Strasti vánočních svátků

Strasti vánočních svátků https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527456/bmid_strasti-vanocnich-svatku-6569cf19a2340.png 4 53 24

Strasti série

1. díl >

Chata v úžasném horském resortu. Sníh a Vánoce ve vzduchu. Úplná pohádka, co? Možná, kdybych v ní nefiguroval já. Skoro osmnáctiletý kluk, zoufale zamilovaný do muže, jenž na mě pohlíží pouze jako na syna svých přátel. Paráda, že? Přidejte si k tomu macechu, která se už dva měsíce po tátově smrti začala pelešit a pocit, jak se mi vše hroutí pod rukama. Nádherné místo se stává vězením a jediný únik poskytuje právě ten, kterého nemůžu dostat z palice. Jo jsem dost v salátu! Jak se smířit se ztrátou a zároveň se nezbláznit z neopětovaných citů? Kam až může sahat mateřská láska? Jmenuji se Max a tohle je příběh o mých strastech prožitých během pár svátečních dní... celý text

Přidat komentář

Arianachan
18.04.2024 4 z 5

Kdybych neměla tolik práce, knihu bych přečetla během dne, čte se totiž naprosto skvěle. Příběh je zajímavý, příjemně ubíhá a čtenář otáčí stránku za stránkou, aby zjistil, co bude dál, a pak je najednou konec. Což mi bylo až líto, že už to skončilo. Naštěstí autorka napsala pokračování, do kterého se ráda pustím.

Charaktery postav jsou velmi dobře zpracované a zajímavé, některé jsem si opravdu oblíbila. Hlavně tedy hlavního hrdinu a jeho úžasný zeleninový slovník. Za tento nápad autorce tleskám, je to originální, svěží, zábavné, za mě prostě top. Asi se taky naučím takhle krásně nadávat. :-)

Ráda bych dala 5 hvězd, protože příběh si je rozhodně zaslouží, ale bohužel musím strhnout pár bodů kvůli dost nepovedené korektuře. Kéž by šlo dát 4,5 hvězdy, ale nejde, takže 4. :-( Každopádně se ale moc těším na pokračování a knihu doporučuji všemi deseti!

Jita160
26.03.2024 5 z 5

Jsem velká fanynka gay romancí,ale to už o mě určitě vite :-*.Mám takové kamarády s kterými jsem už pár lásek a zklamání prožila. Chápu je obdivuji je a moc jim fandím.
Kdo z nás nebyl někdy platonicky zamilovaný?
Max to měl hodně těžké... ztrátu otce ,odcizení od ženy ,která ho vychovala a k tomu ještě propadl lásce k mnohem staršímu muži,který o jeho citech neměl vůbec ponětí.
Ale díky tomu všemu velmi rychle dospěl našel v sobě odvahu aby se přiznal ke své homosexualitě a dal najevo city k Bertovi.
Super počteníčko po předešlé knížce,protože tady ta mě potěšila a zahřála na srdci.


TomTomis
18.03.2024 3 z 5

Ale jo, bylo to svižné, rychlé. Příběh se mi líbil, postavy tak nějak taky. Občas mi názory některých postav lezly na nervy, ale tak to asi má i být. Děj vlastně není nikterak velebohatý a dal by se u těchto knih shrnout do pár vět, ale myslím, že to zase tak nikomu nevadí ...

Etule
05.03.2024 3 z 5

(SPOILER) 3,5*
Nalákala mě překrásná obálka a LGBT téma. Kniha byla čtivá, vzhledem k její délce, přečtena za pár hodin. Nicméně mi přišlo, že se tam dělo strašně moc věcí strašně moc rychle. Bohužel mi tam dost chyběla nějaká chemie mezi hlavními postavami. Chápu, že Max byl nešťastně zamilovaný, takže z jeho strany tam toho bylo dost, ale ze strany Berta tam nebylo nic. A pak najednou lusk a byla z toho oboustranná láska. Líbilo se mi Bertovo myšlení, že soudí člověka podle osobnosti a ne podle vzhledu či pohlaví.
A musím tedy bohužel konstatovat, že mi tady mírně vadil věkový rozdíl. Nemyslím si, že bych byla nějaká konzerva, ale tady mi ten rozdíl tak nějak kazil celý dojem ze čtení. Ale od autorky si pravděpodobně něco dalšího přečtu.

