Loď plná nevěst

Loď plná nevěst https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509689/bmid_lod-plna-nevest-cyI-509689.jpg 4 355 92

Píše se rok 1946. Druhá světová válka skončila a po celém světě začínají mladé ženy plnit sliby, které daly mužům, za něž se během války provdaly. V australském Sydney se čtyři ženy připojí k dalším šest set padesáti válečným nevěstám na neobvyklé cestě do Anglie na letadlové lodi Victoria, která převáží nejen zbraně a letadla, ale i tisíc námořních důstojníků. A byť na palubě panují přísná pravidla, životy cestujících se začnou přes hrozbu přísných sankcí proplétat. A Frances Mackenziové, komplikované mladé ženě, utíkající před minulostí, změní tato plavba navždy život… Na základě skutečné události.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Ship of Brides , 2005


více info...

Přidat komentář

Ifuška
dnes 3 z 5

(SPOILER) Nebyla to špatná knížka, ale bylo to moc dlouhé a některé pasáže nezáživné. Jojo mám opravdu ráda, přečetla jsem od ní všechny knížky, tahle k mým oblíbeným od ní patřit nebude. A jednu hvězdičku dávám dolů i kvůli Maudie, proč ona, to si nezasloužila.

AAndulka
16.04.2024 2 z 5

Za mě dost nezáživná kniha. Vůbec jsem se nemohla začíst, až na posledních 40 stranách a to už bylo dost pozdě. Do hlavních postav mi nešlo se vcítit a vlastně jsem se těšila, až budu mít knihu za sebou. Za mě nic moc.


Tucaka
11.04.2024 5 z 5

Příběh 4 žen z různých sociálních vrstev a odlišnými charaktery, které plují na letadlové lodi Victoria vstříc novému životu z Austrálie do Británie.
Četla jsem všechny knihy od JoJo Moyes, dokonce i ty nejvíc vychválené, ale velmi překvapivě musím konstatovat, že tahle je ze všech nejlepší.

Kskaja
26.03.2024 5 z 5

Krásné čtení. Kniha mě bavila. Čtivé. Začátek trochu složitější. Ale po nalodění už si jen užíváte příběh.

HH77
22.03.2024 5 z 5

Oproti jinym knihám autorky byl dej trochu zdlouhavý, neškodilo by mu méně stran. Ale i tak se četla dobře a pribeh byl zajímavý.

lištička123
22.03.2024 2 z 5

Popravdě jsem čekala víc.

Szilvia1
21.03.2024 5 z 5

Knížku jsem poprvé četla v roce 2017 v madařštině, a když vyšel i českém jazyce,tak jsem ji taky přečetla(taky madařsky).Je to pěkný příběh o přátelství,kdy všechny tajemství vyjdou na povrch,a samozřejme se v tak uzavřetých prostorách se zrodí i láska.Určitě jsi přečtu i další příběhy od autorky.Pěkný příběh.

fle.urinka
20.03.2024 2 z 5

Toto byla moje první kniha od autorky, na kterou jsem všude viděla jenom samou chválu. Nejsem si proto jistá, jestli mi její styl nesedl nebo zda jsem pouze sáhla po špatném titulu.
Námět byl velmi zajímavý s velkám potenciálem. Vůbec jsem netušila, že se v minulosti dopravoaly novomanželky vojáků z kontinentu na kontinent. Musím ale říct, že mi kniha vůbec neodsýpala, děj se pomalu vlekl a ani zápletka nebyla kdovíjaká. Za mě to je velká škoda.

Ivetaa
17.03.2024 2 z 5

Námět zajímavý, hodně nezáživných stran a děj pomalý. Za mě spíš zklamání.

michaelaIQFK
14.03.2024 3 z 5

Čekala jsem víc. Podle mě mohla být mnohem kratší. Děj nebyl moc zajímavý. Teprve ke konci mě to doopravdy vtáhlo. Takže se asi vyplatilo jí dočíst.

adelazelenkova
29.02.2024 3 z 5

Bohužel za mě jedna velká nuda. Z knihy, na kterou jsem se moc těšila, jsem zklamaná. Příběh stále stojí, negraduje, vůbec nic se neděje. Ani postavy to jedno velké nic nezachránily.. Na můj vkus se chovaly jako kdyby své manžely neviděly dva roky a ne dva měsíce. Což mi přišlo trochu absurdní. Hodně jsem se proto nutila knihu dočíst, protože žádné velké rozuzlení nebo překvapující závěr se v tomto případě nemohl uskutečnit. Kniha tak mohla být o půlku kratší a čtenář by vůbec o nic nepřišel. Je mi líto, že takové hodnocení musím dát mé oblíbené autorce. Toto se ale opravdu nepovedlo, bohužel.

