Eva193 Eva193 komentáře u knih

☰ menu

Mnich, který zmizel Mnich, který zmizel Peter Tremayne (p)

Další skvělý příběh, jen trošku Fidelma ztrácí moje sympatie, protože v tomto díle byla často na ostatní protivná. No, každý máme špatné období a příběhu to na čtivosti určitě neubírá.

13.02.2024 5 z 5


Údolí stínu Údolí stínu Peter Tremayne (p)

Opět výborné počtení, jen by snad Eadulf mohl být více imponující, vážně mi přijde jako ňouma. Nemohl by Fidelmu v něčem předčit, tak, aby jí skutečně pomáhal a doplňoval ji? Takhle bych radši měla Fidelmu na cestách samotnou. Doufám, že s tím autor v příštích dílech něco provede.

04.01.2024 5 z 5


Pavoučí síť Pavoučí síť Peter Tremayne (p)

Opět zajímavé a napínavé čtení. Pro mě velmi zajímavé a nové informace o rozdílu irského a římského chápání víry a jejich vztahu k necírkevnímu právnímu systému země. Taky je na knihách série příjemné, že se tam vždy najdou nějaké sympatické postavy, kromě hlavní hrdinky, kterým čtenář fandí.

02.01.2024 5 z 5


Symbol smrti Symbol smrti Peter Tremayne (p)

Skvělé čtení, nemohla jsem se odtrhnout. Velmi zajímavé jsou i reálie a opět jsem se dozvěděla mnoho nového o fungování společnosti v Irsku 7. století. Vzhledem k tomu, že autor obor skutečně studoval a je uznávaným odborníkem, tak beru i ta historická fakta jako spolehlivá. Jen Eadulf by mohl být trochu víc zajímavý, takhle tam ta postava spíš ruší.

11.12.2023 5 z 5


Sekretářka na záskok Sekretářka na záskok Natasha Oakley

Já nevím, ale asi jsem si prostě nenašla cestu k hrdinům, a navíc se mi nelíbilo, že je prakticky pointou to, že je Jemina rozvedená matka malých chlapců.

08.12.2023 2 z 5


Nechte maličkých Nechte maličkých Peter Tremayne (p)

Příběh je moc pěkně napsaný, jen by nemusel být tak drsný. Postavy i děj mi přišly přehlednější, než v předchozích dvou knihách. Určitě budu v sérii pokračovat.

30.11.2023 5 z 5


Řeka osudu Řeka osudu Ana Seymour

Příběh pěkný, jen trošku nudný. Vzhledem k tomu, že se odehrává při osídlování západu, jsem čekala o něco barvitější děj a více napětí.

16.11.2023 3 z 5


Nerozumná sázka / Rozpustilá Kitty Nerozumná sázka / Rozpustilá Kitty Lucy Muir

Nerozumná sázka - mě se to líbilo moc, děj byl svižný, hrdinové sympatičtí a reálie byli vcelku uvěřitelné.

13.11.2023 5 z 5


Manželské štěstí Manželské štěstí Annie Burrows

Vlastně si nejsem jistá, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Vadila mi tam spousta sebelítosti a trošku i nevzdělanosti, či hlouposti hlavních protagonistů. Děj byl taky tak nějak kostrbatý. Na druhou stranu špatně se to nečetlo...

09.11.2023 3 z 5


Kočka, která hrála Brahmse Kočka, která hrála Brahmse Lilian Jackson Braun

I když i tohle bylo milé a pohodové čtení, tak zápletka trochu pokulhávala a konec byl podivný. Takže hvězdičky tentokrát spíš jen za čtivost.

08.11.2023 4 z 5


Svatba ve Středomoří Svatba ve Středomoří Lucy Gordon

Tohle se čte docela pěkně i když je smutné, že nemoci si berou i mladé životy a ne každý to v primárně relaxační knize zkousne.

27.10.2023 3 z 5


Meč a růže Meč a růže Laurie Grant

Do půlky to bylo fajn a zdálo se, že se rozjíždí slibný příběh. Zvrat se mi nelíbil, ne že bych žádný nečekala, ale takto hloupě? No, Gillian ve svých hloupých rozhodnutích pokračovala po zbytek knihy. Miles byl ale dokonalý, miloval ji a rozumným způsobem ji tahal z bryndy.

27.10.2023 2 z 5


Nečekaná svatba Nečekaná svatba Mary Balogh

Pěkný příběh, i když autorka má i lepší. Docela mi vadilo to neustálé zdůrazňování toho, že Vanessa není krásná.

20.10.2023 4 z 5


Růžové údolí Růžové údolí Ann Maxwell

Nedočteno - možná se k ní časem vrátím, je to třetí kniha autorky co čtu, a předešlé se mi moc líbily. Tohle mi ale přišlo tak hloupoučké, že mě to fakt vadí. Možná na to jen nemám náladu...

19.10.2023


Kočka, která viděla rudě Kočka, která viděla rudě Lilian Jackson Braun

Tohle díl se mi také moc líbil, jsou tu jasné postavy, jsou různorodé a kočky jsou zábavné, jen ten knír nemusím :-)

12.10.2023 5 z 5


Trochu svoji Trochu svoji Mary Balogh

Pěkný, čtivý příběh i když jsem celou dobu moc nerozuměla, proč rozhodnutí nikdy se nevidět a trochu mi to zbytečné dramatično vadilo, příběh by měl smysl i bez něj.

02.10.2023 4 z 5


Rubáš pro arcibiskupa Rubáš pro arcibiskupa Peter Tremayne (p)

Kniha je zajímavá a děj má spád. Jen škoda že je tu Eadulf takový nemastný, neslaný. V sérii určitě budu pokračovat.

29.09.2023 5 z 5


Rozhřešení vraždou Rozhřešení vraždou Peter Tremayne (p)

První knížka autora a po dlouhé době i knížka, kde jsem nadšená a jdu rovnou číst další díl. Dozvěděla jsem se hodně o historii, děj měl spád a hlavní hrdinové byli moc sympatičtí. Ano, jména bylo trochu náročnější si pamatovat a občas se mi pletly, ale nevadilo mi to.

19.09.2023 5 z 5


Neobyčejná guvernantka Neobyčejná guvernantka Sylvia Andrew

Tohle se mi moc líbilo, Octavie byla příjemně zdravě sebevědomá hrdinka. Moc se mi líbily postavy Pip a Lisette. Duchařina tam naštěstí moc nebyla, jen pár poznámek o průvanu a usmívajícím se domě na okořenění. Konec mohl být trošku lépe napsaný, ale budiž.

12.09.2023 5 z 5


Slib v Řecku / Manželka pro miliardáře Slib v Řecku / Manželka pro miliardáře Susan Stephens

Slib v Řecku - špatné to úplně nebylo, ale bylo to dost nereálné.

11.09.2023 2 z 5