jana1306 jana1306 komentáře u knih

☰ menu

Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Ma 3. kniha od Veroniky a nezklamala, naopak! Bylo to moc mile a prijemne cteni. Obcas jsem se smala, ale i par slz ukaplo a ke konci jsem si uz vypisovala moudra, ktera se mnou rezonuji. Moc me zajimal konec, ale pak jsem nechtela docist, protoze se mi bude styskat.
Bozidara je opravdu bozi a rozhodne se k ni znovu vratim.
Vsem knihu vrele doporucuji;)

08.01.2023 5 z 5


Sensei ze Šambaly I Sensei ze Šambaly I Anastasia Novych

Knihu mi doporučil bratranec a také mi jí hned půjčil. Mile mě překvapilo, že je psaná jako příběh ne jen "suchá teorie".
Už při čtení jsem pocítila obrovskou vděčnost, že někdo dokáže velmi srozumitelně popsat to, co každý v sobě hledá - lásku.
Kniha ve mě vyvolala touhu po vědění, učení a hledání sama sebe.
Jdu pokračovat dalším dílem a rozhodně se k celé sérii budu vracet, protože při čtení opakovaně vždy najdu jiné informace, názory, které mě na poprvé minuly.

25.07.2021 5 z 5


Hadí žena Hadí žena Hernán Huarache Mamani

Po pravdě jsem měla očekávání od této knihy, po přečtení Kurandery. Tentokrát mi to trvalo snad třetinu knihy, než to začalo být zajímavé a dozvěděla jsem se i nějaké moudra, rady, cviky. Nemít doporučení, knihu odložím, protože to bylo hodně hodně dlouho nezajímavé a chování Lary mi dost vadilo. Styl psaní mi nepřišel přirozený, čtivý. Rozhodně pár úseků zajímavých bylo, ale jen tak se ke knize vracet nepotřebuji.:)

26.04.2021 3 z 5


Tak trochu lesana Tak trochu lesana Veronika Hotová Roncová

Knihu jsem právě dočetla a ještě před dočtením jsem věděla, že mi bude Bětka chybět. Brala bych jí za kamarádku i terapeutku ;)
Občas jsem měla problém se zorientovat v dialozích, kdo je kdo a popis Filipa mi přišel až moc zidealizovaný, než reálný muž :-) Možná tím, že takto vědomého a empatického muže nemám ;) Ale jinak se mi to četlo dobře.
Jen škoda toho konce, kde se na pár stránkách událo tolik zásadních věcí. Ráda se časem ke knize vrátím ;)

19.02.2021 5 z 5


Agnes a Zakázaná hora Agnes a Zakázaná hora Veronika Hájek Hurdová

Překrásná kniha, která se čte úplně sama. Hltala jsem jí od první stránky a přesto se často zastavovala nejen u plnění úkolů. Vhodná opravdu jak pro děti, tak pro dospělé. Je plná naděje, odhodlání, poselství... Zařazuji jí mezi mé TOP knihy a určitě se k ní budu vracet.

30.12.2020 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Byla to má první kniha od autorky a četla se sama. Z tématu mi bylo dost úzko, tak jsem nakonec uvítala, že bylo jen naznačování. Skvělá sonda do duše mladé ženy. Jen mi přišlo, že tomu chyběl konec.

29.05.2020 3 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Pro mě velmi příjemná oddychovka. Více postav, více příběhů, to se mi líbilo;) Občasné zvraty a závěrečný happy end;)

25.05.2020 4 z 5


Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Krasojezdkyni jsem stále odkládala, nějak mě nelákala a mezitím přečetla jiné od Jojo. A už vím proč jsem mě nelákala. Trvalo mi skoro 100 stran, než jsem se začetla a i poté mě to nepohltilo tolik, jako ostatní knihy od Jojo. Hádek mezi lidmi je v životě dost, tak proč o tom ještě číst v knize, navíc spousta francouzských slov i vět a nikde žádný překlad...Dočetla jsem jí, protože mě zajímalo, jak to celé dopadne, ale četla jsem rozhodně lépe napsané knihy od autorky. Aspoň pro mě :-)

