Adýsek Adýsek komentáře u knih

☰ menu

Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Všechny stránky Amélie byla krásná kniha. Vyprávěla svůj příběh překrásným jazykem a byla zkrátka jiná. Na rozdíl od jiným contemporary se soustředila i na vytvoření atmosféry. Autorce se povedlo vymyslet a napsat vysněné knihkupectví každého čtenáře. Nevím, jestli si knihu budu za rok pamatovat, ale zážitek u ní byl skvělý.

12.12.2021 4 z 5


Sedem manželov Evelyn Hugovej Sedem manželov Evelyn Hugovej Taylor Jenkins Reid

*Čteno v angličtině

Myslím si, že ani nedokážu slovy vyjádřit, jak moc jsem z této knihy nadšená! Mrzí mě ovšem, že se příběh Evelyn Hugo nedostane k tolika českým čtenářům, jak by si zasloužil, protože není přeložen do češtiny. A tak bych vám hned na začátek chtěla říct, abyste to alespoň zkusili. Myslím, (ale hlavně doufám), že nebudete zklamaní. Ať bádám jak bádám, nenapadají mě ke knize žádná negativa. Naopak pozitivy knížka jenom přetékala. Realistické postavy, nečekaný vývoj příběhu, detailně promyšlený děj, překvapení, životní pravdy a mnoho dalšího. Kniha rozhodně splnila moje očekávání a já ji jenom doporučuji!

07.11.2021 5 z 5


Jen 27 dnů Jen 27 dnů Alison Gervais

I po druhém přečtení si stále myslím, že je tato kniha opravdu skvělá a že se k ní budu pravidelně vracet. Také musím svoje hodnocení zvednout na 5*.

06.10.2021 5 z 5


Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

*(čteno v anglickém jazyce)
Tahouny minulého dílu byli hlavně hrdinové Juliet a Declan. I v tomto díle však autorka vytvořila skvělé a realistické postavy - Emmu a Reva (nemám k nim co vytknout, až na pár Emminých reakcí...). Kniha byla skvěle napsaná, dojemná, smutná, plná myšlenek a citátů. Předávala krásnou myšlenku, že ať už máte jakékoliv problémy, dají se vždycky vyřešit. Doporučuji!

06.10.2021 4 z 5


Opačno Opačno Hannah Mathewson

Opačno byla průměrná kniha. Ale docela dobrý začátek nadějné série.
Líbila se mi na ní magie (i když mi trochu připomínala magii z knih Cassandry Clareové) a s ní i politika mezi jednotlivými frakcemi, obálka a zajímavá postava Kapitána Fowlera. Na druhou stranu na vás autorka po celou dobu valí nespočet informací ze všech stran a taky chování hlavní hrdinky Ilsy by stálo za přehodnocení.

Průměr, ale kniha si určitě najde své čtenáře.

27.09.2021 3 z 5


Zvon Zvon Neal Shusterman

Závěru mé oblíbené série jsem se hodně obávala. Ale i když byl tento díl nejslabší, stejně jsem mu dala pět hvězdiček a celá série se zařadila mezi mé nejoblíbenější... Zvon měl pár chybiček, ale ty určitě převyšují jeho klady. Musím ocenit zamyšlení hodné myšlenky, skvělé zvraty, postavy a, což se mi často nestává, hlavního záporáka. Goddrard mě opravdu zvedal ze židle.
Ještě nikdy jsem o knize neřekla, že by změnila moje vnímaní světa, ale u této knihy se to stalo.

04.09.2021 5 z 5


Možná tentokrát Možná tentokrát Kasie West

Taková nadprůměrná kniha od Kasie West. Hlavní hrdinka měla někdy nehezké chování, ale uvědomila si to, což bylo super. Naopak hlavní hrdina Andrew se mi moc líbil. Kniha byla vtipná a mnohokrát mi vykouzlila úsměv na tváři. Doporučuji.

