d.a.s.a d.a.s.a komentáře u knih

☰ menu

Elizino tajemství Elizino tajemství Dominik W. Rettinger

Tri hvezdy za neotrele tema nevestincu v Osvetimi. Poslouchala jsem jako audioknizku - bud nepozorne, nebo je to cele takove nedotazene. Mam spoustu otazniku a nejasnosti, coz na konci knih nemam rada.

27.07.2022 3 z 5


Úkryt Úkryt Nora Roberts

Takova jednoducha obycejna knizka na lenive odpoledne/dovolenou. Pribeh predvidatelny, moc me to nebavilo, nenadchlo, ale ani neurazilo, nicmene vracet se k ni uz nebudu.

26.04.2022 2 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Hodne depresivni. Bohuzel mam posledni dva roky pocit, ze se do obdobi, kdy nas opet budou takto ovladat, zase vracime. A lidi jsou opet svazani strachem, neschopni cinu. Donasi na sebe a spolecnost se cim dal vic rozdeluje (skvela prace masmedii) na ty se spravnym a spatnym razitkem v obcance.

13.03.2022 5 z 5


Víc už se nedozvíme Víc už se nedozvíme Donal Ryan

Tohle se mi moc líbilo, taková sonda do duše nastávající matky, která díky nové přítelkyni od Kočovníků poznává i sama sebe, analyzuje své vztahy. Pomohlo vysvětlení pojmů na začátku, zajímavé je i slovo autora na konci. Jakmile jsem si uvědomila, která dvojice se má utkat o čest, úplně mě zamrazilo, myslela jsem,že to přítelkyně navždy rozdělí, naštěstí příběh na konci dostal jiný, celkem pozitivní směr. Jediné, co mi vadilo, je používání spojení napadlo MI a zvláštní jazyk Kočovníků, ale ten má své opodstatnění.

05.01.2022 5 z 5


Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Hodne netradiční styl psani, musela jsem se neustale soustredit,coz vetsinou byva pred spanim problem. Pribeh zajimavy a velmi realny,bavil me pohled na jednu situaci ruznymi postavami.

21.07.2021 3 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Nadherne napsana knizka, obdivuji, jak autorka umi popsat desive udalosti s citem, neprimo, ale zaroven dopodrobna jasne. Tesim se na pokracovani, je to radost cist.

05.07.2021 5 z 5


Králík je taky jenom člověk Králík je taky jenom člověk Komára (p)

Kralík nás celou rodinu moc baví. Je to jediná knížka, kterou čte dcera sama v 1.třídě dobrovolně. Je přečtená už mnohokrát a stále neomrzela. Pěkné jsou i ilustrace.

25.05.2021 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

(SPOILER) Líbil se mi strohý styl psaní, který přesto dokonale obsáhl vše potřebné. Trochu mě zklamal konec, ale jsem ráda, že se nekonal happyend, ten by to zabil. Kniha byla hodně čtivá a trojúhelník zajímavě pojatý, zároveň dobře vykreslený charakter Hanuše.

08.02.2021 5 z 5


Dubajka – příběh letušky Dubajka – příběh letušky Tereza Vichtereyová

Jedna z mala knizek,ktere jsem nedocetla. 50 stranek stale to same..a po rychlem prolistovani se nic nemeni ani po dalsich 150. Pribeh zadny,popisy destinaci letem svetem a to, co mel kdo k snidani a kde koho potkal, to me cist nebavi.

25.01.2021 1 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

První dvě třetiny se hrozně táhly, psáno stylem spíš pro dospívající, přeslazené pasáže, které by mě ale před dvaceti lety asi oslovily.. na konci měla kniha spád i dobrou pointu,kterou jsem tak trochu čekala. Na dlouhý zimní večer dobrý,ale už se k ní nevrátím.

25.12.2020 3 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Tak tohle nebylo nic pro mě, divím se,že jsem to nakonec dočetla do konce. Tenhle druh humoru mi nepřijde vtipný, spíš trapný. Půjčila jsem si na doporučení všechny díly,ale zbylé jsem ani neotevřela. Nedoporučuji ani jako oddychovku,je to spíš literární dno.

26.10.2020 1 z 5


Bridget Jonesová: Láskou šílená Bridget Jonesová: Láskou šílená Helen Fielding

Tak prdy stále dokola..to už je moc. Kazí to dojem z celé knihy,jinak by to byla taková klasická lehce podprůměrná oddychovka na pláž.

14.06.2020 1 z 5


Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Zajímalo mě, jak by měl film původně pokračovat...bylo to lepší než první díl deníku, ale u Bridget zkrátka platí, že filmy jsou lepší než knihy (což bych nevěřila, že někdy řeknu)

14.06.2020 3 z 5


Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Film je skvělá vtipná oddychovka,ale kniha se mi nelíbila, přišlo mi to příliš vulgární a málo vtipné. Film naopak vytěžil ty nejlepší scénky.

14.06.2020 2 z 5


Purpurové řeky Purpurové řeky Jean Christophe Grangé

Začátek lepší než konec.

26.01.2020 3 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Bavilo mě to, na Černoušky nemá,ale jako zimní oddychovka dobrý. A závěr se mi líbil.

31.12.2019 4 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Občas jsem měla pocit,že Kim k tomu vyřešení opravdu moc nepřispívá,
..celkové mě to ale stále nutilo číst, takže hodnotím pozitivně.

26.12.2019 5 z 5


Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Něco tomu chybělo. Netesila jsem se na každou další stranku, pribeh se mi nedostal pod kuzi.. Tema zajimave, postrádala jsem vysvetleni Luka,co se stalo pred odchodem syna. Řešení eutanazie po tydnu mi prislo divne..a vubec i to,jak to chtel Edward vse uspěchat. Je to mezi 3 a 4*..

25.11.2019 4 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

První dvě třetiny knihy se mi nelíbily a chtěla jsem ji dokonce i odložit, což nedělám. Pak mě kniha chytla a v jednu chvíli až dojala. Celkově ale slabší.

28.08.2019 3 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Už moc krve na můj vkus. Jinak ale moc dobrý!

07.02.2019 4 z 5