Trochu moc

Trochu moc https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447966/bmid_trochu-moc-zXG-447966.gif 4 103 22

Trochu série

< 3. díl

Mike je věčně naštvaný samotář, který si k sobě nikoho nepouští. Jen jeden člověk se k němu dokázal dostat, než ho Mike odehnal. Nyní ale přemýšlí, jestli neudělal chybu. Dokáže napravit všechny svoje průšvihy a začít ostatním věřit?

Přidat komentář

IroKlára
10.02.2024 5 z 5

Ach ty překlepy... Ale celá série za mě super... U prvního dílu (tedy v celé sérii) jsem se uchechtavala skoro pokaždé když kdokoliv líčil Danovo mimiku (tedy neexistující mimiku). Když dočtu knihu, tak si vždycky musím přečíst i pokračování v knize Setkání. ... Prostě Lydia Strong umí napsat ,,tyhle,, knihy...

Gaabii
15.08.2023 4 z 5

Dám opět 4 hvězdy - v té knize je neuvěřitelné množství chyb a překlepů, to tu knihu před vydáním nikdo nezkontroloval? A písemná forma mi nesedí, jazyk je asi až moc spisovný, nevím, je pro mě takový těžkopádný.
Tristan je zlatíčko, toho prostě člověk musí mít rád, Mike je trochu vidlák a mně sympatický není, chová se děsně, je sprostý, ale v knize to funguje, takže proč ne. :-)


Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Já to nechápu... Fakt je to krásně napsaný a prostě to musíte přečíst hned... Žádný přestávky. Jinak to totiž nejde.
Přečteno podruhé a opět jsem se dost pobavila. Mike je dobrej jak prase :D
... tak asi jsem to přečetla už asi... čtyřikrát :DDDD (samo, že s postupem času. Nééé hned po sobě :D )

Rainbowdreamer
12.06.2023 5 z 5

Třetí díl trilogie příběhu o Ewanovi a Danovi, ti dva ale trochu ustupují do pozadí, a do popředí se dostává Mike a Tristan. Trochu drsnější jazyk než předchozí dva díly, ale asi mě tento díl bavil o kousíček víc než ty předchozí. Kluci už jsou dávno dospělí, s výjimkou Tristana, ale pořád mají co řešit ohledně sexu, vztahů, ale čím dál víc i rodinných věcí. Oddechové čtení od autorky, která píše fakt dobře. Všechny ty kluky jsem si za ty tři díly hodně oblíbil a děkuji autorce, že v nové knize Setkání ještě zařadila pár dodatečných kapitol.

Ráčkajda
10.05.2023 5 z 5

Série dočtena....jsem ráda, že jsem na ni narazila. Každá kniha je vyprávěna z pohledu někoho jiného, krásně se to celé uzavřelo....moc se mi série líbila.

zuzikis
13.12.2022 5 z 5

Tato kniha z celé série mě překvapila úplně nejvíc a jak to už tak bývá, tak Mike byl celou dobu zahádou a to, co se v Mikovi skrývá vás dostane na kolena :-( To, co zažil a musel přežít a vlastně měl opravdu silnou vůli nic nevzdávat a dál bojovat a žít alespoň spokojeným životem, když už ne úplně šťastným. Tady opravdu chápu tu jeho averzi k Daveovi, který si stěžoval a kňoural z pohledu Mikea kvůli nepodstatným věcem a měl i snahu jeho problém vyřešit, i když z toho nakonec byla celkem nešťastná příhoda. Romantická linka mě opravdu bavila a prostor dostali i Dan a Evan :-) to se mi také líbilo :-) Nemůžu jinak než plný počet.

