Bunny

Bunny https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375337/bmid_bunny-lss-375337.jpg 4 126 38

Být nechtěným synem a rodičovským zklamáním se na jednom podepíše. Proto i Sebastián má problémy se sebevědomím, partnerstvím a přátelstvím. Navíc se bojí, že se jeho nejlepší kamarád dozví, že je do něj odmalička zamilovaný. Vše vyřeší tím, že si prostě svého partnera zaplatí. Jenže nepočítá s tím, že ho jeho nový přítel donutí postavit se nejen svým strachům, ale i sám sobě. A navíc cena, kterou za to Sebastián bude muset zaplatit, bude možná větší, než si na začátku myslel.... celý text

Romány Literatura česká
Vydáno: , Nová Forma
Originální název:

Bunny , 2018


více info...

Přidat komentář

bez_prebalu
dnes 4 z 5

Rozhodla jsem se autorce dát druhou šanci. A vlastně jsem za to ráda. Příběh byl fajn, i když variací na to samé je hodně. Najmu si falešného přítele a co se stane? Zamiluju se do něj. Gay romanci se stejným námětem už tu na Instagramu také mám.
Sebastián je takový… Králíček. Jeho sebevědomí, na škále od 1 do 10, kde 10 je nejvíc, je zhruba mínus 5. Vzhledem k jeho rodinnému zázemí se není čemu divit. Otce bych nejraději praštila a matku… vlastně taky. Jejich rodičovský cit je stejně v mínusu jako Sebastiánovo sebevědomí. A podle toho se k němu chovají.
Vymyslí si falešného přítele, ale kamarádi ho chtějí poznat - snaží se zachránit situaci tak si najme Rushe. A překvapivě jim to klape, ve všem, ale má ho Rush doopravdy rád nebo je vše jen kvůli smlouvě?

Musím vytknout jednu věc. Sakra, opravdu nemají v nakladatelství korektora? To je fakt masakr. Přitom taková blbost a jak dokáže zkazit zážitek ze čtení. Hrubky, nadbytečná slova (např. “svůj), špatný slovosled… Chápu, občas se něco přehlédne, ale téměř na každé stránce?
Nějaká čtenářka z knihovny už to nevydržela a opravila vše sama - a popravdě? Nedivím se jí, občas jsem byla zoufalá i já.

Instagram: bez_prebalu

Etule
28.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Což o to kniha byla opravdu fajn. Rush byl skvělý, ačkoliv se snažil zpočátku vypadat jako těžký drsňák ve skutečnosti to byl takový ňuňánek na mazlení. :D Sebastián mě chvílemi občas štval, ale na druhou stranu, vezme-li s v potaz v čem vyrůstal, asi se nedá divit, že byl takový ustrašený a uzavřený. Rozvíjení jejich vztahu bylo moc hezké, líbilo se mi, jak se k němu Rush choval a jak byl trpělivý.
Ale! Panebože ty hrubky a překlepy? To bylo teda dost přes čáru. Chápu, že se občas s překlepy či hrubkami v knihách setkáváme, nikdo není neomylný, a kdykoliv na mě někde vyskočí vYdím jdou na mě mdloby, ale tohle byla teda síla. Škoda, trošku to knize ubralo, ale ne až tolik, aby to ovlivnilo hodnocení. Příběh se mi prostě líbil a četl se fajn. Na další knihy autorky se těším, jen doufám, že tam těch chyb bude méně.


Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Moc hezký příběh. Kniha se četla sama a vůbec nenudila. Autorka dokázala z dvou týdnů prázdnin vyždímat co se dalo. Paráda.

Rainbowdreamer
12.06.2023 5 z 5

Pěkný čtivý příběh, který mi zvedl náladu a pohladil po duši. Milá gay romance o dospívání a objevování lásky. Lydia Strong píše fakt dobře. Škoda jen, že asi neproběhla dostatečná korektura textu - mnoho chyb a překlepů.

Ráčkajda
02.05.2023 5 z 5

Příběh se mi moc líbil, přečteno prakticky za den, postavy mi byly sympatické.....jen mě iritovalo to množství chyb a překlepů....

Gaabii
09.04.2023 5 z 5

Moc hezký příběh, knížku jsem četla už dvakrát. Škoda toho ohromného množství chyb, divného skloňování a netypických slov (nevešel vs. nevydal). Ale příběh je vážně krásný, kterému nic nechybí. Určitě zase budu v budoucnu číst a doporučuji.

