Nadělení: Příběhy kluka ze zámku

Nadělení: Příběhy kluka ze zámku https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501762/bmid_nadeleni-Ic9-501762.jpg 5 397 123

Příběhy kluka ze zámku. Přál bych si mít život jako z pohádky, řekl jednoho dne herec Daniel Krejčík svému partnerovi a spustil tím řetězec nečekaných událostí. Umět si správně přát je totiž mnohem těžší, než si myslíte, zejména když si nejdřív pořídíte rovnou zámek. Chátrající zámek. Jak vypadá život v záři reflektorů a na zámku? Je to splněné přání? Nebo spíš nadělení? Jaké to je, když sny narazí na realitu, se dočtete v neskutečných příbězích plných vtipu i upřímnosti, které se skutečně staly.... celý text

Přidat komentář

cornetka
předevčírem 5 z 5

“Někdy je těžké si masky sundat, protože se bojíme, že pod maskou budeme zranitelní. Ale v té zranitelnosti se skrývá lidská autenticita, opravdovost. A díky ní přece jen stojí za to se na cestu životem vydat bez masek.

Daniel Krejčík nám bez příkras vypráví, jaký byl jeho život na zámku, jak se vlastně s Matějem rozhodli, že koupí zrovna zámek a jak bylo těžké a náročné zámek opravovat a zvelebovat. Oba si nejednou sáhli na dno a přesto se stal zámek jejich domovem.

Vyprávění je často vtipné (nejlepší je historka, jak Dan prvně pekl husu), ale také vážné, když procházeli partnerskou krizí.

Musím říct, že kniha mě mile překvapila a bavila mě od začátku do konce. Možná to bylo i tím, že zmiňovaný zámek mám jen pár kilometrů od nás a místo mi tak není cizí. Ještě jsem se tam nebyla podívat, takže teď mám o důvod víc, i když Dana už tam nepotkám.

Kniha je čtivá a doplněna autentickými fotografiemi, které nám víc přiblíží, jaký zámek vlastně je. Najdete v ní i spoustu hezkých myšlenek. To nejdůležitější poselství ale je umět si správně přát.

micha-ella
02.04.2024 2 z 5

Napsané je to opravdu jednoduše, amatérsky, až zvláštně, půl věty hovorově, půl spisovně, vtipnost spíš jako mezi dětmi. Část knížky jsem pak už jen prolistovala. Hezké fotky a kresbičky. Je vidět, že oba homosexuálové mají hodně známých, proto tolik pochvalných recenzí, ale na pět hvězdiček to skutečně ani zdaleka nemá!


kuttnerovka
23.03.2024

Perfektni čtive, snad autor napíše nějakou další knihu. Pěkně lidsky jednoduše napsané. Příběh z jeho života na zámku nezáviděníhodný.

milito999
16.03.2024 5 z 5

Další skvělá kniha, která mi zůstane v knihovně a ke které se sem tam budu vracet. Mnoho zajímavých myšlenek ale vlastně i mouder do života. Naučte se přát si správně!

NikyTaky
02.02.2024 5 z 5

Hrozně mile napsaná kniha, takové příběhy, které pohladí duši. S ohledem na události je to poněkud hořkosladké čtení, nicméně Dana si zamiluje každý. Je to taková čistá “dětská duše opravdový srdcař.

zweedy
27.01.2024 5 z 5

Milá kniha s přáním, které se stane takovým nadělenim. Každý, kdo začne opravovat jakýkoli dům je takovým nadělenim, z kterého by jste nejraději utekli a tohle nebylo úplně malé :) A Danik výdržel, je to srdcar.