Raislin
28.02.2024 5 z 5

Chvilku mi trvalo se do knihy začíst, ale nakonec mě bavila. Prolíná se zde více životních příběhů a dvě časové linky. Konec byl takový uspěchaný. I tak za mě stojí za přečtení.

SmisekIvuska
18.02.2024 4 z 5

Její styl psaní mi sedí, proto i tato kniha byla volbou na jistotu. Mám ráda knihy, které jsou částečně psané podle skutečnosti. Asi bych trošku vytkla konec, který mi přišel až moc useknutý z doby do doby, ale jinak zase moc příjemné čtení :-)

Mlsnákočka
04.02.2024 5 z 5

Kniha, která se odehrává na pozadí skutečné události, je šmrnclá jemnou romantikou a silnými příběhy několika mladých žen - nevěst, které cestují za svými manžely do Anglie. O tom, že se toto opravdu odehrálo, jsem vážně neměla sebemenší povědomí. Autorka opět potvrdila, že patří mezi excelentní vypravěčky a jednotlivé příběhy čtyř žen tak spojila v jeden krásný a uvěřitelný román plný citu, bolesti, pochopení i souznění.

Makkulka
28.01.2024 5 z 5

Příjemná kniha, těžko se mi od ní odcházelo.

ivousekk
19.01.2024 5 z 5

Skvělé to bylo. Dobře se to četlo, příběh svižně odsýpal. Za mne moc povedená historická romance na pozadí skutečné události. A že jsem vůbec netušla, že se toto dělo. Takže jsem si příjemnou formou opět o něco rozšířila obzory.

ElikaS
18.01.2024 5 z 5

Tak tohle se mi moc líbilo a knížku jsem si užila. S tímto tématem jsem se setkala vůbec poprvé a neměla jsem vůbec ponětí, že něco takového probíhalo. Takže jsem ráda, že jsem se zase něco zajímavého dozvěděla, navíc v tak příjemné podobě.
Příběh byl silný, dojemný a zajímavý. Ze začátku mi chvíli trvalo začíst se a zorientovat se ve všech postavách. Ale vzhledem k tomu, ze každá hrdinka byla úplně jiná, celkem rychle jsem se chytla. Osobně se mi nejvíc líbil příběh Frances, ale všechny hrdinky měly neco do sebe.
Jediné co bych vytkla, byl za mě konec. Klidně bych věnovala víc času tomu, jaké byly další osudy žen. Bylo to vzaté hodně hopem.
Ale celkově doporučuji.

Evaho73
17.01.2024 4 z 5

Dojemný román s originálnym námetom, kde sú dômyselne a hlavne autentický prepojené historické udalosti s fikciou.
Za silné stránky považujem, že autorka dokázala vykresliť silné ženské postavy, ktoré si prechádzajú náročnými životnými skúsenosťami. Román je historický presný a oceňujem autorkin prehľad, ktorý sa odzrkadľuje v atmosfére príbehu.
Za slabšie stránky považujem, že niektoré postavy sú menej rozvinuté a príbeh má miestami sentimentálny nádych. Takisto tempo príbehu bolo na môj vkus dosť pomalé, čo neprispelo k efetnejšiemu vystupňovaniu zápletky.
Román je vhodný pre čitateľov, ktorí majú radi historické romány s pútavým príbehom a silnými ženskými postavami.

Gracinka
14.01.2024 3 z 5

Neurazí nenadchne.
Dvě sympatické hlavní hrdinky v davu hloupých slepiček. Děj se zvolna táhnul. Knížka mohla být poloviční a ani tak by čtenář o nic nepřišel.

anndrra
13.01.2024 3 z 5

Začátek mě vyloženě nebavil a nazlobil mě o to víc, že autorce posloužil především k tomu, aby se čtenářem mohla na konci knihy sehrát typicky klišoidní šarádu. Bez té by kniha byla o tu jednu hvězdu lepší, protože to ostatní bylo jako obvykle dokonale promyšlené, hluboké a báječné.