Zuzi_cte
02.02.2023 5 z 5

Jee to bylo tak svezi, mily a vtipny :-)
Sebastian je naivka a bojko ale takovou dysfunkcni rodinu si chudak nezaslouzil.
Rush je ve vsech smerech skvelej.
Jak tu uz zaznelo v kometari niz, tak gramatika, preklepy a slovosled jsou vazne otresny ale ten uzasny pribeh to vykompenzuje :-)
Moje prvni ale rozhodne ne posledni knizka od teto super ceske autorky.

zuzikis
13.12.2022 5 z 5

Tato kniha je pro mě srdcovka. A přezdívka Bunny opravdu sedí :-)) Bunny je zlatíčko a jeho rodiče opravdu nechápu! Mě někdy přijde horší psychický teror než ten fyzický. Tady ten děj je toho důkazem. Modřiny jednou zmizí a bolest také, ale psychické ponižování a zesměšňování prostě ve vás zanechá stopu a bolí to celý život, zvlášť pokud se to děje od rodičů, kteří by měli své děti bezpodmínečně milovat. No a Rush, boože! Nejdřív jsem si říkala, koho si to Sebastian nabalil :-D Ale Rush mi přišel jako osobní strážce Bunnyho a pomalu mu pomohl se vyloupnout a víc si věřit a zkoušet nové věci :-))) Místy jsem byla dojatá, tak dobře ne místy :D těch okamžiků bylo více. A to, že se nakonec Rush do Bunnyho zamiluje, no kdo by se nezamiloval? Tato kniha ve mě od této autorky nejvíc rezonuje a kdykoliv si na ní vzpomenu, tak mám chuť si jí jít znova přečíst! DOPORUČUJI.

Jinak ještě musím dodat, že gramatika v knize je opravdu špatná a když píšu opravdu, tak to nejsou nějaké občasné chybky, nebýt, tak úžasného děje, tak bych to kvůli té gramatice asi i přestala číst.

JitulHa
19.08.2022 4 z 5

Tahle autorka asi nikdy nezklame, drží se stále toho svého a jde jí to zatraceně dobře! U příběhu roztomile ustrašeného Bunnyho (ta přezdívka mu vážně sedla!) a krásně přidrzlého Rushe, jsem se zase dobře bavila. No a když jej pak Seb představil svým přátelům - skutečně by stálo zato vidět jejich výraz!! Skvěle napsaná kniha o tom, že ač si někdy člověk myslí, že není dost dobrý, může se nečekaně objevit někdo, kdo mu připomene, že ano.

mysak518
06.07.2022 5 z 5

kniha se autorce povedla rychle přečtená bavila až do konce

LucySmile
29.11.2021 5 z 5

Další přečtená knížka od Lydie Strong a zase jsem nadšená. Všechny knížky jsou napsány tak jemně a citlivě... Nedokážu to ani popsat. Tuto knížku jsem přečetla za den a půl a už teď lituju že jsem si jí nešetřila. Je to přesně ten příběh, kdy chcete být jednou z postav a prožívat to s nimi. Alespoň že autorka napsala 3 další doplňující povídky na své webové stránky. Určitě se ráda k této knize zase někdy vrátím a těším se na další autorky výtvory.

angelbooks
04.08.2021 5 z 5

Jeden z nejlepších a nejroztomilejších knih žánru LGBT, které jsem četla.

Bunny je úžasný příběh o neopětované lásce, která však neznamená jen to špatné. Díky tomu si Bunny najde svého ''prince'', který jej nejen naučí mít rád sebe, ale i něco víc. :D

Vřele doporučuji, avšak musím upozornit na časté chyby, překlepy a grafickou úpravu textu. Nevím proč, ale mám pocit, že korektura by si mohla příště dát víc záležet. Třebaže však i přes tyto chyby chci přečíst další knihy této autorky.

