Gaabii Gaabii komentáře u knih

☰ menu

Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

Mně se to líbilo moc, je to takové něžné a spousta emocí. A vůbec mi nevadilo, že jsem četla před druhým dílem epilog z prvního. Člověk prostě u takové knihy stejně očekává, že to dopadne dobře.

01.04.2024 5 z 5


Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Knize jsem se strašně dlouho vyhýbala a ani vlastně moc nevím proč. Možná pro to, že je to YA a prostě tahle loď už odplula dávno a vlastně jim je kolik? 16? Ale! Příběh je moc hezký, milý. Knihu doporučuji a určitě se k ní zase někdy v budoucnu vrátím.

01.04.2024 5 z 5


Americký princ Americký princ Sierra Simone

Za mě byl tenhle díl nudnější než ten předchozí. Nebýt tam toho všeho s..u, tak to snad ani nepřečtu, s.x mě tam bavil, byl jiný než v jiných knihách, poněkud zvrhlejsi.:-D Všichni se v té knize topí v nějakých pocitech, neustále tam někdo žárlí. Skáče se pořád v ději tam (minulost) a zpět (budoucnost) a z osoby na osobu. Omýlá se to, co se dělo už v prvním díle. Spoustu jsem toho musela přeskočit, jinak bych se unudila. Embry se vyžívá v tom, že všechno dobré zabije (obětuje se), protože to dělá údajně pro ostatní, Greer nechápu vůbec, chvílemi mi přijde úplně prostoduchá, nemá žádnou sebeúctu. Třetí díl buď číst už nebudu nebo za hodně dlouho.

22.03.2024 2 z 5


Americká královna Americká královna Sierra Simone

Ta první část, kdy se skákalo tam a zpět mě ukrutně nezbavila, ta druhá část už byla fajn, tu jsem přečetla na jeden zátah.

21.03.2024 3 z 5


Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

Hodnotit knihu nebudu, protože to je YA a mně tam nějaké věci prostě chyběly, holt už nějaký ten rok YA nejsem, ale věřím, že pro mladé čtenáře to může být fajn.
Prvních 100 stran stačilo dát na 10-20, ke čtení jsem se musela přemlouvat, děj neměl spád a nic se nedělo a pořád se omílalo to samé. Pak se to v druhé půlce trochu zlepšilo, kniha mě začala bavit, ale zas pak strašně rychle skončila. Více prostoru se dalo Vendy než Vincentovi. Knížka mě neoslovila a vím , že se k ní nejspíš už nikdy nevrátím.

09.03.2024


Dokonalost Dokonalost Lydia Strong

Konečně se ty osoby vyjadřují a chovají úměrně dle svého věku (třeba kniha Zrcadlo - to bylo peklo - viz můj komentář u této knihy). I ten jazyk mi už nepřijde tak kostrbatý jako autorčiny minulé knihy. Akorát opět spousta chyb - vidět v knize napsáno "abysmese", to je prostě síla.:-D Ale kniha byla opravdu krásná, strašně moc se mi líbila a byla to emočně horská dráha.
Doufám, že bude autorka v psaní pokračovat, těším se na další knihy.

02.03.2024 5 z 5


Strasti s Bertem Strasti s Bertem Lenka Hnátová

(SPOILER) Na knihu jsem se moc těšila. Akorát jsem se těšila, jak si užiju tu lásku a ono úplně ne.. Tak snad ve třetím díle (protože ten se úplně nabízí).. :-D Knížka se mi líbila, byla zajímavě napsána a měla spád.
Jak už tu zaznělo, zeleniny bylo tentokrát opravdu hodně a bylo to už pro mě rušivý - ve třetím díle maličko (nebo více) ubrat.:-D
Za náhled do ostatních příběhů děkuji a těším se na 3.díl.

27.02.2024 5 z 5


Strasti vánočních svátků Strasti vánočních svátků Lenka Hnátová

Autorka na IG psala, že knihu napsala za víkend, jako wau! Mně se příběh moc líbil a pořád jsem vyhlížela, kdy vyjde. Vůbec nemyslím negativně, ale chybí mi tam strašně moc doslov - co bude za 5-10let. Ať se můžu ještě chvilku rozplývat, jak to krásně dopadlo.:-D Nebo více stránek potom, co to do sebe zapadlo.:-) Chci se chvilku v tom vztahu rochnit.:-D Ale jako super příběh.

