Kouzlo Vánoc

Kouzlo Vánoc https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175279/bmid_kouzlo-vanoc-175279.jpg 3 66 23

Ve své první povídkové knize vypráví Cathy Kelly, autorka světoznámých románových bestsellerů, poutavé příběhy mnoha pozoruhodných hrdinek, v nichž zaručeně poznáte samy sebe nebo své blízké. Zažila to každá z nás, takové běžné všední trable i vážné situace, ať je to nevítaná vánoční návštěva, na kterou se ani trochu netěšíte, soupeření se sestrou, nedorozumění s matkou, smutek, když nám zůstane prázdné hnízdo, nenaplněná touha po dítěti, radost, kterou si odpíráte, samota po bolestivém rozchodu nebo zrada kamarádky. Každý má nějaké trápení. Někdy je těžké najít si cestu i k těm nejbližším, ale vyplatí se to. Právě rodina a přátelé nám pomáhají překonat všechny nesnáze. Cathy Kelly své hrdinky líčí s hlubokým pochopením, s laskavostí, moudrým nadhledem a humorem. Takže zapomeňte na vánoční shon, udělejte si radost, pohodlně se usaďte a nechte se unést vyprávěním. Vánoce jsou jenom jednou za rok, tak ať vám vánoční kouzlo neuteče.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Christmas Magic , 2011


více info...

Přidat komentář

Fzuzik
10.11.2020 3 z 5

Oceňuji, že kniha byla postavena na povídkách.
Jak zde již je několikrát zmíněno, očekávala jsem vánoční příběh, ale nevadilo mi, že povídky byly směsí životních příběhů.
Některé povídky byly zajímavější, jiné mě tolik neoslovili.
Celkově bych hodnotila povídky jako velice naivní, kdy se vždy konal happy end a hrdinka došla k zásadnímu zlomu ve svém životě.

ivana02
24.01.2020 5 z 5

Kniha totálně mate obálkou. Naprosto nechápu nakladatelství - grafika - kteří ji stvořili a zmátli čtenáře. Co vám evokuje růžová, postříbřená obálka? Romantiku. Název by měl napovídat, že příběhy budou o Vánocích. Ani jedno není pravda. Pouze asi tři povídky (ke konci knihy), jsou z vánočního období.
Povídky jsou vážnější, hlavní hrdinky jsou spíše zralé dámy, některým je kolem sedmdesátky. Je to knížka o nových začátcích (ani ne vztahových), rozhodně zde nehledejte zamilované náctileté slečny. Knihou jsem byla nadšená, ale své čtenáře si vzhledem k matoucí obálce nenajde. Naopak, kdo čeká romantiku, bude zklamán. Já z ní byla nadšená a jsem ráda, že ji mám ve své knihovně.


Eliza20
03.12.2019 3 z 5

Kniha mě svým názvem poněkud mystifikovala. Sáhla jsem po ní v předvánočním období a očekávala patřičnou atmosféru. Nicméně Vánoce se v knize vyskytují jen zřídka. Kniha mi nijak extra nesedla, postavy mi přišly ploché a nemohla jsem se s nimi sžít. Přišlo mi, že se autorka zaměřuje na střední třídu a nekope příliš hluboko. To mě mrzí, ráda bych si přečetla o skutečně ryzých emocích. Možná ale za mé dojmy může jen er forma, kterou obecně nevyhledávám.

xichtik
07.01.2019 3 z 5

Od knihy jsem čekala něco úplně jiného. Jednotlivé příběhy nebyly špatné, jen u některých bych ráda věděla, jak to pokračovalo dál :)

bábuška
22.06.2018 3 z 5

Povídky nebyly sice moc vánoční, ale byly pohodové, asi tak by měl vypadat předvánoční čas bez úklidové honičky a plných mis napečeného cukroví.

Denisa232623
18.06.2018 3 z 5

Nevadilo mi že ne všechny povídky byly o vánocích, protože všechny byly pěkné a kniha mě bavila a zhltla jsem ji na jeden dech:)

barbora0275
17.12.2017 5 z 5

Vytecne povidky. Ne vsechny se odehravaji na Vanoce, ale svou atmosferou se k tomuto obdobi dokonale hodi. Vypravecsky styl autorky i jazyk jsou velmi ctive, urcite si od prectu dalsi knihy.

vlkove
20.11.2017 2 z 5

Popravdě moc nechápu proč se kniha jmenuje Kouzlo Vánoc, když se v knize Vánoce vyskytují jen velmi zřídka.
Autorčin styl psaní není špatní ale jelikož jsem čekala, že si předvánoční čas zpestřím povídkami s nádechem zimy a vůní purpury, jsem zklamaná. Přečetla jsem namátkou jen několik povídek, proto může být mé hodnocení zkreslené. Ale pokud hledáte vánoční čtení, tak upozorňuji, že toto je soubor povídek o životě různorodých lidí, kteří s Vánoci nemají nic moc společného.