KláraH.
01.06.2021 3 z 5

Hmmmm!
Bavila, moc, ikdyž pro mě zdaleka není tak vtipná, jako série Trochu, která se mi líbila víc. Prostě není to Evan s Danem. Ale kdybych četla v opačném pořadí, byla bych nadšená, tedy chyba není na autorčině vysílači.
Nesouhlasím s tím, že hrubky bychom měli tolerovat. Dyslexie není jejich příčina a autorku z nich neviním. Od toho je tu vždy korektura, bez ohledu na cenu. Pokud proběhla, pak je velmi odfláknutá a neměla být placená anebo měla být uplatněna reklamace. Knihy (ano i tyto anebo jiné) jsou vykladní skříní nebo pomyslným zlatým standardem češtiny a toto je prostě špatně. Nijak to nesnižuje kvalitu autorky, která je na české scéně velmi příjemným oživením. Těším se na další počiny, pokud zraje jako víno, nemůžu se dočkat!

Aprilek
31.05.2021 5 z 5

Super kniha

Ydisara
19.05.2021 3 z 5

Kniha se mi líbila. Musela jsem si sice zvyknout na úplně jiný styl psaní, než jsem zvyklá, ale pak už to bylo v pohodě. New adult příběhů je u nás pořád málo, většinou se autoři soustředí na young adult, takže za mě dobrý...
A všem, kteří mají problém s hrubkama v textu, kterých je tam opravdu požehnaně, doporučuju podívat se na autorčin FB profil, kde to nejednou vysvětluje. Je dislektička. A pokud myslíte na korektora, tak vězte, že to není levná záležitost a navíc spousta z nich lgbt knihy nedělá... prostě je odmítají.
Tak nejdřív zkuste zjistit důvod, než budete kritizovat...

Grohlinka
16.05.2021 1 z 5

Mám ráda od Lydie Strong její sérii Trochu, ač dle mého názoru není tím nejlepším, co se dá v tomto žánru v českém jazyce přečíst. Ale tohle se mi nelíbilo, kniha to není vyloženě špatná a věřím, že se může někomu líbit, ale pro mě byla Bunnyho povaha nepřekonatelný problém, který mi zkazil požitek z celé knihy, opravdu, přirovnat ho ke králíkům a zajícům je téměř urážka, protože ti jsou mnohem statečnější, odporná povaha hlavního hrdiny. A ještě jedna výtka na závěr, překlepy a gramatické chyby byly v takovém rozsahu, že jsem se s tím ještě v žádné knize snad nesetkala a to v tomto nejsem nijak úzkoprsá a pro sem tam překlep mám pochopení, ale co je moc....

DomenicaRisa
17.03.2021 2 z 5

ZASE! Ta gramatika..... Příběh hodnotím 4/5, ale gramatické chyby to potopily.

_Steff_
07.03.2021 5 z 5

Perfektní děj, perfektní postavy, zajímavé myšlenky. Dlouho jsem si tuhle knížku chtěla přečíst, nezklamala. 5/5*

Myška43
06.03.2021 5 z 5

,, Každý občas musí udělat něco, co by mu za normálních okolností ani nepřišlo na mysl. Ale zoufalá doba žádá zoufalé činy."

Ještě jsem nečetla knihu, ve které by bylo tolik překlepů a chyb. To byla hrůza. Přesto dávám plný počet. Byl to krásný příběh a vyvolal u mě spoustu emocí. Zatím nejlepší kniha od autorky.

,,Držím se ho pevně, je to můj maják v mlze a já ho nesmím ztratit! On si vůbec neuvědomuje, co všechno pro mě dělá. A navíc to nedělá, protože by věděl, že to chci, nebo protože bych mu to naznačil! Dělá to, protože je skvělý."

Králíčka Bunnyho a Rushe jsem si zamilovala. Dvě naprosto rozdílné povahy a jak k sobě náramně pasovali. Děj byl předvídatelný, přesto jsem se moc bavila a stejně se ke konci neubránila pláči, když se loučili. No a pak už jen úsměv na mé tváři a hřejivý pocit u srdce.
❤️❤️❤️❤️❤️

ondras666
04.02.2021 4 z 5

Knihu jsem volil jako oddechovou četbu a nečekal od ní nějaký zázrak. Ale docela mě překvapila. Samotný příběh a zápletka nejsou nijak ohromné. Za mě dost předvídatelné a trochu šablonovité. Taková přeslazená americká young adult lovestory obohacená sexem, než MM romance. Ale hlavně, že to má sladký konec...
Nevím zda autorka je z ČR a píše pod pseudonymem nebo cizinka žijící u nás, ale co se korektur a úpravy týče, je to žalostné. Tolik chyb a překlepů v jedné knize nutí k zamyšlení, proč si nezaplatí lepší kontrolu před vydáním... Za to jedna hvězda dolů.