Ada0004 Ada0004 komentáře u knih

☰ menu

Frankie Frankie Jochen Gutsch

Nádherná kniha! Nevšední, vtipná s velmi zajímavým náhledem na náš svět prostřednictvím venkovského kocoura, filmové hvězdy, rváče, kamaráda, zkrátka svobodného Frankieho.

04.05.2024 5 z 5


Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Překrásná kniha - nádherné originální zpracování! Nádherná vazba, úžasný papír, krásné písmo a dokonalé nedokonalé ilustrace. Milý příběh nepříběh. Je to vzácné putování Vaší duše s věrnými přáteli, kteří vás tiše doprovází a ke kterým se můžete přitulit, kteří Vás obejmou a nasytí čistou láskou. Krásné a vzácné!

29.04.2024 4 z 5


Umění být zdráv Umění být zdráv Věra Keilová

Zajímavá kniha k zamyšlení nad svým životem. Máme vyspělé zdravotnictví, dopřáváme si v mnohém vysokého luxusu, ale pravdou je, že na mnohé otázky nezná naše medicína odpověď a bohužel asi řada z nás se motá v začarovaném kruhu, ze kterého se našemu lékařství nedaří nás z něj vyprostit, či nasměrovat tak, abychom se vymanili. Bylo by skvělé mít praktického lékaře s rozšířeným přístupem k vnímání člověka jako celku a vzít si z každé medicíny jak západní, tak i východní to přínosné. Kéž by takový přístup byl dosažitelný pro běžnou populaci! Na knize mne trochu zklamalo, že se mnohokrát opakovaly stejné myšlenky a to podstatné se člověk dozvěděl až na konci.

29.04.2024 4 z 5


Připraven sloužit Připraven sloužit Renata Kalenská

Krásná kniha, velice pěkně zpracované rozhovory s tak vzácným člověkem, na kterého můžeme být hrdí, kéž by nebylo tehdy tolik pomýlených a mohlo být naší vzácné zemi dopřáno řádného, charakterního muže v jejím čele. Moc nám chybí. Děkuji za velice milé a lidské přiblížení tak naplněného života.

21.04.2024 5 z 5


Kult Kult Camilla Läckberg

Nerada píší negativní recenze a to více, když se jedná o oblíbeného autora - respektuji, že každý má na knihu jiný náhled, ale zde to udělat musím! Kniha mne velice zklamala! Miluji detektivky od Camilly, které jsou skvělé, ale toto se opravdu hodně nepovedlo - bohužel. Zdlouhavé, nesmyslné pasáže, které jsem už skoro přeskakovala, ač to nikdy u knihy nedělám, ale hlavně naprosto nesmyslné jednání! To musí asi každý policista či ten, kdo se pohybuje kolem zoufat! Hrozně mě to rozčilovalo - bylo těch nesmyslů opravdu příliš a neodpustitelné - nechápu, jak mohli konzultovat s odborníky! Vzít si na poradu policie o vraždách své dítě?! To je pouze jeden z tak hrozných nesmyslů! Obávám se, že po takovém fiasku už mentalistovi další šanci nedám! Život je příliš krátký na to, aby si ho člověk ukrajoval takovými slátaninami. Je mi to moc líto, raději bych zde napsala něco úplně jiného.

13.04.2024 2 z 5


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Opět prima počteníčko - hrůza, že to člověk nedokáže odložit. Velice povedený díl! Moc jsem si to užila a těším se na další.

03.04.2024 5 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Napínavé, smutné čtení! Tentokrát jsem tak trochu tušila, i když stejně zavládlo překvapení! Kolik nešťastníků žije kolem nás? A kolik dobytka by si tak zasloužilo do pekel!

31.03.2024 4 z 5


Paví hody Paví hody Jan Štifter

Krásná kniha, nádherný příběh s nejedním překvapením. Velmi citlivé vtažení do doby první republiky až do r. 1946 - poutavě a tak poeticky - bylo tak pěkné prožít s knihou její život. Potěšilo mne, že ač z tohoto období je vydáno tolik příběhů, tento je nový, výjimečný, nevšední, autor je moc šikovný!

29.03.2024 5 z 5


Staré odrůdy Staré odrůdy Ewald Arenz

To byla taková krása! Kniha, která tak opravdově, syrově, přitom tak neskutečně empaticky, citlivě a něžně k člověku promlouvá! Nádherný čtenářský zážitek! Je tak vzácné opět objevit takový poklad v literatuře! Opět děkuji DK jinak bych tento skvost nenalezla a to bych byla o tolik chudší! Vřele doporučuji vnímavým, citlivým čtenářům! Krása, která nelze popsat slovy.

24.03.2024 5 z 5


Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Je to smutné, když se člověk až nyní potká s E.M.R. a je to veliké štěstí, že jej konečně objevil! Bylo mi dopřáno prožít tak intenzivně bolestný život a nechat si ještě dlouho rezonovat otisk jeho duší. A jaký je ten náš?

