Všechny cesty vedou do Santiaga

Všechny cesty vedou do Santiaga https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520296/bmid_vsechny-cesty-vedou-do-santiaga-64ca775241449.jpg 5 431 106

Příběh o cestě, která mění lidem životy. Už více než tisíc let míří lidé ze všech koutů Evropy do Santiaga de Compostela. Ladislav Zibura tam poprvé putoval v osmnácti letech a teď se do Španělska vydává znovu – za vzpomínkami, dobrodružstvím a příběhy poutníků z celého světa. Přidejte se k nim a ponořte se do vyprávění plného humoru a přátelství mezi lidmi, kteří se nikdy neviděli. Dozvíte se, jak poutnictví hýbalo evropskými dějinami, a taky načerpáte tipy pro vlastní cestu. Budou se vám hodit – možná totiž zjistíte, že camino volá i vás.... celý text

Přidat komentář

Mateo67
24.04.2024 5 z 5

Dcera v nejbližších dnech odlétá do Porta. Sama. Můžu se snažit , jak to jde, ale strach a obavy o ni mít nepřestanu. Díky Ládíkovi se alespoň trochu zmenšily. Věřím, že na cestě potká jen hodné lidi, kteří jí pomohou, když pomoc bude potřebovat. Každopádně - rozhodla se a já nemůžu soudit, co si potřebuje prožít, aby ji to lidsky posunulo.
Láďo, díky moc. Povedla se ti nádherná kniha!

kristyna0578
21.04.2024 5 z 5

Tohle je přesně ono! To je to, proč milujeme čtení. Kniha vás plně vtáhne do děje a vy můžete celou cestu prožívat s autorem. Nechybí Ziburův klasický český humor a mnoho zajímavostí o zdánlivě nezajímavých věcech, místech i lidech. Kniha vás tedy rozesměje, dojme, občas poučí a vede i k hlubšímu zamyšlení. Co více si přát. Tento cestopis jsem určitě nečetla naposledy a děkuji za něj!


Marcik7
15.04.2024 5 z 5

Moje čtvrtá a určitě ne poslední kniha prince Ládíka, dvě z nich jsem si i koupila a mohu potvrdit, že opravdu zraje jako to víno z la Rioja… byl to opět zážitek a moc mu děkuji za zprostředkování této pouti, na kterou si já sama netroufám.

“Kdybych viděl východ slunce jenom jednou v životě, určitě ho označím za tu nejkrásnější věc, jakou jsem kdy spatřil. Přijde mi neuvěřitelné, že se něco takového opakuje každé ráno. Kdyby nic jiného, je pro mě možnost vidět další reprízu tohohle nebeského spektáklu dostatečný důvod žít ještě jeden den.

Clea3112
14.04.2024 5 z 5

AUDIOKNIHA: Znám předchozí Ládíkovy knihy a Santiago je zase o kus lepší. Tím, že se někteří poutníci ve vyprávění opakovaně "vracejí do děje", nabývá kniha tentokrát podoby "skoro - románu" s vedlejšími postavami, což jí dává nový a poutavější rozměr. Najdeme zde opět Ziburovu lehkost vyprávění, smysl udělat si legraci ze sebe i jiných, prolínání osobního příběhu s barvitými popisy přírody, městeček a hlavně zábavných historek z cest. Přibylo ale i reflexe a vážnější ton v osobním poodhalení se a svých starostí, které jen čtenáři připomínají, že i autor je člověk jako každý jiný, který se v životě potýká s různými bolestmi i radostmi. Interpretace v podání Martina Pisaříka výborná.

Jessica007
13.04.2024 5 z 5

Dnes jsem s autorem doputovala až k oceánu. Bylo to moc pěkné a zajímavé putování. Četla jsem i všechny předchozí autorovy knihy a všechny - včetně této - mám doma v knihovně. Líbily se mi všechny. V této je více různých zamyšlení a osudů či střípků osudů ostatních poutníků, příběhů a příhod ze setkávání s nimi. Bylo to moc příjemné čtení.

gretl74
12.04.2024 5 z 5

Tak jsem právě doputovala až k oceánu a na pár posledních stránkách jsem měla skoro slzy v očích. Nechci se ještě loučit ... chci jít ještě kousek dál ... i když jenom na papíře. Jsem strašně zvědavá na autorův další počin, protože tímhle si nastavil opravdu hodně vysokou laťku.

Pablo70
10.04.2024 4 z 5

Zibura sice není William Dalrymple, ale jeho cesta do Santiaga se čte výborně. Zalidnil ji množstvím zajímavých poutníků, které na cestě potkal. Jeho trochu ironický pohled na svět nepostrádá tu nutnou dávku opravdovosti a po vzoru dobrých cestovatelů si dal i práci s faktografií své cesty. Knihu nám koupila dcera, byla už dvakrát na caminu, druhá dcera se letos vydala cestou z Porta, ale na jaře jí nepřálo štěstí, pořád lilo. Léčivá síla toho putování je zřejmá: ta, co tam byla už dvakrát, chce letos vyrazit potřetí...

