jana4084 jana4084 komentáře u knih

☰ menu

Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Další oddechovka, která zahřeje u srdce. Nenáročné čtení, které mám ráda. Pohoda, menší drama, láska a změny v životě. :-)

12.03.2024 4 z 5


Utěšitelky Utěšitelky Ruth Hallo

Totální masakr. Nikdy jsem o této skutečnosti neslyšela a je mi fakt ouvej. Velice poutavý a čtivý příběh o ženách, jež byly znásilňovány, bity a vězněni japonským vojskem :-(

12.03.2024 5 z 5


Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Kniha mě velice překvapila. České autory trochu podceňuji, ale i teď jsem se utvrdila, že dokážou překvapit. Příběh ženy, která po koncentračním táboře míří domů a potká malou, nemluvící holčičku, která se za všech okolností stane její dcerou. Příběh, jenž poukazuje na dobu po válce, na těžké osudy lidí. Opravdu smutné a hezké čtení zároveň. :-)

02.03.2024 5 z 5


Poprvé a pak pořád znovu Poprvé a pak pořád znovu Lisa Moos

Tuhle tématiku jsem četla poprvé a musím říct, že mě to tedy překvapilo. Mile i nemile. Prostituci ráda nemám, ale příběh této ženy byl zajímavý. Sepsala svou cestu prostitucí a já neměla slov. Bylo to fakt hodně o sexu s muži, o úchylkách, ale i o tom, jak hledala lásku svého života i lásku k dětem. Konec mě překvapil, jelikož jsem tak nějak doufala v happy end...

07.01.2024 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Já to miluji! Dechberoucí příběh, jak jinak. Po,, Bez Naděje" moje druhá nejoblíbenější. Silná tématika, zabývající se násilím, ale zároveň ohromnou láskou, sílou a splněnými sny. Kdo miluje knihy od Hoover, tuhle si zamiluje taktéž!

06.11.2023 5 z 5


Svatba naoko Svatba naoko Jo Watson

Hodně velké klišé. Chvilkami vtipné momenty, ale jinak žádná sláva. Nebyl tam žádný,, wow,, efekt. Spíš to na mě působilo, že se autorka snažila až moc vytvořit nějaký příběh, až se to nepovedlo.

18.10.2023 2 z 5


Muslimská pomsta Muslimská pomsta Iva Karlíková

I druhý díl jsem přečetla jedním dechem. A opět mi lítaly emoce. Masakr! Tomu člověk nechce vůbec věřit. Takové zlo...,Iva byla bohužel naivní, ale to tak prostě většinou bývá. Člověk chce věřit, že se druhý změní,což bylo v jejím případě. U tohoto čtení se ocitnete v Ivetiným těle a zažijete týrání od muslima. Brrr.

10.10.2023 5 z 5


Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Iva Karlíková

Mám husí kůži! Přečetla jsem knihu za dvě hodiny bez odložení, to asi o něčem vypovídá. Nedokázala jsem věřit, že je to pravda. Stále nemůžu. Je to masakr! Na tenhle příběh už nikdy nezapomenu a trochu víc nás seznámí s muslimskou vírou. Nebo spíše muslimskými chlapy. Iva je neskutečně silná ženská a jak sama píše, kdo nezažije, nepochopí. Doporučuji rozhodně všemi deseti!

10.10.2023 5 z 5


Dítě na nástupišti Dítě na nástupišti Gill Thompson

Další z mnoha bolestivých příběhů z této doby. Obdivovala jsem Evu, která mnohé zažila a až na tom nejhorším místě byla téměř šťastná. Objevila svou první dceru, které se kvůli okolnostem musela vzdát. A druhou zachránila zavčasu odesláním do Anglie. Ve vzduchu vyselo samé co by, kdyby. Nějak jsem doufala a přála si, ale bohužel. Závěr je moc hezký, vehnal mi husí kůži.

23.08.2023 5 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Když je v rodině tajemství. Čekala jsem asi trochu víc, nebo možná trochu jiné události, proto jsem lehce zklamaná. Ale zase na druhou stranu to vůbec tak špatný nebylo, když si odmyslím, že jsem si namlouvala jiný příběh. Náhodou je velice zajímavý, jak je v knize hned několik generací a každá má tu svou minulosti a přítomnost. Je to pouze příběh rodin, které byly ovlivněny válkou a (ne) láskou. Trochu bolestná témata.