JitulHa
07.08.2022 4 z 5

Závěr série je za mnou. Musím říct, že autorka zase zkrátka nezklamala, a příběh vyprávěný Mikem, který si, jak jinak nebral naprosto žádné servítky, zvládla opravdu bravurně. Opět byli skvělí i všichni ostatní hrdinové. Především pak Dan s Evanem, až mi bylo líto, že zde nedostali ještě více prostoru. Vážně bych si ráda přečetla nějaké další knihy z tohoto světa, ani trochu se mi totiž nechce tuhle jejich povedenou partičku opouštět. Zajímavá série!

rycccy
23.05.2022 4 z 5

Dávám čtyři hvězd. Kniha se mi líbila. Jsem rád, že to má pokračování a nějaký vývoj. Kniha bohužel neměla moc stran, to mě velmi mrzelo, a i proto dávám čtyři hvězdy. Postava Mike je velmi zvláštní a jen tak si ho neoblíbíte (anebo naopak – ihned si ho oblíbíte … já jsem mu musel přijít na chuť), ale tato postava měla vývoj – hlavní je asi pochopení jeho chování, které v knize je. Tristan je velký sympatický, a to byl i v předešlém díle a jsem rád, že je toto pokračování. Říká se, že pokračování už nestojí za nic, zde to, ale není pravda. Velmi děkuji za tuto knihu.

alibaba72
26.07.2021 5 z 5

Dobrý závěr série a určitě to je výborné oddechové čtení :-)

LucySmile
27.06.2021 5 z 5

Tuto sérii i přes počáteční nedůvěru jsem si moc oblíbila a četla se téměř sama. Tento díl se navíc povedl asi nejvíc a i je zde nejméně chyb. Všechny postavy jsem si oblíbila a z Mikea se stal celkem milý člověk. Rozhodně nelituju přečtení.

ondras666
08.06.2021 4 z 5

Musím přiznat, že třetí díl této série se povedl asi nejvíc. Možná to je i tím, že Mike je můj oblíbenec už od začátku a zde má vlastně celý prostor sám pro sebe.
I přes nějaké gramatické chyby, opět, se četla kniha dobře.
A co by mě zajímalo, zda došlo k výměně rolí...

KláraH.
24.05.2021 3 z 5

Tak to byla nejrychlejší série, co jsem kdy přečetla, 28h všechny tři díly. Za mě nejlepší ten první a jsem ráda, že Dan s Evanem zůstali po celou sérii, za mě je jejich otvírák nejlepší knihou série. Ani tohle nebylo špatný, strohost se mi líbila, měla svoje opodstatnění. Ale ty hrubky jsou prostě děs, tahá to za oči, ubírá to dojem. Nespisovná čeština je fajn, ale i ta má svoje pravidla pravopisu. Škoda.

TomTomis
04.04.2021 4 z 5

Opět rychlý příběh. Žádný komplikovaný děj. Romantika. Gay. V rámci žánru super. Odpočinková série. Určitě to nevybočuje z ostatních knih, které autorka napsala.

DomenicaRisa
17.03.2021 2 z 5

Série je povedená v rámci příběhu, ale nemohla jsem dát více než dvě hvězdičky. Po gramatické stránce je to slátanina. Za většinu chyb, kterých se zde autorka dopustila, bych své studenty u přípravy na přijmačky sepsula. A u mě opravdu tyto chyby strašně kazí celý příběh.

Myška43
01.03.2021 5 z 5

,,Sny jsou jedna věc, realita jiná. Ve snu můžu i lítat, v reálu si namlátím hubu."

Tak za mě jednoznačně nejlepší díl. Autorka ze mě ty emoce ždímala. Ze začátku jsem byla hodně smutná, ale jakmile se dali chlapi dohromady, už to bylo veselejší a veselejší.

,,Jeho chování mi ukazuje, jak hroznej člověk jsem. On věří lidem, já je nesnáším. On poslouchá svoje rodiče, já jsem rád, že moji zdechli. On studuje a vše bere zodpovědně, mně jde hlavně o přežití."

V prvním části mi byl Mike nesympatický a vyloženě otravný. Ve druhé, když odhalil svou minulost, už jsem jeho chování začala chápat, i když na konci mě fakt naštval. No a teď ho mám moc ráda. Člověk nesmí dát na první dojem. Měl by se snažit poznat a pochopit, než někoho odsoudí.