Aracely
14.08.2017 5 z 5

Klobouk dolů před touto autorkou, která umí báječně kouzlit se slovy. Každá povídka se mi líbila a je jen škoda, že jsou tak krátké, jelikož bych si ráda přečetla pokračování u jednotlivých povídek, tedy aspoň u většiny ano :-).

Doporučuji k přečtení!

Jessica007
24.01.2017 5 z 5

Tuto knihu jsem dala k Vánocům kamarádce. Už ji má přečtenou, moc se jí líbila, hodně ji chválila, že se jí tak pěkně četla. Dala jsem jí ještě dvě detektivky, ale tuto začala číst jako první, zpříjemnila jí předvánoční a vánoční období. Takže za ni dávám pět hvězdiček.

adelk*
01.01.2017 4 z 5

Nijak moc mi nevadilo, že všechny povídky nebyly až tolik vánoční. Jako vždy nějaké povídky byly lepší než jiné ale knížka mě celkově bavila :)

BlackFairy
28.12.2016 2 z 5

Komentář pode mnou tak nějak vystihuje mé smutné rozčarování, že kniha, která se jmenuje Kouzlo Vánoc vlastně vůbec vánoční není....

veronika0382
21.12.2016 2 z 5

Já vám teda nevím... Na knihu jsem se moc těšila. Šetřila jsem si jí na poslední týden před Vánoci. Začetla jsem se do první povídky, do druhé, třetí a proběhlo veliké zklamání... Kde je sakra to vánoční kouzlo? Čekala jsem něco jako Dárek z pravé lásky, že mě kniha krásně vánočně naladí a pohladí po duši. Ale povídky nejsou vůbec o Vánocích - dočetla jsem do půlky a byla hrozně zklamaná. Víc už bych nedala. Povídky se dokonce ani o Vánocích neodehrávají. Jediné co na nich je možná vánoční - že mají dobrý konec. Ale to je vše. Nechápu jak se kniha může jmenovat Kouzlo Vánoc :-( Já se zamilovala do té obálky a ještě před přečtením jí doporučovala na blogu, no... moje chyba :-( ... Kdyby se jmenovala jinak a nebyla propagovaná jako vánoční - možná bych dala tři hvězdy - jinak musím za slabé dvě. Škoda.

Nelička
20.12.2016 2 z 5

Odkládám........ Knihu jsem si půjčila s tím, že nejspíš půjde o propletené příběhy několika lidí (rodin) okolo Vánoc. Netušila jsem, že jde jen o krátké povídky, které se spolu nijak nepotkávají. Přečetla jsem si prvních několik a musím říct, že bych byla nadšená, kdyby je autorka rozpracovala a vydala jako samostatnou knihu (jako například v knize Zlaté náměstí). Škoda, že to tak není. Nicméně pro vás, kteří víte, že se jendá o povídky, věřím, že bude kniha ideální :-)

Danago
20.12.2016 5 z 5

Vánoce jsou jenom jednou za rok, tak ať vám vánoční kouzlo neuteče.
Knížka vyjadřuje velkou pravdu a to ,že každý je strůjcem svého vlastního štěstí bez ohledu na to, co si myslí okolí.
Cathy Kelly své hrdinky líčí s hlubokým pochopením, s laskavostí, moudrým nadhledem a humorem. Takže zapomeňte na vánoční shon, udělejte si radost a aspoň na chvíli se nechte unést laskavým vyprávěním. Povídková knížka se dá číst po částech, povídky nejsou dlouhé,takže i při tolika vánočních povinnosteh si každá čtenářka bez prolémů aspoň na jednu povídku čas najde. Je to krásné čtení , které pohladí poduši a naladí člověka na klidnou pohodovou náladu..

babyboar
14.12.2016 3 z 5

Výbor povídek oblíbené irské autorky románů pro ženy. Vánočních povídek tam bylo pomálu, ale všechny jsou sladké pohádky s happyendem, tudíž v předvánočním shonu zahřejí, pobaví a nevyčerpají mozek. Naštěstí se neodehrávají v USA, ale v Irsku. Musím však souhlasit s popisem knihy, že v některých povídkách člověk pozná sám sebe, nebo své blízké. A i přes odpočinkový žánr kniha obsahuje poselství, že každý je strůjcem svého vlastního štěstí bez ohledu na to, co si myslí okolí.

Renca.ch
02.10.2016 1 z 5

Nic moc, naivní příběhy, děj některých povídek se opakoval pořád dokola, příběhy jako z pohádky o Popelce vždy s předvídatelným šťastným koncem.

Ivanule
15.06.2016 5 z 5

Odpočinková kniha,s nádhernou obálkou,příběhy,které vám zanechají na tváři úsměv a také jsou některé poučné si myslím (jako například dělat věci podle sebe a ne jak vás je nutí dělat ostatní:)),rozhodně stojí za předčtení,a do takových pozdních zimních odpolední až večerů je jako dělaná:)

bookcase
08.07.2015 4 z 5

Milé povídky z Irska. Cathy Kelly píše dobře a umí vystihnout atmosféru i povahu lidí.

Dreisii
08.01.2015 5 z 5

Každý příběh v téhle knize vám nechá úsměv na rtech.