01.12.2023 5 z 5


Trochu moc Trochu moc Lydia Strong

Dám opět 4 hvězdy - v té knize je neuvěřitelné množství chyb a překlepů, to tu knihu před vydáním nikdo nezkontroloval? A písemná forma mi nesedí, jazyk je asi až moc spisovný, nevím, je pro mě takový těžkopádný.
Tristan je zlatíčko, toho prostě člověk musí mít rád, Mike je trochu vidlák a mně sympatický není, chová se děsně, je sprostý, ale v knize to funguje, takže proč ne. :-)

15.08.2023 4 z 5


Trochu víc Trochu víc Lydia Strong

Rozhoduju se mezi 2 a 5 hvězdičkami, dám tedy 4.
2 hvězdičky za obrovské množství chyb a překlepů (to to po sobě autorka nečetla?) a za nepřirozený/těžkopádný jazyk, kterým je to napsané.
5 hvězdiček za děj, ten mě baví. Akorát moc nerozumím Danovi, občas by mohl aspoň něco říct a Evan by se k němu mohl chovat aspoň trochu hezky, ale jo beru, že takto jsou postavy vytvořené a celkově mě to baví, četla jsem už poněkolikáté. Explicitní scény mi nevadí.
Jo a čemu nerozumím, někdo, kdo absolutně nevyjadřuje city, řekne někomu "mám tě rád", aby ho zdržel. To se mi nějak nezdá. :-D

15.08.2023 4 z 5


Počkej na moře Počkej na moře Veronika Opatřilová

Mně to strašně moc připomínalo knihu Plavec ve tmě, některé pasáže mi přišly skoro stejné, jen jiné místo a jiný čas. Kdybych nečetla Plavce ve tmě, tak řeknu, že je to dobrá kniha, ale takhle z toho mám rozporuplné pocity. A kdybych měla volit, kterou si znovu přečtu, tak to bude Plavec ve tmě, pro mě zajímavější děj a sympatičtější hlavní hrdina.

12.08.2023


Když jsme to tajili Když jsme to tajili Sarina Bowen

(SPOILER) Kniha se mi moc líbí, i když není úplně sluníčková. Chápu Grahama, proč se tak bál, "ten" zážitek a k tomu formování v katolické škole plus ještě homofobni debil v týmu svoje škody napáchá. Rikker s ním naštěstí měl trpělivost. Jen, jak už tu zaznělo níže, mrzí mě, že ve chvíli, kdy je vše ok, kniha skončí. Happyend by si zasloužil alespoň pár stránek. Tady to autorka shrnula na půl stránky a to je strašná škoda. A ještě mě napadá - vážně se v USA oslovují i partneři takto příjmením? Přišlo mi to strašně divný a neosobní.

07.08.2023 5 z 5


Zrcadlo Zrcadlo Lydia Strong

(SPOILER) Kniha je moc pěkná (hodnotím jen příběh), taková jednohubka. Ale mám u této autorky problém s jazykem a vyjadřováním postav. Neumím si představit, že by se takhle vyjadřoval 16-ti letý kluk. Na všechno, že se musí zeptat maminky (jak on říká). A mamince se nelíbí, že chodí ven. A tatínkovi se nelíbí, že je tak bojácný a že se za sebe nepostaví. Bodejť by jo, když maminka mu nedovolí v 16-ti jít po škole ven a on to respektuje a bez mrknutí oka to přijme a souhlasí s tím. A úplně už vidím jak někdo v pubertě řekne, že maminka si nepřeje, aby šel v týdnu ven a jeho "přítel" řekne - ano tomu rozumím. Prostě mi nepřijde, že by se takto někdo mohl chovat. A i to spisovné vyjadřování všech je zvláštní, dialogy kolikrát vysloveně divné. Takže příběh moc hezký, písemná forma mi vysloveně nesedí.