,,U věcí mi nedělá problém jim vyznat lásku. U lidí jsem to zatím nedokázal."

Byl to moc krásný příběh. Mike s Tristanem našli cestu ke svému štěstí, celá parta přátel zůstala pospolu, rodiče zmoudřeli, všechny křivdy byly odpuštěny a tak to má být.

bari_be
22.11.2020 3 z 5

Lydia je pro mě zajímavá především díky tomu, že píše MM romance, ale její styl psaní se mi nelíbí. Na mě je až moc strohý. Nicméně příběhově zklamaná nejsem, chtěla jsem víc Mikea, dostala jsem víc Mikea. Bavila mě jeho proměna, když si nevěděl rady se všemi novými pocity a situacemi. Tristan je zlatíčko a nejsympatičtější postava ze všech. Za mě je ale nejlepším dílem série Trochu dál.

Mistylady
30.10.2020 5 z 5

Miluji Lydii Strong. Už u první knížky, kterou jsem od ní četla, jsem se zamilovala do jejího stylu psaní. Děj má spád, dialogy jsou vtipné, autorka se nebojí používat i drsnější jazyk, který se k daným situacím skvěle hodí, postavy jsou naprosto dokonale vykreslené a vy nemůžete přestat číst. Při příležitosti vydání posledního dílů Trilogie Trochu jsem si znovu přečetla předchozí díly a vrhla se i na poslední. Přečteno za dva dny a to jen proto, že jsem nechtěla, aby to skončilo a tak jsem si zakazovala pokračovat.
Miluji i její postavy. Všechny. Ať už nemluvného hromotluka Dana, tak jeho partnera Evana, který se svou orientaci bojuje, jejich kamarády Davea (strašný ufňukánek) a Alexe, Evanova mladšího brášku Tristana, který během trilogie dospívá a na svůj věk je neuvěřitelně dospělý a inteligentní, až po neurvalce Mikea, u kterého jsem si na konci druhého dílu říkala, že takhle to určitě skončit nemůže a musí dostat nějakou šanci v dalším díle.
A taky že dostal. A z hulváta a sobce se stal můj oblíbenec.
Miluji scénu s kyticí, miluji jak Mike najednou neví, co dělat s pocity, které v něm Tristan probouzí, miluji ochranitelského Evana i Evanovy přestřelky s Mikem.
Za mě je Lydia Strong nejlepší autorka LGBT románů co znám a všude propagovaný román Červená, bílá a královsky modrá od Casey McQuiston jí nesahá ani po paty.

Nuttelka
20.10.2020 5 z 5

Mike je prostě pitomec, ale svým způsobem je zlatej. Láska dělá divy a díky Tristanovi se z něj stává lepší člověk. Ráda jsem se ke klukům vrátila a určitě by mě bavilo i nějaké pokračování :-)

Kešu1981
17.09.2020 5 z 5

Skvělé zakončení série, tleskám. A doufám, že se dočkáme dalších knih od autorky. Její styl psaní mi prostě sedne.

peitho.1
21.08.2020 5 z 5

Velice příjemné zakončení série. Na příběh z pohledu Mikea jsem se těšila asi nejvíc a ani v nejmenším mě nezklamal. Bylo zábavné sledovat jeho proměnu v lepšího člověka, šel na to po svém a o to to bylo milejší a uvěřitelnější. Sice jsem čekala o něco více děje, ale i tak jsem moc spokojená. A opětovné setkání s Danem a Evanem byla taková pomyslná třešnička na dortu.

Štítky knihy

homosexualita gayové LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Lydia Strong
česká, 1983
2016  86%Na krev
2019  82%Trochu víc
2018  87%Bunny
2020  87%Trochu moc
2019  86%Trochu dál

Kniha Trochu moc je v

Přečtených143x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce141x
Chystám se číst28x
Chci si koupit7x
dalších seznamech7x