Aligi Aligi komentáře u knih

☰ menu

Největší hříšník Největší hříšník Lisa Jackson

Návrat k mým oblíbeným detektivům - Bentz a Montoya. :-) Opět povedená detektivka od Lisy, přečteno jedním dechem.

19.04.2024 5 z 5


Lék pro duši Lék pro duši Petr Casanova

Kniha mi dost dala. V době bolavého rozchodu mi dost pomohla. Druhá kniha, do které jsem si zapisovala poznámky a podtrhávala celé pasáže, ač to nesnáším něco psát do knih. Každý si tam asi něco najde, já sama jsem se našla v mnoha "kapitolách".

19.04.2024 5 z 5


Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Moje první knížka od autora. Četla jsem ji hlavně kvůli své nadcházející cestě do Santiaga. Krásná kniha! :-)

13.02.2024 5 z 5


Už jsem ti to říkala?: Historky, které nechci zapomenout Už jsem ti to říkala?: Historky, které nechci zapomenout Lauren Graham

Knihu jsem dostala jako dárek, jinak bych si ji asi nekoupila. Ale překvapila mně. Gilmorova děvčata znám nazpaměť a Lauren je skvělá v jiných seriálech nebo filmech, takže jsem ráda, že jsem se o ní dozvěděla něco nového. Pěkná oddechovka o jejím životě.

12.01.2024 3 z 5


Dívka, která přežila Dívka, která přežila Lisa Jackson

(SPOILER) Lisa opět nezklamala. Přečteno jedním dechem, i když místy se opakuje dokola jedna a tatáž událost. Mně to ale nevadilo. Konec si myslím, že mohl být podán trochu jinak, aspoň aby detektivové věděli, co a jak vlastně bylo. Dost mě mrzelo rozuzlení s Marlie, ale jinak happy end, takže za mě fajn knížka.

02.10.2023 5 z 5


Zelená míle Zelená míle Stephen King

Filmové zpracování Zelené míle jsem viděla nesčetněkrát, ale knihu jsem četla jen díky Čtenářské výzvě, a opět díky za to. Film je naprosto věrnou kopií knihy, u které mě ke konci přemohlo dojetí stejné jako u filmu. Nádherný příběh, až jsem se zamyslela, jestli by někdy v budoucnu bylo moudré znovu zavést trest smrti.

06.09.2023 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

(SPOILER) Další kniha, kterou jsem objevila díky čtenářské výzvě. Nádherný, čistý příběh, který mě vtáhl do děje a já doufala, že se nakonec Kya vrátí k Tateovi. Konec mě překvapil, měla jsem tip na Tatea, ale to by bylo moc prvoplánové.
P.S. Knihu jsem našla v dětském oddělení knihovny a přemýšlím, jestli ji vůbec někdo četl, protože pro děti teda určitě není. :-D

29.08.2023 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

(SPOILER) No teda WOW! Perfektní hororovka. Ač takové knihy vůbec nemám ráda, byla jsem pos*aná až za ušima a číst knihu po setmění mi dělalo velký problém. Vůbec jsem nečekala, že Kája nakonec umře, to mi bylo hodně líto. Tip na vraha jsem měla na Hanku, ale nakonec mě to překvapilo. Konec jsem čekala asi trochu roztáhlejší, ale jsem ráda, že to s Petrem a Imbusem dobře dopadlo.

22.08.2023 5 z 5


Hranice zoufalství Hranice zoufalství Nicholas Evans

Hranice zoufalství - název opravdu přesný - zoufale jsem čekala, kdy už bude konec knihy. Začátek mě navnadil, ale celkový příběh byl neskutečně natáhnutý. Část o minulosti celé rodiny, přátel, manželů mě strašlivě nebavila, místy jsem usínala. Posledních cca 150 stran o Abbie mě bavilo, ale takový konec jsem nečekala. Vlastně žádné wow se nekonalo, nemastný neslaný závěr.