07.08.2023 4 z 5


Letní bouřky Letní bouřky Eva Pospíšilová

Knížka se mi moc libila. Je taková milá, klukům je sladkých šestnáct a v knize není ani obklikou naznačeno nic sexuálního, není tam žádný alkohol a drogy - takže určitě můžou číst děti, které začínají samy prožívat první lásky, zalíbení a první větší city nebo chtějí číst romantické příběhy. Jak už je v anotaci napsáno - celé léto je jedno obrovské nedorozumění. A při čtení jsem úplně chtěla vytáhnout kolo a jet se projet, i když kolo úplně nesnáším.:-D

27.07.2023 5 z 5


Slunečnice Slunečnice Anna Gajdošová

(SPOILER) Mně se knížka strašně moc líbila, vážně strašně moc, mám takové příběhy ráda. Je to o tom jak se dá zamilovat na první pohled a pak pomalu o své lásce přesvědčit toho druhého, který už nikomu nevěří a je ke všemu velmi introvertní. Pro mě opravdu nádherný příběh. V knize není prakticky žádný děj, minimum postav, a týká se to opravdu jen té lásky, i počet stránek mi k tomu seděl, jen na konci bych to více rozvedla, třeba nějaký doslov jak to bylo dál, aby byla kniha ukončena. Nedokážu říct nakolik se reálně takto kluk (postava Jonathana) dokáže chovat, bylo to spíš takové dívčí. Ale nevadilo. Ovšem co mi tam přišlo rušivé, byli Jonathanovi gay kamarádi - prostě najednou všichni gay a narveme je do knihy, ať je vidět, že to normální (samozřejmě, že je to normální, ale je i normální, že jsou kluci hetero). Kniha byla psána něžným jazykem, žádné vulgarismy.

30.06.2023 5 z 5


Odstíny náhody Odstíny náhody Jenny Naomi (p)

Opět nedokážu dát hodnocení - kniha se čte dobře, odsejpá, ale něco mi tam chybí a něco přebývá. Autorka se hodně vyžívá ve vypjatých situacích, ale už tam není moc toho dobrého nebo velmi rychle zamluveno a nevysvětleno. Netuším, jestli se chystá druhý díl, ale příběh kamaráda, který protíná celou knihu, tam vůbec není vysvětlený (kam zmizel ten "hajzlik", co bylo s tím šéfem a jak se to vyvíjí?). Prostě za mě - hodně chybí, hodně přebývá, ale čte se dobře

15.06.2023


Bouře v našich srdcích Bouře v našich srdcích Jenny Naomi (p)

Nebudu dávat hodnocení, protože tohle nebyla kniha dle mého gusta. Přečetla jsem jí během jednoho dne, čtivá byla, ale pro mě asi příliš exotické prostředí, intriky, mnohoženství, otroci, sexuální násilí. A mezitím vším jeden "dobrák" (těžko se mi tomu příběhu věřilo). Docela dlouhou dobu mi přišlo, že se kniha motá na jednom místě a vůbec nikam se děj neposouvá. Kniha mě neoslovila a druhý díl (až vyjde) číst nebudu.

14.06.2023


Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Přečetla jsem doslova jedním dechem. Začala jsem číst odpoledne a dočetla ve dvě v noci. Knížka je moc mile napsaná, častokrát se člověk zasměje, ale i popláče, protože ne vždy je vše růžové. Těším se na druhý díl. Klukům moc fandím.

08.06.2023 5 z 5


Memorix anatomie Memorix anatomie Radovan Hudák

Mám 5.vydani z r.2021. Je přehledná a hodně barevná. Dobře se mi z ní učí. Používám i s aplikací Anatomika a Anatomika quiz.

25.05.2023 5 z 5


Síla lásky Síla lásky Saša Nový

Poslední díl mě bavil nejméně. Bohužel tam bylo i hodně nesrovnalostí - kluci od sebe byli 20let, v knize se dvakrát zopakovalo, že 15. Fanda s Petrou měli 3 děti, v tomhle díle měli jen 2 a ta chata se taky zvětšovala jak se to zrovna hodilo. A ke všemu spousta chyb a překlepů a slovo "však" skoro v každé větě. Opět i spousta alkoholu, cigaret a nudismu. Vážně někdo přijede na návštěvu k někomu, koho neviděl dlouhou dobu a svlékne se do naha a požádá o porno? To snad ne! Vlastně celá ta scéna s Patrikem mi přišla úplně mimo.
Naštěstí měla kniha sladký konec a to mě uchlácholilo a potěšilo, takže si odnáším z příběhu dobrý pocit.

18.05.2023 3 z 5