Pazďa
09.04.2024 4 z 5

Tohle je první cestopis co jsem kdy přečetl jen z toho popudu, že jsem měl chuť na něco jiného a tuhle knihu donesla nedávno domů manželka. A musím říct, že jsem byl příjemně překvapený. Normálně vyhledávám knihy, které žene nějaké příběhové napětí, ale tohle se mi četlo dobře. Není to jednotvárné, hezky to jede dopředu, každá rozvinutá postava má buď humorný, nebo morální důvod a celkově má kniha prostě dobrou atmosféru.

Svarcesky
08.04.2024 5 z 5

Proč si přečíst cestopis "Všechny cesty vedou do Santiaga"?

Pro potěšení
i inspiraci.
Pro poznání
i pro legraci.

(Po přečtení mám chuť na řádný espresso, že on je součástí knihy PP Tvojí mámy!)

IvaKo
08.04.2024 5 z 5

Z téhle Ládíkovy knihy jsem nadšená, a to se mi moc líbily i všechny předchozí. Vyprávění jako vždycky nechybí humor, ale ani hlubší, někdy i dojemné, momenty k zamyšlení. Celé to putování, různorodá příroda, historické památky, ale hlavně setkávání s lidmi z celého světa, to všechno vyznívá tam lákavě, že pod vlivem této knihy poutníků do Santiaga nebo i jinam určitě přibyde. Krásný čtenářský zážitek opět umocňují nádherné ilustrace studia Tomski a Polanski.

Anynator
02.04.2024 5 z 5

Láďa mi už pěkných pár let mění pohled na život. Díky za to.

davidurban1973
01.04.2024 5 z 5

Perfektní jako všechny autorovy knihy. Moc hezky a lákavě popsaná cesta - jak samotné putování, tak jednotlivé příběhy cestovatelů, které autor na cestě potkal, tak i krajina, jednotlivá města a vesnice. Skvěle vystižená atmosféra této pouti. Až si člověk říká, že by se měl sebrat odvahu, odhodlání a zvednout se z křesla a zkusit to také :)

amaenium
01.04.2024 5 z 5

Všechny autorovy knihy zbožňuji a ani tato nebude výjimkou. Sama jsem část cesty prošla, tudíž oživit si vlastní vzpomínky a vyslechnout si příběhy, které jsem já neměla možnost slyšet je úžasný pocit. Opravdu mám pocit, jako bych Camino zdolala tentokrat celé a díky knize zas zvažuji další úsek cesty. Knihu doporučuji!

ivoiro
27.03.2024 5 z 5

Tak tohle byla luxusní kniha. Takovýchto jenom houšť.

alzbeta2843
26.03.2024 5 z 5

Myslím, že autor zraje ako víno a je to veľmi poznať ako sa sám vyvíja a zaujíma sa o iné veci než pred niekoľkými rokmi, konieckoncov táto kniha je toho dôkazom, pretože ide o knihu, kde sa autor zveruje i so svojimi myšlienkami, názormi a problémami. A za mňa je ide o jeho najintimnejšiu knihu, ktorá ma nútila reflektovať i svoje problémy. Myšlienka, ktorú som si odniesla z tejto knihy, je že nikdy neviete s čím sa potýka niekto vedľa vás a ako silný ten človek je.
Ja som bola z tejto knihy nadšená mimo iné i množstvom zaujimavých postáv a ich príbehov. A čerešničkou bol popis prostredia krásnej krajiny.

Ivkaja
26.03.2024 5 z 5

Tak to je kniha!!! Za mě z autorových rozhodně nejlepší. Právě jsem dočetla, tak jsem plná dojmů. Krásně se četla, autor už zde má vyzrálý styl a i jeho postřehy jsou jiné, hlubší, niternější. I on sám je jiný. Obdivuji jeho otevřenost a autenticitu. Díky za zážitek. Palec nahoru a klobouk dolů!

Timkim
24.03.2024 4 z 5

Děkuji Ladislavovi za přiblížení cesty o které vím, že by pro mě rozhodně nebyla. Jednak proto, že neumím ani slovo jinak než česky a za druhé proto, když cesta neubihá cca 250 km denně, je to pro mě spíš o vůli, ne o radosti. Každopádně příběh krásný, příroda jistě též fascinující, ale radši se popovezu stopem po Evropě.85%

Katy_vKnihách
24.03.2024 5 z 5

Tak, jako skoro každá jeho cesta, i tato je velmi pěkně knižně zapsaná. Nejrychlejší cesta z České republiky vede přes jeho knihy. A pokud máte chuť spíše na "očistnou" a duchovní cestu, při které chcete hlavně psychicky vypnout. Vyberte si tuto. Je to pěkné čtení.

Gabi13
23.03.2024 5 z 5

Já mám pocit, že knížka od knížky a cesta od cesty lepší a lepší. Moc ráda čtu Ládíkovo putování a cesta do Santiaga má ještě nějaký vnitřní přesah. Děkuji za to, že se skrz knížky můžu stát součástí.

ivanaga
21.03.2024 5 z 5

Krása..