Závod s časem

Závod s časem https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531863/bmid_zavod-s-casem-65c7665a18056.jpg 5 236 71

Detektiv Josie Quinnová o své sestře neslyšela od chvíle, kdy Trinity před třemi týdny po hádce utekla z jejího domu. Když tedy na odlehlé chatě, kam se Trinity uchýlila, najde lidské kosti, obává se Josie nejhoršího. Při ohledávání místa činu si ale Josie všimne stopy, kterou Trinity nechala přímo pro ni. Pátrání jí otevře sestřinu minulost a největší obavy i sny a postupně jí pomůže pochopit, proč a jak se Trinity dostala do nebezpečí. Po neprofesionálním přešlapu potřebuje najít velký příběh, který by zachránil její novinářskou kariéru, a zdá se, že se pokoušela navázat kontakt s nebezpečným sériovým vrahem. Čas na nalezení Trinity se krátí. Může Josiin tým věřit jejím instinktům v případu, který je tak osobní? Dokáže Josie vyhrát závod s časem o Trinitin život? Zobrazit méně informací o knize... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Find Her Alive , 2020


více info...

Přidat komentář

rumova_kulicka
včera 5 z 5

Knihy z pera Lisy Regan jsou sázka na jistotu. Trochu mi vadí ten trend, že se příběh často týká ústředních postav. Toto jde ale napříč autory detektivek.

Jinak ale bez výhrad, opět jízda :-) Tuhle knihu slupnete jako malinu.

tracey9
včera 5 z 5

Čtete knihy o detektivu Josie Quinnové? Jaká je vaše nejoblíbenější?

Moje nejoblíbenější je kniha z této série je Matčin hrob a jsem přesvědčená, že to už se nezmění :) Závod s časem je ale také velice dobrým krimi příběhem, jak už jsme u této autorky zvyklí. V tomto díle se hodně pozornosti zaměří na Trinity, sestru Josie a zároveň slavnou moderátorku zpráv. Líbilo se mi odhalování její minulosti, toho, čím si prošla, když si myslela, že její dvojče zemřelo. Dále se tu také řeší téma šikany a je zajímavé sledovat, jak se s ní vypořádala Trinity a jak ji ovlivnila na celý další život.

Samozřejmě tu nesledujeme jen Trinity, ale také děsivého masového vraha, který si říká Kostěj umělec a ostatky svých obětí zanechává na různých místech v děsivém uspořádání, které navíc považuje za umělecké dílo. Pracuje podle jistého vzorce, proto když se ztratí Trinity, závod dentonského oddělení s časem se spouští.

Je to Josie a ta mě nikdy nezklame, i když tento díl nepovažuji za nejsilnější, jak jsem již napsala výše. Líbil se mi a dal mi spoustu podnětů k přemýšlení a to především o sobě a o vlastních zážitcích ze základky.

Za knihu na recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @grada_cz @cosmopolis_cz a @bunburistka

Knihu hodnotím 4,5 z 5 :)


Marla
předevčírem 5 z 5

Joj to byl napínavý a strašidelný díl! Tak napínavý že jsem ho dočetla ve dvě hodiny ráno i když jsem pak v půl páté vstávala do práce. No dobře mi tak, vypadala jsem pak celý den jako po exhumaci . Ale když já jsem tak moc chtěla zjistit jak to dopadne.....

twiggynka
předevčírem 5 z 5

Opět kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Josie Quinnová mě baví :-) Doporučuji celou sérii.

Adinlea
předevčírem 5 z 5

Opet vyborna kniha! Poslednich par dilu me moc nenadchnulo, ale tady se Lisa Regan opet ukazuje ve svem zivlu :-)
Mame taky prilezitost se vice seznamit s Josiinou rodinou a hlavne dvojcetem Trinity.
Zase se muzu tesit na dalsi dil!

alexis818
24.04.2024 5 z 5

Skvělé,není vůbec co naznačovat.

Zahradnice19
22.04.2024 5 z 5

Po předchozím díle, který mne moc nenadchnul je Lisa opět v kondici, skvělý příběh, od začátku do konce jsem byla v napětí, žádná hluchá místa, dojemné propojení detektivní zápletky s osudem Josie a Trinity, jejichž rodina hraje v tomto díle trošku větší roli a máme možnost ji lépe poznat

mazlak
21.04.2024 5 z 5

Tak to je opravdu závod s časem. Já závodil v rychlosti četby. Z této série jsem zatím narazil jen na dva díly, ale oba jsou jedinečné. Děj jsem doslova hltal. Odložit a jít spát. To byl skoro hřích. K této autorce a této sérii se rozhodně vrátím.

