Oběť

Oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334222/bmid_obet-BMV-334222.jpg 4 310 96

Jefferson Winter série

< 3. díl >

Poté co policejní profiler Jefferson Winter spolu se seržantkou Mendozovou v New Yorku odhalil a dopadl sadistického vraha mladých homosexuálů, odpočívá a připravuje se na další zakázku v Paříži. Trápí ho nespavost, a tak si několik nocí po sobě chodí posedět nad kávou do zapadlého bufetu. Když jej tam osloví mladá blondýna, překvapí ho, že zná nejen jeho jméno, ale ví toho o něm nečekaně mnoho. A pak žena před jeho očima nožem zabije náhodně vybranou oběť. Než se šokovaný Winter stačí vzpamatovat, vražedkyně uteče a zanechá po sobě na stole jen výtisk šest let starých novin. Winter zavolá na linku 911, počká na příjezd policie a předpokládá, že podá svědectví a bude moci odletět. Jenže policisté ho zadrží jako podezřelého, a jak se zdá, ani Mendozová není příliš ochotná uvěřit, že Jefferson vraždu nespáchal – vždyť jeho otec byl sériový vrah a násilné sklony se mohou dědit. Když se prokáže, že si Winter neznámou ženu nevymyslel, vše nekončí, ale naopak začíná. V oněch šest let starých novinách je totiž zpráva o vraždě mladých manželů – a právě na ni chtěla vražedkyně Wintera upozornit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , BB art
Originální název:

Prey , 2015


více info...

monte
monte
23.03.2024 4 z 5

Tak toto byla povedená hra na kočku a myš Velmi zajímavý a čtivý příběh

GYROTOURBILLON
GYROTOURBILLON
20.11.2023 5 z 5

Čtivá kniha JC. Splnila mé očekávání.


CharlesWard
CharlesWard
17.08.2023 3 z 5

Souhlasím s ostatními, že jde zatím o nejpovedenější knihu v sérii. Bohužel to však nepříliš uspokojivý závěr. Ten Carolovi nejde.

orangerose
orangerose
14.06.2023 5 z 5

pěkně napínává knížka, honička na neznámou (hon kočka na myš ), je plná akce , je jiná než předchozí díly ,bavila mně :)

Makůvka
Makůvka
02.03.2023 5 z 5

Druhý díl jsem nečetla, ale pokud můžu srovnávat, tak bych řekla, že tento třetí díl byl o fous slabší než Polámané panenky. Ale i tak se mi knížka moc líbila.
Detektivka začíná akční scénou, díky které je profiler Winter vtažen do vyšetřování a pátrá se seržantkou Mendozovou po dost vyšinuté psychopatce. Opět zde nechyběly bezchybné dedukce Wintera a krůček po krůčku jsme se přibližovali k dopadení zvrácené vražednice, která si s nima hrála jak kočka s myší. Konec byl na můj vkus trošku uspěchaný, ale i tak hodnotím plným počtem, protože jsem si čtení moc užila.

moudivlacek
moudivlacek
27.02.2023 4 z 5

Velice podařená detektivka. Tentokrát Winter dostává pořádně zabrat a hned zpočátku zjistí, že má proti sobě pořádného protivníka - či spíše protivnici, je to žena a je to ukázkový psychopat. Winter jako první musí přesvědčit policii, že on "stojí" stále na té správné straně. A Pak se seržantkou Mendozovou se pustí po stopách vražednice. Otázkou je, zda pátrají po stopách, nebo zda nedělají přesně to, co dotyčná chce. A opravdu to vypadá, že je na hodně dlouhou dobu ovládá. Ale Winter se nevzdává. Klobouk dolů před jeho úvahami i bystrými odhady.
Knihu jsem si rozhodně užila a těším se na další díl.

renefer
renefer
27.01.2023 5 z 5

Četla jsem první knihu a teď tu třetí ze série a líbila se mi tak, že jsem se od ní nemohla odtrhnout. Zajímavý průběh, víme kdo, ale nevíme proč. Konec byl sice takový zrychlený a dopadení příliš snadné, ale i tak má ode mě plný počet.

ivzu77
ivzu77
01.12.2022 4 z 5

Třetí kniha od autora, třetí detektivní jízda s J. Winterem. Stal se pro mne srdcovkou jako Harry Hole, Jo Linna, Cormorane Strike nebo Robert Hunter. Díky

Jenny46
Jenny46
02.11.2022 4 z 5

Docela mě překvapilo nízké hodnocení a já si knihu užila.
Je to třetí díl série J. Winter a přijde mi, že každý díl má něco do sebe...

Říká se, že Winter má mozek psychopata a tentokrát je sám pronásledovaný psychopatem. Jedná se o velmi podmanivý příběh, jste vtaženi přímo do něj nepustí vás až do konce, skvělé spiknutí.

Jefferson je úžasně vykreslená postava. Tady v tom díle se podrobněji vypráví z jeho dětství. Postavy, příběh a dialog se mi líbil i dábelská Amélie...

