Na krev

Na krev https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307928/bmid_na-krev-s7o-307928.jpg 4 62 12

Velmi provokativní román se silným nádechem erotiky, vyprávějící příběh bouřlivého a nelehkého života teprve sedmnáctiletého chlapce s homosexuální orientací. Rozvrácená rodina, a tragická ztráta otce. Soužití s otčímem a matkou, kde hledá své místo v životě a důvod proč žít. Svět syrový, chladný, kde prodávání vlastního těla, jako snaha o vedení spořádaného života a zařazení se do společnosti, se stává výzvou, jenž nemusí být překonána.... celý text

Přidat komentář

jackdaw
08.04.2024 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha od autorky. Ten nápad je prostě super. Na rozdíl od jiných komentářů, já si myslím, že hlavní postava (Timothy) příběh posunula na vyšší level. Jeho hlášky i komentáře mě neskutečně bavily. Jsem ráda, že jsem sehnala knihu v papírové formě, protože se k ní určitě ještě několikrát vrátím i přes docela velké množství překlepů a chyb.

Plangi
01.09.2023 3 z 5

Chválím zajímavý a odvážný námět. Líbil se mi hlavně způsob, jaký autorka zvolila k završení zápletky. Tedy, že z celé té nešťastné složité situace vyšlo alespoň nějaké štěstí. Co hodně sráží celkový dojem, je bohužel hlavní aktér Timothy, jenž mi byl neskutečně nesympatický svými myšlenkovými pochody a vyjadřováním. Taktéž jsem nepochopil ten mix českých nářečí, jakým je kniha napsána.


Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Knihu jsem si teď četla podruhé a musím uznat, že z původních 4* předělávám na 5*. Příběh je dobře rozebraný, jak pocity, tak situace. Docela síla no. Nechtěla bych být v situaci ani jednoho z hlavních hrdinů.

SimonaA.
12.04.2023 5 z 5

Za mě asi od této spisovatelky nejoblíbenější kniha, jsem ráda i za ten dovětek, který vyšel zvlášť. Četla jsem několikrát a určitě ještě několikrát přečtu. Jsem ráda, že se mi ji podařilo sehnat v papírové formě.

0197
22.01.2023 5 z 5

Bylo načase začít číst autorčinu tvorbou pěkně popořadě. Zatím jsem četla její novější dvě knihy a teď to beru od začátku.

Naprosto senzační námět. Větší věkový rozdíl a tabu vztah. Vše realisticky popsané. Nemohla jsem se odtrhnout a nutilo mě to odložit takové ty nepodstatné domácí práce jako žehlení, utření prachu a tak dál na později :-). Potřebovala jsem vědět, co bude :-). Autorčin styl psaní je hodně výrazný a mně teda sednul. Nebojí se popsat i ty drsnější věci, tak jak to opravdu je.

Tim byl ze začátku pěknej sígr. Dost mě štval a nemohla jsem si ho oblíbit. Ale postupně si mě získal. Nad jeho hláškama jsem se nejednou zasmála. Prostě byl svůj. Navíc neopětovaně zamilovanej, teda no, uvidíte :-). Měl skvělou kamarádku CC, která pro něj byla jako ségra a mohl se jí se vším svěřit. Líto mně bylo jeho mámy, která byla skvělá a hezky se o něj starala.

Markus byl ze začátku takový nevýrazný. Ale postupně se začal více projevovat. Hlavně vystoupila jeho ochranitelská stránka a žárlivost. Líbilo se mi, jaké pravidla nastavil. Mohlo by to jinak pro něj dopadnou katastrofálně. Zkrátka musela jsem jim fandit. Vyvíjelo se to postupně, až už jsem si říkala, jestli se toho dočkám. Ale představa, že já mám syna a on...., no nic moc, aspoň mám něco k zamyšlení.