22.08.2021 4 z 5


Sestry ve zbrani a písni Sestry ve zbrani a písni Rebecca Ross

Kniha ve mně zanechala spoustu myšlenek. Líbilo se mi na ní, že neustále směřovala dopředu (neobsahovala nudné a zdlouhavé odbočky), originální prostředí olivového háje a krásně popsaný sesterský vztah. Musím také autorku obdivovat, jakými překvapivými oklikami vyřešila všechny zvraty. Hrdinové by ale potřebovali trochu péče, aby byli realističtější a celá kniha se může zdát překombinovaná. Sestry ve zbrani a písni mi ale padly do správné noty a já se k nim ráda v budoucnu vrátím.

17.08.2021 4 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Možná v jiném životě je především zajímavá a zamyšlení hodná kniha. Autorčin styl psaní, ve kterém používá hlavně přímou řeč, mi sedl a kniha se četla rychle. Hlavní hrdinka měla sice na svůj věk trochu nepřiměřené chování, ale na konci knihy bylo vidět, jak velkým prošla vývojem.
Doporučuji.

18.07.2021 4 z 5


P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

P.S. Líbíš se mi není ten typ knihy, co se obvykle řadí mezi mé nejoblíbenější. Kasie West však vytvořila skvělé hlavní hrdiny, zábavné konverzace a příjemnou atmosféru, díky čemuž mám vždycky při myšlence na knihu úsměv na tváři a lepší den. Další autorčiny knihy mě rozhodně neminou.

28.06.2021 5 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Nejnovější kniha k mojí milované sérii Hunger games mě nezklamala. Příběh je protkaný písněmi a odkazy k původní trilogii, které určitě všechny nezaznamenáte hned při prvním čtení. Máte možnost pozorovat vývoj později velkolepých a oblíbených Hunger games a také mladého prezidenta Snowa. Kniha není tak akční jako původní trilogie, obohatí vás ale o spoustu informací. Balada o ptácích a hadech je jednoduše nutnost pro všechny fanoušky knih a filmů z tohoto univerza!

30.05.2021 5 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Co bych knize vytkla, a za co taky ubírám jednu hvězdičku, je pomalý začátek a občasná hluchá místa v knize. Ale prostředí rozvíjejícího se Londýna, sarkastická hlavní hrdinka, nevrlý tajemný knihovník a pomalá hatelove romantika Vám to jistě vynahradí.

30.05.2021 4 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Už dlouho jsem nečetla ani neviděla fantasy s čarodějnicemi.
A jsem přímo nadšená z magického systému této knihy a stejně tak i z originálního charakteru hlavní hrdinky. Lou byla úplně jiná než kdokoliv jiný a stala se jednou z mých nejoblíbenějších hlavních hrdinek. Její prořízlá pusa, drzost, energičnost a nadšení pro život vytvořili jedinečnou YA hrdinku.
Moc se těším na další díly!

21.05.2021


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Kniha se mi velice líbila. Myslím, že začátek knihy by se dal zkrátit, nebo by se dal dříve rozjet děj a a ta pravá akce... Také bych uvítala i třešničku na dortu ve formě nějakého překvapení nebo velkého odhalení. Ale kniha byla originální a někdy se k ní znovu vrátím.

P.S. Nádherná obálka, za kterou skládám tu největší poklonu!
4,5/5*

11.05.2021 4 z 5


Noční cirkus Noční cirkus Erin Morgenstern

Noční cirkus mě zaujal svou tajemnou anotací a magickou obálkou.

Autorka má neskutečný popisovací talent, který bych nejradši vychválila do nebes.
Ale...na druhou stranu prakticky celou knihu nevíte, o čem čtete a na některé, někdy i poměrně zásadní, otázky autorka neodpověděla. A konec mi k celému příběhu úplně neseděl.

30.04.2021 3 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

První polovina knihy byla za mě bohužel slabší. Věci, jako třeba Katnissiny psychické problémy, se dost opakovaly. A některé její reakce jsem (zase) nechápala. Ale z omylu, že je tahle kniha slabším článkem celé této skvělé série, mě vyvedla závěrečná část.
Řeknu jenom, že to bylo skvělé, nabité, překvapivé a mělo to spád. (A stojím si za tím, že tam ten epilog má být :-)
Děkuji autorce!