Žanek_Hantec
21.04.2024 5 z 5

Lisa nezklamala, opět špicová bichla. Vařím těšany na další dílec. Akorát zůstává votázka, eslivá hlavní padóch poklape do šaškecu, do kameňa nebo ho pošló tlačit mraky na šalinový sicně...

studentice
20.04.2024 4 z 5

Další díl mě opět bavil:)

katka134
20.04.2024 5 z 5

Skvělý díl série. Při poslechu poslední stránky zamrazí, ale naštěstí příjemně.

nada3314
19.04.2024 5 z 5

Já Tuhle sérii prostě miluji! Jedná se už o 8 díl a já jsem pořád stejně nadšená. Pro mě se tyto detektivky staly takovou sázkou na JISTOTU! Všechny předchozí díly jsem hodnotila plným počtem hvězd. Ani jeden díl nebyl propadák. Přečteno vše za max. víkend.

Nevím co napsat, aby se nejednalo o spoiler, takže všichni, ale věřím, že Vás moc nebude raději dál nečtěte a zkuste si sérii přečíst od začátku. Zaručuji, že nebudete litovat. Všem komu jsem sérii doporučila, jsou nadšení a chycení v síti. :-D

Tentokrát je více méně hlavní hrdinou tohoto dílu Josiina sestra Trinity, velmi známá novinářka zpráv, která nás provází od prvního dílu, ale to jsme ještě nevěděli, že se jedná o Josiinu sestru. Vše odstartuje jedna hádka mezi sestrami u Josie doma. Trinity se sbalí a odjede na chatu, kterou si pronajala. Josie to nedá a jede za ní se usmířit, avšak když dojede na místo není po Trinity ani vidu ani slechu. Jen její auto se všemi věcmi stojí na příjezdové cestě. Na první pohled to vypadá to, že Trinity někdo unesl…

A teď je otázkou zda zachrání Josie Quinn svou nově nalezenou sestru?

Neskutečný obraceč stránek, nenudila jsem se ani na minutu. Napínavé, čtivé a za mě i nepředvídatelné.

monte
18.04.2024 4 z 5

Další úžasný díl této úžasné sěrie

TaLu
16.04.2024 5 z 5

Výborný díl série. Pohřešovaná sestra, vhled do minulosti, závod s časem a morbidně srovnané kosterní pozůstatky. Vyhraje Josie tuto bitvu, nebo do svého života přičte další tragickou ztrátu?

Katulinka69
14.04.2024 5 z 5

Super superr Super

Kekik
12.04.2024 5 z 5

Výborný díl, při jehož čtení jsem několikrát měla slzy na krajíčku.

Trinity mám ráda, vždycky jsem měla, a od první chvíle (myslím v prvním díle, kdy přišla poprvé na scénu) jsem věděla, že jsou to sestry. Je totiž také pravdou, že u této série velmi často odhalím autorčiny záměry brzy. Tentokrát to sice bylo jen pár chvil předtím, než Josii došlo, kde je Zandra, ale přišla jsem tomu na kloub. S tímto námětem se tak často v detektivkách nesetkávám, a tak tomuto nápadu tleskám.

Autorka to napsala skvěle. Těším se na další setkání.

sd1992
11.04.2024 5 z 5

Sérii miluju celou, ale tento díl byl teda top strop!! Hravě se vyškrábal až na příčku mého nejoblíbenějšího třetího dílu. Zápletka byla geniální a od začátku do konce jsem si myslela, jaký nejsem super detektiv, že znám vraha a pak jsem se nestačila divit :D díky Grada_cz za knihu k recenzi :)

EvaCteKnihy
10.04.2024 5 z 5

Z knihy jsem nadšená. Propracovaný příběh, který měl spád. Hltala jsem stránku po stránce.

k@rol
10.04.2024 5 z 5

Z mého pohledu autorka jen potvrdila vysoká očekávání. Knížku jsem si šetřila na správnou chvíli a dobře jsem udělala. Příběh výborný, napsaný tak, že je člověk dějem naprosto pohlcený. Můžu doporučit.

alnahu
10.04.2024 5 z 5

Další skvělé propracovaný díl v kterém inspektora Josie Quinnová pátrá po své sestře Trinty.Ta záhadně zmizela,ale její věci zůstali v chatě,kde přebývála.Josi nemá tušení co se s ní stalo a jeli vůbec naživu a tak pro ni začíná závod s časem.Zápletka je jako vždy výborná a vraha tušíme již od začátku.Opět výborný díl této série v kterém se dočteme i něco ze soukromého života Josie.Již se těším na další knihy této autorky,již je mám v knihovně objednané.

Autorovy další knížky

Lisa Regan
americká, 1971
2020  84%Mizející dívky
2021  85%Dívka beze jména
2021  94%Matčin hrob
2022  91%Nečekané přiznání
2022  88%Pohřbené kosti

Kniha Závod s časem je v

Právě čtených15x
Přečtených293x
Čtenářské výzvě54x
Doporučených19x
Knihotéce178x
Chystám se číst240x
Chci si koupit94x
dalších seznamech10x