Vadilo mně jen množství překlepů a chyb, kterých bylo požehnaně a ten rychlý konec. Snad se v nejnovější knize Setkání objeví. Mohu maximálně doporučit.

zuzikis
16.01.2023 5 z 5

Opět těžké téma. Když jsem si přečetla anotaci, tak jsem čekala nějaký těžký osud Timothyho, ale kniha zase překvapila a začala zdánlivě poklidně :-) Příběh nebyl o nějakém těžkém osudu, ale děj se pomalu vyhrocoval až to vygradovalo. Nebudu prozrazovat pro ty, kteří by si chtěli přečíst. Asi jsem to hodně prožívala a měla na četbu této knihy "správnou" náladu. Bylo mi líto všech a nejvíc jsem asi prožívala situaci s jeho maminkou :-( Autorka opravdu umí psát, protože takovou depku jsem dlouho neměla :-) Nejvíc mi asi vadil ten konec, jak to bylo rychle ukončený. To mě opravdu zklamalo, protože jsem knihu dočetla s hořkým pocitem, že nedošlo k usmíření. Ihned jsem si šla koupit navazující knihu Setkání, kde se snad dočkáme příjemného konce :-)

PS. opět mnoho gramatických chyb, nebýt tak napínavého příběhu, tak snad knihu ani nedočtu, jak mě to štvalo.

Čtenář300
11.07.2020 4 z 5

I přes určité chyby, hezká kniha

TomTomis
08.07.2020 3 z 5

Ač je kniha plná chyb atd. , tak se mi četla moc pěkně. Zakončil jsem četbu této autorky její prvotinou, která je stále k sehnání. Knížka nemá složitý děj, je to dovolenkové čtení. Místy jsem si říkal, zda se něco takového mohlo vůbec stát, ale o to možná zcela nejde. Tady jsem se nechal jen unášet hlavními protagonisty příběhu ... V rámci svého žánru bych asi hodnotil i výš. :)

Kiwicatko
26.07.2019 5 z 5

Parada...samozrejme musim pominout nijakou praci korektorky, pac tam nechala spoustu chyb a preklepu.....ale nastesti me pribeh tak strhnul, ze jsem nemela ani cas na ty chyby nadavat :)
Cetla jsem to na jeden zatah. Vecer zacala a v noci docetla :D
Musim rict, ze Marcus se teda hodne rychle vyporadal se zmenou orientace, i kdyz jeho opravdu nerozhodilo skoro nic (samozrejme mimo jeho zarlive reakce), tak to nejspis prijal tak, jak to prislo.
No a Jay se teda drzel dost dlouho. Uprimne bych fakt nechtela postouchat jak vedle v pokoji soulozi s nekym jinym clovek, ktereho miluju.
Cast na netu o tom jak Marcus videl poprve Jaye byla skvela...takovej blesk z cisteho nebe. A jak si hezky rikal, ze takova vasen ve vztahu neni mozna a realna.....a ejhle, ubehlo par mesicu a vsechno je jinak.
A na zaver bych jeste chtela autorku poprosit, at prihodi jeste nejake to sousticko, abychom vedeli, jak to s nima vypada dal :)

annaciena
12.06.2019 5 z 5

Jedna úžasná kniha... nemôžem uveriť, že som sa k nej dostala až teraz. Proste super... jediné čo ma mrzí je, že neviem čo s nimi ďalej... no v tom najlepšom.... :) jednoznačne odporúčam

12103
17.05.2019 5 z 5

Moc pěkně se čte. Nikde žádné zbytečné popisy a přesto si čtenář vytvoří pěknou představu, to obdivuji a všem vřele doporučuji k přečtení. Doporučuji i web této spisovatelky kde je neznámý střípek z této knihy- Když Markus poprvé uvidí Timothyho.

vendy6619
02.11.2016 5 z 5

Takhle čtivou knížku jsem nečetla od doby než jsem tě poznala :) i když tam bylo hodně chyb a to vím.. mě se to líbilo originalitou. Vážně jsem se začetla a neodlozila do doby než jsem ji dočetla.
Jsem nadšená z toho. :)

Štítky knihy

homosexualita prostituce LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Lydia Strong
česká, 1983
2016  86%Na krev
2019  82%Trochu víc
2018  87%Bunny
2020  87%Trochu moc
2019  86%Trochu dál

Kniha Na krev je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených6x
Knihotéce50x
Chystám se číst78x
Chci si koupit36x
dalších seznamech1x