Dobře se dívej

Dobře se dívej https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280205/bmid_dobre-se-divej-2si-280205.jpg 4 388 124

Jefferson Winter série

< 2. díl >

Odpadlík z FBI a eso mezi světovými profilery Jefferson Winter je tentokrát postavený před nebývale složitý případ: nemá mrtvolu, nezná místo činu, přesto ví, že došlo k vraždě. To video s člověkem upáleným zaživa viděl nesčetněkrát. Čeká na další pachatelovy kroky, ale ty nepřicházejí. Winterovi však jeho excentrická intuice i zkušenost s životem pod jednou střechou se zabijákem napovídají, že má co dělat se sériovým vrahem. Současně ví, že odhalit ho znamená bolestně zasáhnout kořeny a tradice zdánlivě spořádaného maloměsta na americkém jihu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Watch me , 2014


více info...

Přidat komentář

Pája699
05.04.2024 4 z 5

Vyšetřovatele Wintera zbožňuju. Je to sympaťák a jeho myšlení miluju :-) Moc se mi líbí jeho myšlenkové pochody při vyšetřování. Je to pastva pro oči tohle číst. I když vyústění motivu mi přišlo divné a moc mi nesedělo.......čekala jsem něco jiného..

Sice je pravda, že se mi první díl líbil více, ale tento taky není k zahození. Těším se na pokračování.....kam nás cesty zavedou tentokrát?

85098211
07.03.2024 5 z 5

(možné drobné spoilery)
Druhé setkání s Jeffersonem Winterem a i na podruhé výborná kniha! Tentokrát se bude muset vypořádat s brutálním vrahem, který zaživa upálil uznávaného právníka. Jeho problém ovšem spočívá v tom, že viděl pouze video s tímto činem, ale všechny další stopy, včetně mrtvoly, chybí. Kromě toho má jen 13 hodin na to, aby pachatele vypátral, než zemře další oběť... A tak se spolu s mladým policistou Taylorem pouští do vyšetřování a už brzy narazí na první indicii. Co přesně to bude, samozřejmě prozrazovat nebudu ;-). Přesto bude trvat ještě hodně dlouho, než se podaří odhalit skutečného vraha. A za sebe musím přiznat, že jsem byla překvapená rozuzlením. Winter mi byl sympatický stejně jako již v předchozí knize a také tento jeho případ byl (aspoň pro mne) vynikající. Hodnotím tedy opět plným počtem a pokračování si určitě časem nenechám také ujít...


rumund
20.11.2023 4 z 5

Tak tohle bylo vážně dobrá detektivka. Velice mě bavila, jen trošičku mě zklamal závěr knihy a rozuzlení příběhu. Ale čtyři hvězdičky za pěkné počtení si kniha určitě zaslouží.

GYROTOURBILLON
08.11.2023 5 z 5

Moje druhé setkání s JC. Ano, kniha mě oslovila a jdu na trojku.

Kačkalka
27.10.2023 4 z 5

Winter je mi sympatický, já ho mám ráda. Není to nijak náročná kniha. Chvilkami jsem nemohla knihu odložit a zajímalo mě jak bude příběh pokračovat dál. První díl série mi přišel zajímavější, tenhle díl je o něco slabší, ale věřím, že další díly budoi stát zase za to.

CharlesWard
09.08.2023 2 z 5

Carter pro chudé pokračuje dalším dílem z eskapád JW. I tento díl je bohužel tuctový a závěrečné rádoby odhalení mi připadalo jako překombinované a ne zrovna 2x zdařilé.

Timkim
17.07.2023 4 z 5

Dočtena "papírová" kniha a nebylo to zlé. První díl se mi tedy líbil o poznání více, bylo tam více akce. Zde mi to přišlo docela zdlouhavé. Přejíždění od domu k domu.....konec docela překvapivý, ale nikterak šokující. Nemohu si pomoci ale tady to na více než 80% nevidím.

GYROTOURBILLON
08.07.2023 5 z 5

Přesně jak píše pavlína2019. Detektivky čtu , ale prokládám to.
Věřím , že i na třetí díl dostanu chuť a čtvrtý je již taky na světě.

Pavlína2019
19.05.2023 5 z 5

Detektivky už čtu méně.

Ale tento autor píše vážně dobře.

Má pěkný sloh, zajímavé nápady, vtip, napětí, cit.
To vše v knize je.