Mishi
20.01.2024 5 z 5

Dan je prostě sympaťák a tato kniha to jen potvrzuje. Kluk se srdcem na dlani, trochu herečka, málem spolumajitel soba :-)
Musím se mrknout na film Kam motýli nelétají, vůbec jsem nevěděla, že něco takového natočil.

rumova_kulicka
23.12.2023 5 z 5

Moc jsem nevěděla, co od knihy očekávat. Daniela prakticky neznám, pouze ve spojitosti s koupi toho zámku. A jsem ráda, že jsem do toho šla. Bylo to strašně fajn čtení. Milé, vtipné a taky dojemné. Klukům moc fandím :-)

ela1972
28.11.2023 5 z 5

Tak toto bylo pohlazení na duši. Moc milá kniha o starostech a slastech spojených s rekonstrukcí zámku. Vzhledem k tomu, že mám zkušenosti s opravou starého statku, do hodně prožitků jsem se dokázala vžít. Kluci jsou krásná milá dvojice a já se moc těším na další knihu.

Maky78
08.10.2023 4 z 5

Milá a laskavá knížka o umění si přát.
Dan je nádherný člověk a s Matesem se doplňují.
Opravdoví lidi jsou blázni, blázni do života.

Pitbullka
27.09.2023 4 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Jsem ráda, že audioknihu namluvil přímo Dan. Celé vyprávění je milé, laskavé.

Papinka1
05.09.2023 5 z 5

Nejvíc milé čtení, které vám vykouzlí úsměv na tváři :-)

Kobzíci
03.09.2023 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha a je to naprostá dokonalost sama. Člověk se zasměje a popláče zároveň. Daniel Krejčík má nadherný hlas.

okeey
02.09.2023 5 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu, hlasem a patřičnou atmosférou Daniela Krejčíka. Působí na mě jako čistá duše, srdečný člověk a s každým "setkáním" s ním se mi to jenom potvrzuje.
Tohle je příběh, který vás vytáhne ze špatné nálady, chmur či deprese. Jsem ráda, že audioknihu mám, protože přesně v těchto chvílích si jí budu pouštět zas a znova. Daniel vypráví svůj a Matějův příběh s takovou lehkostí, nadhledem, že člověk věří, že se opravdu všechno dá zvládnout, když máte u sebe tu správnou osobu. Samozřejmě, že zažívají chvíle plné radosti či smutku jako každý. Autor se vůbec nepovyšuje, naopak, dává najevo, že on i Matěj jsou taky lidi, všechno si to sami vydřeli, jak už zámek a následnou rekonstrukci, tak i své postavení v profesích, které vykonávají.
U některých pasáží jsem se smála opravdu nahlas, protože to jinak nešlo, odteď Tě Dane naprosto zbožňuju, protože to snad ani jinak nejde. Děkuji za Tvůj příběh a krásnou interpretaci v audioknize. A klobouk dolů, není snadné se tímto způsobem "odhalit" veřejnosti se svými pocty a myšlenkami.

Analady
29.08.2023 5 z 5

Budu opakovat, co už tu bylo napsáno, ale nejde to jinak. Moc milá knížka, která pohladí, potěší a vykouzlí úsměv na tváři. Dan je milej a vtipnej. Poslouchala jsem i ukázku audioknihy a taky super.

decemlineata
27.08.2023

Milé oddechové čtení. Takové "čtení na dovolenou". Je to vyznání lásky partnerovi.
Je to o hledání a je to čtivé. Jsem zvědavá jestli bude autor v psaní pokračovat,nebo už si v sobě vše našel a uzavřel.Trošku to na mne totiž působí jako terapie psaním.

Rosse
22.08.2023 5 z 5

Dana neznám osobně, ale svou prezentací na mě hodně zapůsobil.

V knize nám vypráví svůj příběh - jak se vlastně dostali k tomu, že bydlí s Matějem Stropnickým na zámku. Zda je to opravdu to, co si Dan přál a jaké strasti a radosti jsou spojeny s vlastnictvím zámku v Osečanech.

Na jednu stranu je vyprávění oddechové, ale na druhou i dojemné. Danovo vyprávění rozhodně chytne nejedno srdce. Svěřuje se nám téměř s celým svým já a ukazuje, jaký doopravdy je a jak chce, aby jej lidé vnímali.