13.08.2023 3 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Velice ojedinělý příběh. Rozhodně žádná nuda, příběh se stále vyvíjel a procházely nové a nové události. Musím říct, že nejlepší a zároveň nejzajímavější konec, jaký jsem kd četla. Tato kniha se řadí rozhodně mezi mé nejoblíbenější. Zaslouží si plný počet!

13.08.2023 5 z 5


Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

O závislosti na alkoholu jsem nikdy žádnou knihu nečetla. Tato byla první a je skvělá. Míša je skvělá. O této problematice málokdo mluví, přitom lidi trpící závislostí na alkoholu je hodně. Sama mám v rodině vyléčeného alkoholika..., bohužel to zanechá jizvy. Kniha se četla sama, nemohla jsem přestat. Chvíli mi bylo do place, na konci už jsem se usmívala. Klobouk dolů a autorce držím palce

28.06.2023 5 z 5


Bestie z Buchenwaldu Bestie z Buchenwaldu Max Czornyj

Tak tohle byl masakr! Úplně jiné téma, než jsem u knih s tématikou koncentračních táborů zvyklá. Tato bestie pracovala s lidskou kůži. Totální sadistka a opravdu jsem měla hrůzu v očích. Přečtené za jeden den.

14.06.2023 4 z 5


Únikovka Únikovka Marc Meller

První únikovka v podobě knihy a musím říct, že mě bavila! Musela jsem pořád číst a číst, jak napínavé to bylo a abych zjistila, kdo je vrah, kdo to celé přichystal. Dobré téma a dobře promyšlené. Setkáváme se s psychologií vrahů. Toto mě bavilo!

07.06.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Masakr!!! Bylo mi během čtení po celou dobu strašně ouvej. Bolelo mě na srdci a zároveň jsem v určitých situací viděla své dětství a normálně jsem brečela. Bolelo mě to číst, protože přesně ty pocity dítěte jsem zažila. Kdy nejsou v rodině žádné city... Jenom bolest, alkohol, násilí. Ach jo, velice smutné čtení. Rozhodně se nudit nebudete, ale připravte se na nemilé téma. Opět se autorce kláním za příběh.

12.05.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Moc se mi příběh líbil, takové milé čtení, ačkoliv chvílemi smutné. Občas se člověk ocitne na pokraji svého života. A občas každý zapomene na krásy, které nám život nabízí. Je důležité si uvědomit, že vždycky je pro co a pro koho žít.

12.05.2023 5 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Začala jsem číst a nepřestala. Ke konci mi i slza ukápla. Myslím, že mnoho lidí vůbec neví, že se tohle dělo v Rumunsku. Já tedy vůbec nevěděla. Bylo mi tak strašně smutno, byly to zlé časy. Když to utrpení čtu, nechce se mi věřit, že to byla skutečnost. Nechce. To přece není možný. Rozhodně mi tento příběh poskytnul více informací. Ještě teď jsem z toho rozhozená. Tato historie nesmí být zapomenuta.

10.03.2023 5 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Panejo! Tento příběh byl napínavý od začátku do konce. Strašně mě zajímalo, kdo je vrahem. Měla jsem i jednoho podezřelého, ale špatně. Bylo to skvělý prostředí, normálně jsem se i bála. Tohle mě hodně bavilo a jen a jen doporučuji! Ta atmosféra byla skvělá!

06.03.2023 5 z 5


Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Sedm různých příběhů, které mě bavily. Musím tedy říct, že nejvíc mě zaujaly jen čtyři. Ale nebylo to špatné čtení, ba naopak. Hezky se to četlo, bylo to poutavé. Není to jako jeho jiné knihy, tady řeší krimi na pár stránkách, ale možná právě to je zajímavý. Hodně se tam vyskytuje i psychologie samotnýho vraha a je to fakt dobrý!

28.02.2023 4 z 5


Síla hněvu Síla hněvu Frederike Aderkas

Rozhodně nápomocná kniha, jak naložit s hněvem a jak mu porozumět. Moc se mi kniha líbí. Součástí jsou i menší testy, otázky na zamyšlení. Určitě mi to pomohlo! Těším se, že se ke knize budu vracet. Hněv není špatná vlastnost, dokáže být pozitivní, pokud se ji člověk naučí porozumět:-)

24.02.2023 5 z 5