A Jefferson Winter je prostě sympaťák.
Doporučuji.

orangerose
13.05.2023 5 z 5

Tak to je vrah v tomhle díle - bych fakt nehodla, knížka je plná napětí, akce, mně bavila, jsem zvědavá na další díl :)

Lejdus
02.12.2022 4 z 5

(SPOILER) Autor opet nezklamal. Snad az na hadanku, jak se jmenuje krestnim jmenem jeden z vysetrovatelu - to mi bylo hned jasne. Ale v knize je to prozrazeno opravdu az v zaveru.

petym
28.11.2022 4 z 5

Jako pěkná detektivka,akorát škoda, že tak málo akce. Ale špatné to nebylo. 4*

ivzu77
23.11.2022 4 z 5

Jsem ráda, že jsem objevila tuto detektivní sérii s Jeffersonem Winterem. Sympatický psychologický typolog. Knihy se čtou rychle a snadno, děj má grády ... Ráda doporučuji a jdu na třetí díl......

Zunka616
30.10.2022

Četla jsem polámané panenky ty byli super tak jsem musela i tuhle super krásný doporučuji

Jenny46
13.08.2022 4 z 5

Docela mě překvapilo nízké hodnocení, ale nenechala jsem se odradit...
První díl byl o trochu lepší, ale to nic neznamená Jefferson opět boduje a jeho sázky a myšlenkové pochody jsou úžasné;0))
Čtivá a napínavá detektivka až do konce , těším se na další dil

Niu
29.05.2022 4 z 5

Spíše než honbu za pachatelem, na kterou jsem zvyklá u jiných detektivek, tady se vše odehrává v mysli Jeffersona. Jeho úvahy tím pádem zůstávají skryté uším ostatních a z jejich pohledu je jeho chování značně podivínské. Řekla bych, že Jeffersonova arogance tady už přechází jistou únosnou mez. Líbil se mi Taylor i Hannah. A s tím jménem? Pochybuji, že tak bezchybný detektiv jako Jefferson je, by na to nepřišel. Schválně. Kolik nás tady na to přišlo :-) Myšlenkové pochody v detektivkách se mi líbí, ale někdy to vyzní jako charakteristika z příruček.

Majuš333
24.03.2022 5 z 5

Opäť úžasná jazda :) Zo začiatku mi trošku chýbala Templetonová, ale nahradil ju Taylor s Hannah, takže som nadmieru spokojná.
A chápem, že Jeff je kapacita, ale chytenie vraha a sám vrah bolo pre mňa málinko pritiahnuté za vlasy...


„Jak se jmenuje Taylor křestním jménem?“
„A proč bych vám něco takového měla prozrazovat? Obzvlášť když mi Taylor dal padesát babek, abych mlčela.“
Vytáhl jsem z peněženky stovku a zamával jí s ní před obličejem. „Protože Ben Franklin generála Granta za všech okolností trumfne.“
Hannah mi vyškubla stodolarovou bankovku z prstů. „Tak si myslím, že za takových podmínek si dám říct.“


„Vypadáte jako policajt, kterému ukradli služební průkaz.“
„Pořád lepší než vypadat jako odkvetlá rocková hvězda, která se zoufale snaží oživit dávnou slávu.“

Ráčkajda
18.03.2022 4 z 5

Winter mě baví. Sice první díl byl o chlup lepší, ale i tak jsem se těšila na každou stránku.

moudivlacek
09.03.2022 4 z 5

Jefferson je pro mne fascinující profiler se skvělou dedukcí a odhadem na lidi. Ale také s talentem vyprovokovat lidi kolem sebe, občas si z nich "tak trošku střílet". Každopádně jeho mozek je skvělý, špička svého oboru.
Nyní na pátrání po zrůdě vrahovi si vezme k ruce začínajícího policistu černocha Taylora, a i když nemá moc zkušeností, má "srdce policajta" a proto je dobrý. Později přibere ještě Taylorovu snoubenku se skvělým odhadem. Samozřejmě není vše tak jednoduché, ale Jefferson zná život ze všech směrů a koutů a rozhodně nemíní dopustit, aby zlo zůstalo nepotrestáno.
Pro odlehčení příběhu jej provází sázka mezi Jeffersonem, Taylorem a Hannah. Ta mě pobavila a rozluštění ještě víc.
Určitě budu pokračovat dále v sérii. Jsem zvědavá na další případ Jeffersona. A co vy?

harena
22.01.2022 4 z 5

Druhý díl je také napínavý, vyšetřování má celkem spád, hlavní vyšetřovatel mně byl velice sympatický a jeho jednání a pátrání celý detektivní příběh oživilo. Na pachatele jsem měla několik tipů, ale bohužel špatných. Dobře psaná detektivka, přečtu si i druhý díl.