17.02.2020 3 z 5


Nenechám tě odejít Nenechám tě odejít Chevy Stevens (p)

Po přečtení první kapitoly jsem přemýšlela, že ani dál nebudu číst kvůli tému domácího násilí, které mi nedělalo psychicky dobře, ale zvědavost zvítězila. A vůbec nelituju ;)
Kniha má spád, napětí až do konce, pěkně použit efekt motýlích křídel... Rozhodně knihu doporučuji :)

29.10.2019 4 z 5


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Po recenzich zde jsem brala knihu s obavami, ale nakonec se mi kniha libila a patri pro me mezi ty zdarilejsi od autorky:) Opravdu velmi skvele vystihla pocity vsech postav, takze oznaceni psychologickeho romanu sedi;) Kdyz se odprostim od deje, naprosto me fascinoval styl psani, vsechna prirovnani a libilo se mi preskakovani deje mezi minulosti a soucastnosti;)

14.09.2019 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Přečteno jedním dechem. Opravdu velmi silný příběh plný nečekaných odhalujích informací. Nejedna slza ukápla a při dočtení jsem pocítila obrovskou vděčnost za to, v jaké době žiju a co vše mám. Rozhodně bychom ale neměli zapomínat, co se v té době dělo a knihu bych zařadila mezi povinnou četbu.

05.08.2019 5 z 5


Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Kniha se mi moc líbila. Přečetla jsem jí za 1 den, prostě jsem se od ní nemohla odtrhnout :-) Napínavé od začátku až do konce, který je tedy dost překvapivý. Možná příprava na druhý díl? ;) Rozhodně doporučuji.

23.04.2019 5 z 5


Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Dobre napsane, nic narocneho, spis na odreagovani. Ale kniha byla optimisticka a chte nechte si clovek pripomel pravy smysl zivota.:)

26.01.2019 4 z 5


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Jojo opet nezklamala. Do knihy jsem se okamzite zacetla a tesila jsem se vzdy domu, abych mohla cist pokracovani o osudu Lou. Az me mrzi,ze mam docteno;)

11.01.2019 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Velmi poutavě psaná kniha, která vám nedovolí přestat číst. A závěr? Ať si každý sám rozhodne, zda to byl výplod blázna, nebo skutečnost... Jinak já vím, že mě na Tribeč nikdo nedostane, natož v zimě :)

06.01.2019 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Pustila jsem se do knihy plna ocekavani. Ale po par kapitolach jsem se zacal ztracet v tom, kdo je s kym jak propleteny a nektere pribehy zen nebyly dotazene do konce. Z knihy mi nejak smutno, moc optimismu zde nebylo, spis takova beznadej byt zenou, obzvlast v pribehu Milusky. Jeste mam pripravenou knihu Veseli, ale jeste d ni radsi pockam;)

20.12.2018 3 z 5


Sirotek č. 8 Sirotek č. 8 Kim van Alkemade

Velmi zajímavý příběh, který se čte dobře od první stránky. Líbilo se mi přecházení mezi 2 obdobími a nedalo se předem předjímat, jak to celé dopadne. Na rozdíl od ostatních, kteří psali, že se jim zdál useklý konec, mě se líbil. Zůstal otevřený a je na každém, aby si představil, jak to s Rachel dopadlo ;)

09.10.2018 4 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Kniha na me velmi zapusobila a to knihy z valecnou tematikou nevyhledavam..Silne tema velmi dobre podano...i jsem si poplakala. Rozhodne stoji za precteni a uvedomeni si, jake mame stesti, ze zijeme v teto dobe...

25.06.2017 4 z 5


Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Pro mě kniha, která mě zasáhla. Stále se k ní v myšlenkách vracím a určitě si jí časem přečtu znovu. I když nejsem v Boha věřící, našla jsem si v tom to své a to je pro mě důležité.

09.06.2017 5 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Mám knihy Jojo ráda. Tentokrát jsem měla ale také, jako nekteří zde, problém se začíst. Od začátku byl jasný konec, ale jako oddychovka dobrý. Pro mě stejně zůstává TOP - Než jsem tě poznala....

09.06.2017 4 z 5