Booksaddict Booksaddict komentáře u knih

☰ menu

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Kniha o tom, že lidský život uteče stejně rychle jako čtení tohohle příběhu. Tak to vidím já.

29.09.2023 3 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Mornštajnová má dar napsat román s temným námětem tak mile, že čtete a čtete a čtete

21.08.2023 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Zdá se, že nešťastný vztah matek se svými dcerami je námět románů téměř všech českých prodávaných autorek. Přesto má tento román ten nejděsivější příběh. Aleně Mornštajnové fandím, ačkoliv musím říct, že konec knihy (založení požáru) mě trochu zklamal. Naopak poslední věty jsem vůbec nečekala a vyrazily mi dech.

19.07.2023 4 z 5


Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Příjemná změna od klasických počinů Nesba, první povídku chci vidět zfilmovanou!

03.07.2023 4 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Super název. Velká kampaň, chytlavé motto, nesympatická autorka. Chtěla to udělat jinak, ale moc to nevyšlo. Nejprodávanější autorka potřebovala rychle peníze. Příběh vo hovně. Méně namyšlenosti a více talentu.
Tak asi takhle nějak ta celá knížka vypadá včetně stylu psaní :)

20.06.2023


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Ano, taky jsem přečetla ze série o JB více dílů, a vždycky vlastně hodnotím podobně. Autorka rozhodně umí psát. Ale otázkou je, jestli umí psát detektivky. Mě by daleko víc bavilo, kdyby to byl román, s (ne)obyčejnými osudy. Tu detektivní severskou příchuť tyhle knížky prostě nemají. Motiv vraha jak z blbého krimiseriálu, mnoho linek, které nebyly nijak dokončeny. Škoda.

12.06.2023 2 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Nesbovská klasika - drogy, kurvy, politika, úplatky, chlast a sex.

14.10.2021 3 z 5


Ty Ty Caroline Kepnes

Bože můj, to byla blbost! Padesát odstínů šedi s pár mrtvolama navíc. Musela jsem se přemáhat, abych to vůbec dočetla, od půlky knížky jsem I některé odstavce očima přeskakovala. Tohle čtení mi opravdu nic nedalo.

05.08.2021 2 z 5


Stoprocentní matky Stoprocentní matky Aimee Molloy

Neurazí, nenadchne. Trochu překombinované a přitažené za vlasy, ale klidně přečtěte...

22.07.2021 2 z 5


Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

Moje hodnocení dospěláka s duší dítěte bude asi zkreslené, ale ačkoliv jsem se na tuto knížku strašně těšila, vůbec mě nebavila. Nedostala jsem se až na konec, přišlo mi to jako napsané za den. Ilustrace byly takové...no, skandinávské :) Ale věřím, že děti baví, a to je hlavní!

22.07.2021 2 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Musím říct, že mě víc nadchly knížky Nesba z nesérie o HH. Postav jak na orloji a v některých jménech se vyznat, to byl oříšek. Samozřejmě budu pokračovat v dalších dílech, když už jsem se na to dala, ale uvidíme, jestli dojdu až na konec. Už mi trochu vadí opakující se věci ve všech Nesbových knihách (alkohol, drogy, single chlapi, kurvy, velká láska bez happy endu a anglický věty).

29.06.2021 3 z 5


A jak se vám líbím teď? A jak se vám líbím teď? Holly Bourne

Od knížky jsem toho moc nečekala, ale nakonec..proč ne? Téma víc než aktuální, hlavní hrdinka se zachová správně a film by z toho byl fajn.

13.06.2021 3 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Já bych tuhle knížku nazvala detektivkou pro ženy. Vztahy, mateřství, nevěry, intriky a vrah.

07.06.2021 4 z 5


Řev Řev Cecelia Ahern

Zvládla jsem tři kapitoly a pak jsem s klidným svědomím knížku vrátila do knihovny. Nádherná obálka, ale neoslovil mě obsah.

31.05.2021 1 z 5


Holka, kterou nechtěli Holka, kterou nechtěli Torey L. Hayden (p)

Knížka krásná, ale ne tak jako ostatní, které jsem od této autorky četla. Určitě ale stojí za přečtení.

28.05.2021 3 z 5


Království Království Jo Nesbø

Napínavý příběh, který pravidelní čtenáři Nesba trochu dokážou rozluštit. Hlavní hrdina typu Jánošíka, milostná zápletka, osamělý citlivý vrah, který by ani mouše neublížil. To už je Nesbova klasika, za kterou strhávám jednu hvězdičku. Už by to chtělo něco nového.
Hrozně se mi líbí, jak autor pracuje s morálkou, jak se na ni dá dívat z různých úhlů pohledu a jak Roye dokázal popsat. Já hlavnímu hrdinovi jako ve všech Nesbových knížkách zase fandila.

03.04.2021 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Pohádka pro dospělé v tom nejlepším slova smyslu.

15.03.2021 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Silný příběh silných žen. Je důležité otevírat tragická historická období a otevřeně o nich mluvit, aby se historie neopakovala. Těším se na to, jak se s tímto příběhem popere Klicperovo divadlo a vím, že u toho budu brečet jako želva.

14.03.2021 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Viktorie Hanišová je jistě talentovaná spisovatelka, knížka je zajímavá, hlavně se mi líbila paralela mezi světem hub a světem lidí, podhoubí každého z nás. Nefunkční vztah mezi matkou a dcerou a špatné rodinné prostředí je takový signature námět všech knížek této autorky, které jsem od ní četla. Bohužel mám ale radši spisovatele, kteří se umí námětem knížky odlišit od dalších svých počinů a překvapit i čtenáře. Souhlasím s některými názory tady, také mi byla hlavní hrdinka někdy už dost nesympatická a protože nejsem fanoušek hub, některé stále se opakující pasáže popisující houby a pokrmy, které z nich jde připravit, jsem očima přeskakovala.

04.03.2021 2 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Z knížky si odnáším dvě základní a pro život důležité informace: nezapomíná se jen na to, co lidi závidí a méně pánbíčka a více dobra. Pod ty se podepisuji. Autorka věrně popsala realitu nejen na dědině.

29.01.2021 3 z 5