17.04.2021 4 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

Od minulého dílu mě začali některé pasáže knihy nudit. Winter jsem odložila na více než měsíc, než jsem se donutila ke knize vrátit. Neříkám, že se tam nic nedělo, to ne. Ale přišlo mi, že to autorka trochu okecávala. Proto věřím, že by se prostředky posledních dvou knih daly trochu osekat.
V posledním díle nám k hlavním postavám přibývá měsíční princezna Winter a strážce Jacin. Hrozně se mi líbil Wintřin charakter. Celkově v průběhu série se všechny postavy posunuly dál. Největší charakterový posun byl určitě u Cinder.
Musím říct, že mi všechny postavy přirostly k srdci. Nejvíce mi budou chybět výměny názorů mezi Thornem a Cinder.
Abych se vrátila k této knize, tak se mi hrozně líbilo autorčino pojetí pohádky Sněhurka. Víme, že každý díl této série je reetelingem na známou pohádku. Winter je právě na Sněhurku. A jak už jsem říkala, moc se mi líbilo, jak hlavní zvrat Sněhurky autorka pojmula. Byla jsem z jejího nápadu hrozně překvapená.

Po tom nudném prostředku, vás autorka vtáhne do úžasného příběhu, u kterého Vám bude jedno, že v televizi běží váš oblíbený pořad, nebo že na vás někdo mluví, či že máte být už dvě minuty na online hodině. Jenom budete chtít zjistit, jak kniha dopadne.

04.03.2021 4 z 5


Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

...Kniha, co mě emočně rozložila

Trochu jsem se zděsila, že má kniha obsahovat sex, drogy alkohol, během čtení jsem ale zjistila, že všechny tyto momentálně "nevhodné" položky, nám velice realisticky dokreslují 70. léta. A já, jakožto někdo, kdo v sedmdesátkách ještě nežil, jsem si mohla lépe představit tehdejší hudební scénu, myšlení téhle generace a celkově tu dobu.

Když jsem četla recenze na tuto knihu, hodně se psalo, že je to hrozně realistické, připadáte si, jako byste znali každé slovo a každou notu písniček od The Six, znali členy a chtěli, jakožto velcí fanoušci, vědět, CO stálo za jejich rozpadem. Můžu říct, že tak to přesně bylo. Kniha je sice psaná v rozhovorech, ale soucítíte s každým členem a budujete si k nim vztah - ne vždycky ale kladný, a to je na tom právě hustý - autorka vám nevnucuje a nepřikrášluje jednu postavu, naopak vám ukazuje světlé i tmavé stránky každého člena. Jejich problémy. Taky nikoho neobhajuje, nechává příběh plynout a vy jen sledujete názor každé postavy. A z nikoho nedělá dokonalého. Taky ukazuje, že za zástěrkou slávy se neskrývá jenom radost, peníze a přátelství, ale taky závist, nenávist, smutek, bolest.

Za mě jedna z nadprůměrných knih, která je nacpaná emocemi. Ze začátku mě trochu nebavila, ale jen si počkejte.

Turné je rozjeté, vztahy napjaté, kapsy nacpané drogami, neopětované city a natěšení fanoušci.
S chutí do toho.
4,5/5

03.02.2021 5 z 5


Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Klasická YA fantasy, na kterou jednou za čas dostane každý chuť.
Hlavními hrdiny je tady sympatická Jelena, která se snaží vypořádat se svými démony z minulosti a Valek, muž s kamennou maskou a skvělý bojovník. Je to opravdu klasická fantasy se spousty zvratů, které ale tak trochu čekáte, magií, slowburn romantika...
Náhodou mi to ale nevadilo. Navíc autorka nám to okořenila skvělým a neokoukaným námět - jedy.
Tato kniha mi padla do správné noty a těším se na další díl.

20.01.2021 4 z 5


Divné hlášky z knihkupectví Divné hlášky z knihkupectví Jen Campbell

Čteno v angličtině. Pokud hledáte jednoduchou knihu v angličtině - tady ji máte.
Milé čtení, které neurazí. V knize se našlo i pár hlášek, které mě opravdu rozesmály. A u některých jsem si ani nemohla představit tu situaci a hlavně, jak bych na ní, kromě smíchu, zareagovala.
Pochvala autorce a spolupracujícím knihkupcům.


CUSTOMER: I have got a while before my bus. Are you and any of the other customers interested in playing cards?

06.01.2021 3 z 5