Autorův pohled na svět mi je vysloveně blízký a já se díky němu vracela na krásná místa naší země. I když já je navštěvovala postupně během několika let. Zase v rámci uběhlé doby jsem zaznamenávala některé změny a měla možnost si je konfrontovat s vlastními poznatky. Užila jsem si to a mohu doporučit.

Zuzvil
21.02.2024 3 z 5

Tentokrát jsem si prince Ládínka vyposlechla jako audioknihu. Knížku načetl Martin Písařík a doplňkové informace načetl pan Alexandr Hemala. Obě jejich interpretace se mi líbily a k dané knize se velmi hodily. Obsahově byla knížka také příjemná, trošku mě mrzí, že východní a jižní Moravě je tam věnováno velmi málo, spíše malinko, ale chápu, že obsáhnout vše nelze. Většinu míst znám a tak jsem si je ráda připomenula. Knížku k poslechu doporučit můžu, je to taková pohodová oddechovka.

KubaHanzelin
16.02.2024 4 z 5

Putování s Ladislavem trochu jinak než jsme zvyklí
Tentokrát po Česku, hlavně asi díky covidovým restrikcím:)
Kniha je psaná trochu jinak, než jsem byl do teď zvyklý, ale když už budu chtít v budoucnu někam po naší zemičce vypadnout mám spoustu tipů a to se vždy šikne, k tomu všemu jsme se tentokrát dočkali i slušného historického okénka, které jsem jako fanoušek historie uvítal.
Bohužel, musím uznat, že v cca půlce jsem měl dost krizi až jsem měl kandidáta na nejslabší knihu od autora, ale s blížícím se koncem se to zase vše obrátilo a i já musím uznat, že to vypadá, že je i u nás celkem hezky:)
Pomalu se vrhnu na nejnovější kousek, který se týká nejnovější cesty do Santiaga a budu se těšit na nedělní přednášku v kině Lucerna!

Petra1323
09.02.2024 4 z 5

To bylo výletů, to bylo dobrodružství. Od bordelu až po kostel.
Známá místa jiným pohledem, neotřelým a nevtíravě vtipným. Nová místa přiblížena tak, že uvažuji o jejich brzkém navštívení.
Kniha je sice objemná, ale z 394 stran knihy je čtvrtina - plných 95 stran - kouzelných obrázků z dílny Tomski&Polanski. Tak to pak to putování ubíhá ještě rychleji.

Díky za tipy na hudbu do auta (Mozart, Musorgský, Janáček, Dvořák, Čajkovský, Miles Davis, Canned Heat, The Velvet Underground) a na knihy na dovolenou (Žák, Konkolski a Heller).

Nyní není těžké si představit, že frčím čtyřicítkou, v Nissanu Cube, na zadku ceduli se zetkem, v rádiu na plný koule jede Motörhead – Ace Of Spades, za okny ubíhá malebná česká krajina a troubím na slona mezi Výšinkou a Stříteží.

Dávám 9 z 10. Hvězdu dolů za přerušované putování a vracení se domů.

Mandy412
25.01.2024 4 z 5

Na Prázdninách v Česku jsem byla na přednášce, tak už jsem před přečtením knihy věděla o radostech a strastech pana Zibury. Jeho humor a styl psaní mě baví. Hodně míst jsem znala nebo již navštívila také osobně a ostatní jsem stihla vidět v Toulavé kameře. Za mě určitě nejlepší kniha tohoto cestovatele.

Petiscetbis
14.01.2024 3 z 5

Prázdniny v Česku jsou další ze série putovatelských cestopisů od Ladislava Zibury. Poprvé však neputujeme s autorem po zajímavých a neznámých končinách, ale po okolí naší vlasti, a to je na knize velmi znát. Objeví se v ní spoustu tipů na výlety po Česku, mnoho zajímavostí o různých místech a občas i historické okénko se souvislostmi vázané na daný kout nebo objekt zájmu. Ty jsou na knize možná to nejzajímavější a je znát, že si na nich dal autor záležet, dokonce je i konzultoval s historikem. Samotné cestovatelské příhody však postrádají kouzlo neznámého a často i autorův pověstný vtip. Situace do, kterých se během putování dostává nejsou prostě dostatečně zajímavé, ačkoliv autorův způsob myšlení a náhled na věc nabízí určitou unikátní perspektivu, která je společná pro všechny jeho knihy.

MartaPear
14.01.2024 5 z 5

Putování po méně známých a také neturstických cílech v Čechách - super!

Blanka1964
11.01.2024

Přečetla jsem všechny Ziburovy knihy. Po delší odmlce mi přišla do ruky tahle. Moc se mi líbila. Možná nejvíc, protože tam byla spousta míst, která jsem také poznala. Velmi příjemná oddychovka. Potěšila mě.

david5341
06.01.2024 4 z 5

Moje první kniha od Zibury. Poslouchal jsem ji jako audioknihu při cestách autem, což mi zpětně přišlo jako velmi příhodné. Jeho putování bylo milé a často vtipné. Má hezký styl a obdivuji jeho cestovatelského ducha.

Obelix15
30.12.2023 5 z 5

Velmi zábavná kniha o putování českými, moravskými i slezskými krásami naší vlasti. Vtipné pojetí, vtipné historky, zajímaví lidé a místa. V některých vtipných situacích, obzvláště s autem, jsem viděl i sebe v prvopočátku ježdění. Za mě jasný plný počet!

kristyna0578
30.12.2023 5 z 5

Zibura opět nezklamal. Příjemné čtení, kdy se toho mnoho zajímavého dozvíte, zasmějete se a inspirujete. A já opět žasnu, kolik se toho tomuhle člověku přihodila a to "jen" v České republice.

PremekZizin
29.12.2023 4 z 5

Čtení plné příhod, humoru a zajímavých míst v Česku, kam by se člověk s chutí ihned rozjel. Mám rád "vysvětlující" oddíly, kde se vždy čtenář dozví nějakou zajímavost.

huhuhu
15.12.2023 5 z 5

Milé a příjemné čtení, typický Láďův nadhled, optimismus a smysl pro humor. Tím, že cestoval po Česku, mohl též naplno využít své výborné komunikační schopnosti a kamarády, které má po celé zemi. A přestože si myslím, že naši vlast celkem znám, dozvěděla jsem se i leccos nového.

niknikita
09.11.2023 5 z 5

Naprostá spokojenost, jako vždycky, takže za mne velký dík, Ladislave! Všechny výlety jsem si krásně užívala a vlastně bych si přála další, ale určitě se jich časem dočkáme.
Cestování po neobvyklých místech naší krásné země bylo zábavné, poučné a místy jsem se smála nahlas. Co víc si přát?

Mimochodem, příspěvky z cest na facebooku taky stojí za přečtení a navíc nepostrádají fotodokumentaci - paráda :)