Rainbowdreamer
04.03.2024 4 z 5

Pěkná vánoční MM romance, oddechová četba pro chvíle, kdy člověk chce vypnout a myslet na něco hezkého. Dobře napsané, děj člověka chytí a nepustí. Příběhem prosakuje vánoční a zimní atmosféra, jak ji zažívá jeden dospívající queer kluk, který se zamiloval do strýce ve věku svého táty. Citlivě a s porozuměním pojatý příběh nestandardního vztahu.

bez_prebalu
29.02.2024 5 z 5

Tak za prvé - miluju Vánoce!!! A vše kolem nich, takže kniha odehrávající se o Vánocích? Sem s ní!
Za druhé - poslední dobou mám slabost pro MM romance, to jste si už určitě všimli. A i když jsou tady všeho všudy maximálně tři pusy, i tak je to skvělý!
Za třetí - když jsem četla recenze před samotnou knihou, říkala jsem si : Co mají sakra všichni s tou zeleninou? Už chápu, a víte co? Miluju to! Je to tak hezky svý!
Za čtvrté - chybí mi kousek knihy, kdy jsou spolu, nemám ráda tyhle konce, ale chuť mi snad napraví druhý díl.
Za páté - a není to málo Antone Pavloviči? Takový skvost a tak málo stránek? Vždyť za chvilku bylo hotovo!?
Za šesté - ta obálka? Není to nádhera?
Teď na vážnější notu - bylo to ňuňu… Jak to jen napsat? Hele, miloučký, sladký, hlavní hrdiny si snadno zamilujete, pár věcí předvídatelných, ale to je možná tím, že jsem zasekaná ve stejném žánru. Takový sladký cukříček

Můj Instagram: bez_prebalu

Luciee113
28.02.2024 4 z 5

Kniha by neměla chybu, kdyby v ději nebyly zbytečné komplikace, aby byl i napínavý. Myslím si, že samotný milostný příběh byl zamotaný a city velmi pěkně popsané. Mohlo to být více rozebrané z obou stran hlavních postav a zbytečné drama kolem nemuselo být.

monika0181
31.01.2024 5 z 5

Přemýšlím, jak komentovat. Chci říct A i B.
Na jednu stranu je kniha geniální, na stranu druhou toho chci víc.
Oceňuji jak se autorka v takto malém českém rybníčku nebojí jít s kůží na trh. Rozvine témata, na která se dost často kouká skrz prsty.
Myšlenka, že příběh má asi největší dopad na YA, je dobrá. A kdo z nás dospělých, chce má možnost si to užít. Potenciál myšlenek, témat je hluboký.
Do YA literatury ji přibližují Maxovi zeleninové nadávky. Klasické nadávky by knihu zbytečně zhrubly. Ale nebuďme naivní, že by mládež nenadávala. Za mě je to takto vlídně pojato.
Maxe moc chápu, i to jeho tápání po smrti otce, že je gay. To je tolik emocí, že je se v tom plácají i dospělí natož náctiletý kluk.
I tady nakonec zjistíme, že komunikace je základem všeho. A že i dospívající děti jsou silnější než si myslíme, jen tomu prostě potřebují rozumět. A tajit některé věci prostě smysl nemá, protože to vše jen zhoršuje.
I mně chybí to dál, co Bert a Max. To že se našli mi prostě nestačí.
Tento příběh považuji dokonce vhodný jako povinnou školní četbu. Rozebrat a probrat tyto problémy by bylo žádoucí a jistě zábavnější než: "Co je to štěstí? muška jenom zlatá." ( I když oceňuji, že v letech povinná četba také zaznamenala změny, ale já bych řekla, že je třeba ještě více moderní literatury.)

Liliputmichal
14.01.2024 5 z 5

Knizka se mi líbila, autorka nezklamala. Jedná se o zimní oddechovku, která potěší ya i mileniala. Je vtipná i vážná, téma padnoucí do dnešní doby.

RogerinaRM
11.01.2024 5 z 5

Mně se knížka hodne líbila. Je to příjemná vánoční jednohubka. Libi se mi, že se v ni neresi jen jedna věc, ale víc problémů, díky čemuž je příběh uveritelny a realistický. Je o lásce, ale není to romantická kniha. Je tam laska rodinná, kamarádka i milostná, i když ta jen lehce a po většinu příběhu docela nešťastná.
Určitě si myslím, ze příběh má co nabídnout. <3

SimonaA.
09.01.2024 2 z 5

Na autorku jsem se těšila, je v současnosti hodně doporučovaná. Ale přiznám se, četlo se mi to špatně. Takový divný sloh a styl, nedokázala jsem do příběhu vplout, jak jsem zvyklá. Téma nevšední a zajímavé, to každopádně, ale žádné velké nadšení. A jak se k sobě choval Max se svojí kamarádkou se mi taky moc nelíbilo. Zkusím si to napravit jinou knihou od této autorky a uvidíme.....

