BlackFairy BlackFairy komentáře u knih

☰ menu

Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Na knihu jsem narazila díky žebříčku čtenářské výzvy a po jejím přečtení mě upřímně překvapuje tak nízké hodnocení ostatních.... Jedna z nejlepších knížek jaké jsem kdy četla.

27.04.2024 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Na tuto knihu mě nalákal její potenciál a skvělé hodnocení. Po dočtení si nejsem jistá, jestli mě někdy nějaká kniha zklamala víc.... Nemůžu se ztotožnit s tím, že je v knize několikrát podáno to, že naše sebenepatrnější rozhodnutí naprosto drtivě zničí život našich blízkých smrtí, závislostí, nebo dalším neštěstím. Ne, to opravdu ne. S pointou příběhu souzním, ale všechno tohle kolem celou knížku pro mě naprosto degraduje.... škoda.

31.01.2024 2 z 5


Herbář přírodní čarodějky Herbář přírodní čarodějky Cecilia Lattari

Originální, nádherná a milá kniha

12.01.2024 5 z 5


Magie ze zahrádky Magie ze zahrádky Cecilia Lattari

Nádherná knížka, krásné ilustrace. Srozumitelné základy práce s bylinkami, se zahradou, domovem.

06.01.2024 5 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

U téhle knížky mě neskutečně mrzí nízkohvězdičková hodnocení... A zklamané komentáře, že to nebylo o Přátelích? A že na každé straně byly drogy? Ano, autobiografie bývá "promítnutím" autora na stránky. A tohle bylo promítnutí Matthewa. Ano, děsivé, syrové, kruté, smutné, naprosto odhalující, šokující. Kdo má slabý žaludek, nebo se mu takhle "krutý" styl nehodí do jeho idylické představy života - nesahejte po této knížce.
Kdo máte rádi Matthewa, jeho humor (který tam opravdu najdete) a nebojíte se naprosté upřímnosti, směle do ní.

19.02.2023 5 z 5


Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě. Zvolila jsem ji proto, že mám ráda historické romány a měla pěkné hodnocení. Bohužel musím říct, že jsem jí úporně prokousávala přes měsíc a neodložila ji jenom proto, že další výběr knihy odehrávající se v Brně by už byl nad mé síly :D . Obrovské množství postav, pro mě nezáživné vyprávění, absolutně předvídatelný děj... Dvě hvězdičky jsem vypotila alespoň za obohacení historickými fakty.

06.03.2018 2 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Moje první setkání s touto dámou a hned láska jako trám! Krátká kniha, která přímo frčí! Naprosto bravurní. V průběhu knihy jsem se musela smát, jak si se mnou Agatha hraje jako kočka s myší. Kdykoli jsem si myslela, že vím, kdo a proč je pachatel - okamžitě ho zamordovala, jako by se mi smála "Ty hloupá, tak vidíš, tenhle to nebyl" :D
Pět hvězd je málo!

13.03.2017 5 z 5


Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Není nutné se lekat slova Bůh. I nezaujatý ateista si jí může oblíbit :) Je celkem jedno, jaký recept na svíčkovou kdo používá. Ano, v drobných detailech se bude její příprava lišit, ale její PODSTATA zůstává stejná. A zasytí :)

24.02.2017 4 z 5


Cizinec přichází Cizinec přichází Mika Waltari

Mika je moje srdeční záležitost, jeho obrovský spisovatelský okruh je neuvěřitelný. Není to pro mě absolutní top z jeho tvorby, přesto jí není co vytknout. Ilustrace v knize jí ještě přidávají něco víc. Postava Hermana pro mě naprosto kouzelná, stejně jako závěr "Země necítila radost ani smutek a ona v té chvíli byla jako ta země..."

14.02.2017 4 z 5


Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Vůbec mi nesedí komunikace vypravěčky se čtenářem typu "Chtěli by jste vědět, jak vypadal? Tak já vám to teda řeknu..." Taky nerada odhalím vraha dřív, než je potřeba. Kniha mě tudíž nešokovala, nepřekvapila... Na její obranu ji nelze upřít neotřelý námět a čtivost.