Já si sérii oblíbila a těším se na další díl

Zunka616
Zunka616
30.10.2022

Jako vždy super krásný napínavý autor bude vždy oblíbených můj spisovatel

krejcovka76
krejcovka76
26.07.2022 2 z 5

Tahle knížka na mě v knihovně čekala dlouho. Po přečtení jsem zjistila, že by se vůbec nic nestalo, kdyby čekala dál. Hlavní hrdina mi nebyl úplně nesympatický, ale taky mě ničím absolutně nepřitáhl. Kdo mi byl protivný byl hlavní padouch. To, že je magor, bylo znát od první zmínky a nějak mi bylo jedno, co dalšího udělá. 2 hvězdičky jsem dala za závěr knížky, spíše závěrečnou scénu, která byla víc než zajímavá. Každopádně, kdo chce slabší odvar detektivky, tak ať po ní v pohodě sáhne.

Risa605
Risa605
03.06.2022 5 z 5

Za mne skvělý díl série, Kniha se četla dobře.

Majuš333
Majuš333
25.03.2022 4 z 5

Chápem, prečo má tento diel také slabé hodnotenie... Tiež som mala už od začiatku isté pochybnosti, ale keď som si prestala všímať 3 veci, ktoré mi neskutočne vadili, tak som si 'Oběť' vážne užila :)
A ktoré boli tie 'moje 3 výstrahy'?

Za 1) Od prvého stretnutia mi Mendozová pila krv. Brala som ju ako (ospravedlňujem sa) pripečenú suchárku, ktorá musí mať vo všetkom pravdu a bude sa za ňu hádať až do krvi!

Za 2) Chýbal mi príbeh s Ryanom McCarthym. Takto bol len hodený do vody s pár faktami, a to bolo celé. Možno keby bol predchádzajúci diel o ňom, bola by tam určite lepšia nadväznosť...

Za 3) Prekážala mi obrátenosť tejto časti: Predtým sme dostávali indície a dopracovávali sa k psychopatovi / sériovému vrahovi. Tu bol psychopat jasný už od prvej kapitoly a do konca sme už len odkrývali jednotlivé kúsky jeho osobnosti...


'Jak zneškodníte psychopata, kterého baví si s vámi hrát? Snadno. Nehrajete s ním.'

Niu
Niu
20.03.2022 5 z 5

Přečteno za jeden den. Jefferson mi sedl, s Mendozovou jsou komická dvojka. Pokud chcete detektivku, která jde do hloubky psychopatova myšlení, jestli vám až tak nesejde, kdo to udělal, ale chcete být v myšlenkových pochodech Jeffersona, tak směle do toho. Překvapilo mne, že tento díl nemá tolik pozitivních ohlasů. Za mne bych řekla, že byl o něco lepší než Polámané panenky. Zde nebylo tolik otevřeného násilí. Druhý díl se ke mne ještě nedostal, ale pozor, ať si nevyspoilerujete v tomto díle právě druhý díl.

Aktualizace: Po dočtení 2. dílu, který se ke mně dostal až po tomto třetím, jsem trochu zmatená. Kdy se odehrává případ Mendozová a vrah homosexuálů? Druhý díl je úplně o něčem jiném.

harena
harena
18.03.2022 4 z 5

Opět se nám tu sešlo několik psychopatů, do kterých se policejní profiler Jefferson Winter dokáže dobře vžít a dokáže předpokládat jejich následující kroky. Smrti a zabíjení je tu také dost, ale není to tak morbidní jako Carter, Mendozová tu byla trošku upozaděná a pátrání už nemělo takový spád, jako předešlé díly. Ale na čtyři hvězdičky to určitě stačí, bude-li další díl, přečtu si ho.

baji42
baji42
19.12.2021 4 z 5

Jefferson Winter a jeho genialita v akci :-)

Ráčkajda
Ráčkajda
12.12.2021 5 z 5

Opět naprosto super, mám dalšího oblíbeného autora.

March
March
28.11.2021 3 z 5

Styl psaní autora mě baví, baví mě i JW. Začátek knihy byl "vostrej ":-) ale pak už to nebylo, tak jak jsme od autora zvyklý, neustále napětí, zvraty a prostě jízda. A teď jsem četla a četla, abych dočetla a trochu ten závěr takový tuctový, od autora bych čekala víc. Ale nic to nemění na tom, že opět si s radostí otevřu další jeho dílo.

Johny_H.
Johny_H.
17.11.2021 5 z 5

Nejlepší díl ze série. Souboj dvou psychopatů a geniálních mozků zároveň. Moc nerozumím, že první je lépe hodnocen.

karlos84
karlos84
25.09.2021

Když jsem začal číst, tak mi hned něco nesedělo. A pak jsem na to přišel. Zatímco první dvě knihy byly psány v první osobě, tato je ve třetí. Nevím jestli je to tak i v originálu, ale je to divný. Máte jiný vydání někdo?