Suzanne
05.01.2024 4 z 5

I knižní blogerka se občas nechá zinfluencovat svými kolegyněmi a kamarádkami (díky, Wendy!), takže jsem si na Nový rok koupila Strasti vánočních svátků.
Ach, já tuhle knížku miluju. Strasti vánočních svátků jsou roztomilá a vtipná jednohubka, u které jsem se královsky bavila, smála se na celé kolo a fandila hlavním hrdinům.
Lenka Hnátová dle mého věrohodně vystihla slovník i myšlenkové pochody zmateného dospívajícího kluka, který je zmítaný hormony, nešťastně zamilovaný a navíc nikomu (až na nejlepší kamarádku) nepřiznal, že je gay. Aby toho nebylo málo, tak se pokouší vyrovnat s tragickou ztrátou otce, a žena, kterou bral jako matku, se po otcově smrti radikálně změnila, takže najednou přišel o celou rodinu a veškeré jistoty.
Lenka Hnátová do příběhu zakomponovala hned několik témat, která nejsou příliš obvyklá: vztah s velkým věkovým rozdílem, pansexualita, vztah muže s transgender ženou a vlastě i crossdressing. Takhle to možná zní trochu divoce, ale všechno do sebe zapadá, dává smysl a navíc to umožňuje, aby vztah Berta a Maxe mohl vzniknout a fungovat.
Třešničkou na povedeném a chutném dortu je pak krásná obálka.
Nechybí ani nálož emocí, ale upřímně záležitost s penězi a dohazováním jeho kamarádky mi přišla trochu přitažená za vlasy a bez toho dramatu bych se obešla. Kniha je totiž poměrně krátká, takže bych byla raději, kdyby autorka věnovala víc prostoru rozvíjení a prohlubování vztahu Maxe a Berta.
A stejně jako další čtenářky doufám v pokračování. Nebo třeba aspoň v bonusovou kapitolu, která by fungovala jako takový epilog. Nějak se nemůžu s Maxem a Bertem rozloučit a ráda bych si jich a jejich vztahu užila víc. Mnohem víc :)

sulzsova.anna
01.01.2024 4 z 5

Nepřestává mě udivovat, jak tato autorka dokáže v jednotlivých knihách skákat z žánru do žánru. Tenhle příběh je zařazen do YA, což na rozdíl od Zmatené nevinnosti, která obsahuje erotiku a je tedy zařazena dost zcestně :) sedí, ale hloubkou a problémy, které řeší tento žánr přesahuje. Od YA čekám oddychové čtení, ale tenhle kraťoučký příběh oddychový nijak zvlášt nebyl. Vše bylo sice odlehčené Maxovým vtipným slovníkem, který jsem si zamilovala (velmi nápaditý a zcela originální způsob) a autorky stylem psaní, který má přirozený nadhled a netlačí na pilu, ale smrt otce, coming out, problémy s macechou a to vše zapuštěno do vánočního času a protkáno spoustu bolestí a pláče, bylo toho na tak krátký příběh hodně. Těch emocí jsem za chvilku čtení prošla až příliš, tudíž se nemůžu rozhodnout, zda je příběh úžasný, protože mě hodil do víru, který mě vcucnul, rozkousal a vyplivnul, nebo jestli by si nezasloužil rozvinutí.
V každém případě přemýšlím nad osudy hlavních hrdinů ještě několik dní po dočtení, takže sice krátká novelka, ale zapsala se mi do hlavy jako bych s ní strávila týdny. Považuji tedy příběh za další extrémně originální LGBT příběh, který na svých málo stránkách nabízí nezapomenutelný zážitek. :)

wendys93
30.12.2023 4 z 5

Krásná, milá víkendová jednohubka, která by si zasloužila rozvinutí. Je to příběh s velkým přesahem a předčil veškerá má očekávání. Doufám, že i zbořil nějaká tabu, kterými je tahle společnost nacucaná jak houba

Nuttelka
26.12.2023 3 z 5

Mám pocit, že jsem prošla tržnicí plnou zeleniny :-)) Nějak mi tam tyto nadávky vůbec neseděly.. Max mi přišel až moc ukřičený a ukňouraný, ale zase místy mě i dojímal, ne že ne.. Nejvíc sympatická osoba, pro mě, byl Bert. Jinak ale kniha ve mně nic extra nezanechala, asi jsem čekala i něco jiného..