10.02.2017 4 z 5


Smolný rok Smolný rok Joshilyn Jackson

Dlouho jsem nečetla knížku, kde by mi byl vyjadřovací styl autorky tak "blízký", přišel mi tak přirozený a téměř samo to do mě lezlo.
V knížce si každý něco najde, a to i něco hlubokého, viz. nádherný úryvek, též můj oblíbený, zmíněný KattyV. o pár řádků níž :)

07.02.2017 5 z 5


Kafka na pobřeží Kafka na pobřeží Haruki Murakami

Moje první setkání s Murakamim. Nikdy jsem neměla problém, že bych dlouho hloubala nad počtem hvězd, kromě Kafky na pobřeží....
Knížka pro mě byla krásně čtivá, spousta poselství, pravdy co je nenásilně nabídnuta čtenáři. Ještě 100 stránek před koncem jsem to viděla na jasných 5 hvězd, pak jsem dočetla a nevím... Možná jí někdy tu pátou hvězdu přidám, v tuto chvíli mi (nebo té knížce) do toho něco chybí.

29.01.2017 4 z 5


Velká iluze Velká iluze Mika Waltari

Waltari je snad jediný autor, který může psát co chce (historický román, detektivku, filosoficky laděný román) a ač mi je ten žánr blízký nebo ne, jeho kniha je vždy úchvatná! Jeho popisy jsou nádherné, poselství knížky úžasné. To vše napsáno v autorových 19ti letech? Neuvěřitelné.

10.01.2017 5 z 5


Kdo zavraždil paní Skrofovou? Kdo zavraždil paní Skrofovou? Mika Waltari

Po knize jsem v knihkupectví sáhla, protože Waltarův Egypťan Sinuhet je moje srdeční záležitostí. Netušila jsem, co čekat, historické romány, obzvláště z Egypta mám ráda, klasickou detektivku jsem nečetla nikdy, nijak mě to zatím nelákalo... Ale! Já toho chlapa prostě miluju! Začala jsem číst a nemohla přestat, děj mi vůbec nepřišel pomalý, naopak, bez zbytečného tlachání vše k věci. Knížka vás nutí protáčet mozkové závity a nejednou jsem se přistihla, jak se při čtení usmívám - jeho druh humoru mi sedí. Rozhodně se chystám na další jeho knížky.

04.01.2017 5 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Nádherné vánoční čtení. Ať už na první pohled vypadá jakkoli přeslazeně, každý z příběhů nese hlubší význam.
" Holka hloupá, nezáleží přece na tom, co vesmír dává nám. Důležité je, co my dáváme jemu!"

29.12.2016 5 z 5


Buzz Buzz Anders de la Motte

Oproti hodnocení prvního dílu přidávám hvězdičku navíc. Za značný pokles anglických frází, které mi snad na jedničce vadily nejvíce a za výborné téma, které je až děsivě aktuální....

29.12.2016 4 z 5


Kouzlo Vánoc Kouzlo Vánoc Cathy Kelly

Komentář pode mnou tak nějak vystihuje mé smutné rozčarování, že kniha, která se jmenuje Kouzlo Vánoc vlastně vůbec vánoční není....

28.12.2016 2 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Dokonalá knížka. Našla jsem v ní víc, než jsem čekala. Seznamování Doriana s Henrym je pro mě nejkrásnější pasáž. Napsáno je toho dost, vyjádřeno ovšem ještě víc.
O filmovém zpracování s Colinem Firthem, které jsem potom shlédla raději nemluvit, protože že by Angličani dokázali takhle zprasit takové dílo, to bych nevěřila.

24.11.2016


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Skvělý nápad, dobré zpracování. Děj plyne dobře, nudné pasáže nejsou.
Přesto mírné zklamání, asi proto, jak mocně se kniha prezentuje. Přeci jen "Kniha roku 2015"! To už je něco! Ale ono to zase tak něco není.
Prostě příběh. Jo, dobrý, ale za mě průhledný a pachatele jsem na svůj vkus odhalila moc brzo.
Žádné překvapení, nic....

24.11.2016 3 z 5


Gladiátor Gladiátor Philipp Vandenberg

Já Vandenbergovky prostě miluju. A nejvíc ty historické. Já nemám co vytknout, je to spisovatel, který prostě hraje na moji notu :)
Je tu párkrát zmiňovaný sex.... Nemyslím si osobně, že by to bylo tak hrozné, spíš pár náznaků, v tolika stránkové knížce spíš dokreslení tehdejšího života, ano, orgie byly na denním pořádku. Je to zkrátka Vandenbergův styl psaní, popisovat tehdejší dobu se vším, co k ní patří.

24.11.2016 5 z 5