20.03.2024 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Dlouho se mi do knihy nechtělo, jsem velice vděčná jak ve skutečnosti listopad 89 dopadnul. Jsem moc ráda, že jsem nechuť potápět se do tak temných a bezedných vod překonala. Paní Mornštajnová jste geniální. Takovou naprostou hrůzu, která je tak uvěřitelná, vykreslenou velice realisticky, klobouk dolů bylo by dobré, aby si tuto knihu přečetlo co nejvíce čtenářů, aby si připomněli, pochopili a uvědomili, jaký žijeme život.

14.03.2024 5 z 5


Továrna na maso Továrna na maso Miloš Urban

Na tuto knihu jsem se moc těšila, hlavně namlsaná Pragou Picolou, místa v knize jsou mi tak známá a byla jsem zklamaná. Možná někdy zkusím ještě jednou, zda mi něco krásného neuniklo Dobrou polovinu knihu jsem stále čekala, co se bude dít, přišla jsem si ošizená, že se vše odehraje na posledních cca 10-20 stránkách popis doby i atmosféry zajímavý, ale jako celek nevím. Škoda :-(

06.03.2024 3 z 5


Hory, má panenko Hory, má panenko Andrea Jarošová

Završila jsem touto knihou vše, co se dalo o Radkovi J. Přečíst. Byl to zajímavý pohled dcery na život jejich rodiny, který byl opravdu neobyčejný. Intimní vhled do nich samých. Mnohdy vtipné, mnohdy k zamyšlení. Velice povedený počin.

01.03.2024 4 z 5


K2 - Poslední klenot mé koruny Himálaje K2 - Poslední klenot mé koruny Himálaje Radek Jaroš

To byla taková krása!!! Doporučuji naprosto všem i těm, kterým hory nic neříkají! Děkuji Radkovi a všem, kdo se na tom všem podíleli, že nám umožnili prožít všechny výstupy s ním a to tak intenzivně - člověk ani nedýchal hrůzou a napětím a prožíval obrovskou radost při úspěchu, rozčilovat se nad lidskou hloupostí a naprostou drzostí, nevěřícně zíral, čeho je někdo schopen! K tomu všemu překrásné fotografie- opravdu výjimečný zážitek, který přeji všem! Děkuji, děkuji, děkuji! Jdu honem hledat film a reportáže a ještě zažít tu krásu dalšími smysly. Radku BLAHOPŘEJI!

01.03.2024 5 z 5


Hory shora 2 Hory shora 2 Radek Jaroš

To je taková nádhera! V životě bych do hor nevlezla, na to nemám, ale s Radkem jsem slezla skoro celou korunu Himaláje už jenom na K2 - krásné, napínavé, obdivuji jeho výkony. Doufám, že se dostanu i k filmové verzi. Nádherné fotografie! Opravdu jedinečný zážitek!

27.02.2024 5 z 5


Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

Vůbec jsem netušila, že jde o pokračování Lososa v kaluži! A měla jsem velkou radost! Tak pro stejně neznalé doporučuji před vlaštovkou lososa . Bylo milé prožít Báry dospělý život, zajímavý náhled do nedaleké budoucnosti. Pěkně se četlo a sledovalo příběhy rodiny, ale nesedlo mi rozkrytí příčiny rozpadu.

27.02.2024 4 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Je to k neuvěření, že se mi tato kniha dostala do rukou až ve zralém věku! Jsem velice mile překvapená, jak se krásně čte příběh cca 180 let starý jak je poutavý a jak musel být na svoji dobu pro ženy převratný a odvážný! Vřele doputučuji.

20.02.2024 5 z 5


Tak nemožně zřejmé Tak nemožně zřejmé Robert Fulghum

Autora mám moc ráda, jeho povídky pro mne mnoho znamenaly, vážím si jeho nadhledu, ale série Opraváře osudů mi bohužel k srdci nepřirostla, i když jsem moc ráda, že RF našel zalíbení v naší zemi a je nám tak blíže.

11.02.2024 3 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Krásné! Myslela jsem, že si přečtu oddychovku, ale potřebovala jsem mít na knihu svůj nerušený čas. Je zde tolik dojemných a těžkých témat, mnohdy vás kniha pobaví, ale především vtáhne do smutných životů. Je to ale milá Backmanovská pohádka, kterou občas potřebujeme všichni.

03.02.2024 4 z 5


Tinnitus - řešení existuje! Tinnitus - řešení existuje! Markus Schwabbaur

Zajímavá kniha - bohužel asi s nepříjemným zjištěním, pěkně popsaný problém z mnoha úhlů a s praktickými rady, jak zmírnit vnímání tinitu. Doporučila bych i jako návod jak sám sebe lépe poznat, vnímat se a zklidnit i jak si zajít na kdejaké neduhy vč špatného spánku.

24.01.2024 4 z 5