Kocicakmartinek
16.12.2023 5 z 5

Kniha s pohádkovou obálkou, ale do pohádky má příběh místy hodně daleko. Název mě svou tuctovostí odpuzoval, ale zvědavost převýšila a jsem ráda. Silný příběh plný bolesti, ztráty a nepochopení je zabalený do vtipu a naivního pohledu osmnáctiletého kluka. Max je úžasně věrohodný a naprosto jsem se do něj zamilovala. Bert je skvělý a kdyby existovalo víc lidí s pohledem na život jako má on, byl by svět krásnější.
Přiznám se, že v maceše jsem po celou dobu příběhu hledala něco dobrého, ale přesto mě překvapila nejvíce.
Narozdíl od ostatních se mně konec líbil, happyend s možností vlastního přemýšlení, ale pokud bude další díl, budu první kdo si ho koupí :-)

marie0412
15.12.2023 3 z 5

Příběh byl moc pěkný. Ze začátku mě zeleninové nadávky bavily a ale později už moc ne. Bylo hezké že pochopil proč se jeho máma chovala tak jak se chovala a nakonec vše vyřešili nejlépe jak mohli. Vztah mezi Bertem a Maxem byl krásně napsany. Konec mě trošku zklamal, čekala jsem asi víc. Určitě by to chtělo aspoň nějaký bonus kde by se vztah mezi Bertem a Maxem více rozvinul.

terezaterka2000
14.12.2023 5 z 5

Hodně dlouho mě žádná kniha tak moc nebavila. Hltala jsem každou jednu kapitolu a fandila Maxovi s Bertem.
Rozhodně by to chtělo nějaké pěkné pokračování o tom, jak se vztah bude vyvíjet (jooo věkové rozdíly mě prostě baví )
Můžu jen a jen doporučit. Krásné počtení před Vánoci

SBH
13.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Gay romance této autorky jsou sázkou na jistotu, a to velmi příjemnou a pohodovou. Jako bonus navíc mě uchvátila pěkná a výstižná obálka. S nákupem a četbou jsem neváhala ani minutu.
Krátká novela mi poskytla vše, co jsem od ní očekávala. Zašmodrchaný milostný příběh, bolestné tajemství v rodině, prozření a vývoj nejen hlavního hrdiny. Autorčiny texty jsou vždy ždímačkou na emoce, nad rozhovorem Maxe a Valerie jsem kulila hrachy. Dalším výrazným plusem je nečekané vybočení se zajetých klišé, kdy tentokrát macecha nevyrábí ve sklepě otrávená jablka, aby se zbavila nenáviděného nevlastního potomka. Už jenom za to by si kniha zasloužila pět hvězd.
Ale to bych nezmínila úplně luxusní záležitost, a to Maxovu zvláštnost, jak se vypořádal s otcovým zákazem sprostých slov. To jsem se pro změnu bavila královsky, do zkyslýho bramborovýho salátu!
Barevné, plastické postavy, uvěřitelný a chytlavý děj (knihu jsem přečetla na jeden zátah), svěží, zábavné dialogy. Max se jako obvykle utápěl v rozporuplných emocích, ale věřila jsem mu každý nádech i každou prolitou slzu. A láska mezi hlavními hrdiny ze stránek vyloženě čišela. Ta vánoční atmosféra ovšem také, a to je majstrštyk, s ním si neví rady ani profláknuté zámořské autorky.
Jediné, co mi kapánek skřípalo, byla Maxova nedůvtipnost, ale zase chápu, že ve svém rozrušení a oprávněných obavách z věcí budoucích raději nepodléhal falešné naději.
A jako ostatní hodnotitelé i já bych uvítala trochu širší rozvedení závěru. Nemůžu si stěžovat, všechny linie a nakousnuté problémy byly vyřešeny, ale nechtělo se mi Maxe a Berta tak rázně opouštět.
Líbilo se mi to moc, vřele doporučuji a určitě nedržím v rukou naposledy.

ondrejr6pw
10.12.2023 5 z 5

Je to krásný a citlivý příběh, který se dotýká hned několika silných sociálních témat.
Na knihu jsem se moc těšil a jsem naprosto spokojený. Je to ideální večerní čtení s čajem nebo svařáčkem <3
Pro milovníky LGBT+ je to na svátky správná volba.