Dan i Matěj mají můj obrovský obdiv. Koupě zámku rozhodně není jen tak a přesvědčit společnost, že na to mají, že to zvládnou a že jsou spolu šťastní, není také jednoduché. Což nám v knize také ukazuje.

Knihu jsem četla nahlas i svému muži. Hodně jsme se u ní nasmáli, ale také se pozastavovali nad tím, jak dokážou být lidé i svět krutý.

Děkuji Danovi za to, že nám v knize ukázal kus sebe a snad se opět brzy dostanu na nějaké tvé představení. :-)

ondras666
20.08.2023 1 z 5

Nevím, co si o tom myslet. Jako deníček, kde se musí autor vypovídat z toho, co prožil. Za mě to poutavé není, spíš mám z knihy pocit, že je to další způsob jak na zámek vydělat...
Nechci nikomu křivdit, ale ne nadarmo se říká: Ševče drž se svého kopyta...

Marekh
17.08.2023 5 z 5

Jedná se o biografii českého herce, který natáčí filmy, vystupuje v divadle a také dabuje filmy. Autor má velmi pěknou barvu hlasu. Zajímavostí je, že autorova rodina vlastní pohřební službu. Jeho partnerem je MATĚJ STROPNICKÝ.

Zúčastnil jsem se přednášky Daniela Krejčíka společně s KAROLÍNOU ZOE MAIXNEROVOU na Světě knihy 2023.

Kniha NADĚLENÍ je moc pěkná. Je to milé a odpočinkové čtení. Zajímavé je, že Daniel se svým přítelem si koupili zámek Osečany na Sedlčansku a žijí v něm. V této knize je popsáno, co je vedlo k tomuto rozhodnutí, jaké rekonstrukce na zámku prováděli aj. V knize nalezneme humorné situace, ale také nám autor otevírá své srdce a svěřuje se čtenářům se svými pocity. Život není vždy růžový, jak to na první pohled může vypadat.

Líbí se mi, že se na zámku konají divadelní hry, kde vystupuje Daniel Krejčík a jeho partner a další herci. Líbí se mi také, že je možnost si prohlédnout tento zámek.

Kniha je pěkně graficky zpracovaná. Obsahuje hodně fotografií.

Knihu NADĚLENÍ si lze pořídit také jako audioknihu, kterou načetl Daniel Krejčík. Daniel Krejčík načetl také audioknihu POČKEJ NA MOŘE, kterou napsala VERONIKA OPATŘILOVÁ. Tuto knihu jsem četl a líbila se mi.

eva-lupen
13.08.2023 5 z 5

To je tedy nadělení. I když podobné knihy nevyhledávám, tak jsem moc ráda, že jsem u téhle udělala výjimku. Dana jsem kdysi viděla úplnou náhodou ve Výměně manželek (náhodou proto, že jsem moc dílů neviděla) a mile mne překvapil. Předtím jsem ho neznala. Matěje ano, a že si pořídili zámek jsem někde zaslechla, ale nepřemýšlela jsem nad nimi. Teď bych se k nim nejradši nastěhovala :-). Fajn kluci a moc fajn knížka. Jasně, je to psané s nadsázkou a některé kapitoly mne až tak nebavily, u jiných jsem se zas smála, a ten konec! Chvíli už jsem se bála, že se opravdu vrátili do Prahy, ale dopadlo to dobře a doufám, že jim bude přát štěstí i dál. Určitě si to zasloužej.

Štítky knihy

humor vzpomínky české hrady a zámky čeští herci LGBT, queer, LGBT+ obnova a rekonstrukce památek

Autorovy knížky

Daniel Krejčík
česká, 1994
2022  92%Nadělení: Příběhy kluka ze zámku

Kniha Nadělení: Příběhy kluka ze zámku je v

Právě čtených8x
Přečtených540x
Čtenářské výzvě178x
Doporučených45x
Knihotéce127x
Chystám se číst161x
Chci si koupit50x
dalších seznamech2x