27.07.2023 2 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Závěrečný díl skvělé série. Pam Boček je mistr přirovnání! Určitě se k Marii ještě někdy vrátím, jsem ráda, že se situace nakonec "vystříbila" a všechno dobře dopadlo. Jak by řekla Deniska - super psycho konec. :-D

05.07.2023 5 z 5


Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Velmi čtivá kniha, přečteno během dvou dní. Konec jsem už tušila, ale i tak mě to bavilo.

22.06.2023 5 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Fascinuje mě, jak někdo dokáže vymyslet takové příběhy. Napínavá detektivka, místy docela roztáhlá. Autor skáče z minulosti do přítomnosti, rozvíjí postavy. Posledních 200 stran jsem přečetla jedním dechem.

14.06.2023 5 z 5


Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Eckhart Tolle

První kniha, do které si píšu poznámky a podtrhávám pro mě důležité úryvky. :-)

02.06.2023 5 z 5


Jednejte jako dáma, myslete jako muž Jednejte jako dáma, myslete jako muž Steve Harvey

Knihu jsem dostala jako dárek. Některé kapitoly pro mě byly užitečné, ale zbytek byl celkem o ničem a možná i trochu naivní.

02.06.2023 2 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Kdo by neznal Malého prince - ta knížečka je srdcovka. Poprvé jsem ji četla na základce, ale moc jsem ji nepochopila, spíš se mi líbila ilustrace. Teď v pozdějším věku se k ní moc ráda vracím. Vždy najdu něco jiného, co mě chytne za srdce. :-)

02.06.2023 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Knižní sérii mám mnohem radši než filmové zpracování, v němž hlavní hrdinka věčně čumí jak péro z gauče.

02.06.2023 4 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Další parádní detektivka, Robert Bryndza si mě získal a hlavní hrdinka Erika taky. :-) Četla jsem všechny díly kromě těch nejnovějších, ale i ty už na mě čekají. Líbí se mi, jakým směrem se Erika ubírá, někdy mě vážně štvala svým chováním, ale postupem času se mění a její proměna je moc fajn.
Oblíbené vedlejší postavy: Kate a Isaac - ti jsou pro Eriku moc důležití, praví přátelé.

02.06.2023 5 z 5


Co vás v dějáku nenaučili Co vás v dějáku nenaučili Markéta Lukášková

Konečně "učebnice", ve které se dozvím všechno, co jsem se ve škole nenaučila. Přesně jak píše autorka, skončil školní rok vždy, když mělo dojít na českou historii. Nevím, jak je to ve školách teď, ale naše historie je důležitá. Já jsem si věci začala hledat až v pozdějším věku ve svém volném čase, ale protože jsem tomu moc nerozuměla, tak jsem od toho nakonec upustila.
P.S.: dodnes si pamatuju, že Napoleonův první syn se jmenoval Orlík. Ale z české historie ani ťuk.
POVINNĚ TUHLE KNIHU DO ČESKÝCH ŠKOL!

02.06.2023 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

(SPOILER) Úžasné zakončení kouzelného světa! Mezi mé oblíbené části patří loučení s Dursleyovými a zjištění, že Dudley měl Harryho přece jenom svým způsobem rád. Kráturův příběh a jeho následná proměna, Ronův návrat, příběh tří bratří, útěk od Gringotových, Aberforthovo vyprávění, Harryho slitování se nad Malfoyem, Percyho omluva rodina a usmíření, Snapeova vzpomínka v myslánce a konečně pravda!
Oblíbené postavy: Krátura, Aberforth, Snape.

01.06.2023 5 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Velmi důležitý díl, ve kterém se dozvíme všechno, co jsme dosud nevěděli o Voldemortovi a co se ve filmu nedozvíte (určitě ne všechno). Takže pokud někdo stále váhá a tápe, doporučuju si knihu přečíst (nejlépe všechny díly :-D). Najdeme tam i to, proč vlastně je to Princ "dvojí krve".

01.06.2023 5 z 5