Zuzana Vávrová životopis

česká, 1991

Životopis

Zuzka je obyčejná holka, která se jednoho dne rozhodla, že už nechce žít život, který jí diktují druzí a vydala se na cestu za svými sny. Nebylo to vždy jednoduché, ale stálo to rozhodně za to, protože díky tomu teď žije život, o kterém se jí ani nesnilo.

Cestuje po světě tam, kam si zrovna zamane. Poznává nové místa a kultury, učí se cizí jazyky, získává přátele z celého světa a rozšiřuje si díky tomu své obzory. Živí se tím, co ji baví. Má dost času na své blízké a na vše, co chce ve svém životě dělat a zažívat.

Ví, že jediné limity, které na světě existují, jsou ty v její hlavě. Ví, že může žít život přesně podle svých představ a jediný, na kom to všechno závisí, je ona sama. Našla v sobě člověka, o kterého se může opřít a na kterého se může spolehnout. Žije život svých snů.

Vždycky to tak ale nebylo
Dříve ani netušila, že je něco takového vůbec možné. Myslela si, že její život řídí ostatní lidé a náhodné okolnosti, nad kterými nemá žádnou moc. Musí dělat to, co jí říkají druzí, ať se jí to líbí nebo ne. Nechápala, proč se jí děje to, co se jí děje a myslela si, že to nemůže nijak ovlivnit.

Život byl pro ni těžký a nebezpečný. Děsila se smrti, protože si myslela, že tím život končí. Měla pocit, že je na všechno sama proti všem. Nechápala smysl života.

Myslela si, že to, co chce, jsou jen přání v její hlavě, která se nikdy nemůžou uskutečnit. Nevěděla, jak Vesmír funguje a jak využít vesmírných zákonů k získání toho, co si přeje.

Tak to ale nemohla nechat
Jelikož jí v tom nebylo dobře, tak se snažila najít odpovědi na své otázky. Hledala je v knížkách, kde našla zajímavé teorie, které jí ale v reálném životě nijak nepomáhaly, protože se bála je aplikovat do svého každodenního života.

Jednoho dne ale došla do bodu, kdy měla pocit, že už nemá dál hledat, ale to, co se dozvěděla, použít v praxi. Chtěla na svou kůži vyzkoušet, jestli je to pravda nebo ne. A tak to udělala.

Zásadní pro ni byl odjezd na roční studijní pobyt Erasmus do Švédska. Do země, kde nikdy před tím nebyla a nikoho tam neznala. Do země, jejíž jazyk neuměla a nevěděla, jak to tam chodí.

Byla najednou sama v novém prostředí daleko od všeho, na co do té doby byla zvyklá a co jí připadalo samozřejmé. Měla hodně času sama na sebe a tak mohla přemýšlet o životě a srovnat si své hodnoty.

Velké rozhodnutí
Rozhodla se, že už nechce dál studovat něco, co jí nepřináší to, co od studia očekávala, a tak po návratu a úspěšném získání bakalářského titulu začala podnikat. U toho pracovala, protože své začínající podnikání potřebovala z něčeho financovat, někde bydlet a něco jíst.

Po pár pokusech o podnikání, které se jí nepodařilo realizovat, dělala Terapeuta duše, kdy pomáhala lidem odstranit jejich problémy psychického původu. Asi po roce toho ale nechala, protože si uvědomila, že buduje něco, u čeho je limitovaná svým časem a pokud chce pomoci celému světu, tak touto cestou to nepůjde. Navíc ji její podnikání vázalo k místu, kde měla své klienty a nešlo dohromady s její ohromnou vášní - cestováním, kterou díky Erasmu v sobě objevila.

Po profesi terapeuta odjela jako au pair do Francie procvičit si francouzštinu. Byla to pro ni tak úžasná zkušenost, že si říkala, že by bylo škoda nechat si ji jen pro sebe. Proto se rozhodla napsat o ní knihu. Dala jí spontánně název Jak se plní sny a po návratu z Francie ji začala psát.

Jak vznikala kniha
Knihu ale nestihla dokončit, protože nastoupila na vysokou školu. Chtěla tím splnit celé její rodině jejich sen a získat magisterský titul. Škola byla ale pro ni příliš náročná, protože od bakaláře naprosto změnila obor a chyběly jí teoretické znalosti.

Po jednom semestru dřiny a odříkání, kdy nemohla spát, byla často nemocná, pomalu jediné uvolnění nacházela v alkoholu a odložila na neurčito téměř vše, co milovala včetně psaní knihy, se rozhodla ze školy odejít a bez znalosti španělštiny odjet opět jako au pair tentokráte do Španělska.

Tam už svou knihu dopsala, ilustrovala ji a po návratu do Čech si ji i sama vydala. Jejím cílem je dodat mladým ženám sílu a odvahu jít si za tím, čemu věří a plnit si své sny.

Protože se řídí citátem: „Buď tou změnou, kterou chceš vidět ve světě,“ tak kniha kromě její zkušenosti coby au pair ve Francii popisuje další 4 největší sny, které si do téhle chvíle v životě splnila od nápadu po realizaci. A jaké to jsou?

Dojet na kole k moři
Studovat na VŠ v zahraničí
Podnikat
Pracovat ve Francii
Napsat a vydat knihu

Zážitky, zkušenosti a vtipné historky jsou prokládány moudrostmi, které se několik let dozvídala z knížek a které následně otestovala na svém životě. Moudrosti, které jí pomohly žít život, který žije dnes.

Život, který si vždycky přála. Život, kde je dostatek prostoru na vše a všechny, které má ráda. Život, který má pevně ve svých rukou. Život, ve kterém ví, že může mít, být anebo dělat cokoli, co si bude přát a jediný, na kom to všechno závisí je ona sama. Život, který miluje. Život jejích snů. (zdroj životopisu: http://zuzkavavrova.cz/kdo-jsem/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Zuzana Vávrová - knihy

2017  100%Jak se plní sny

Žánry autora

Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy Osobní rozvoj a styl

Štítky z knih

podnikání

Vávrová je 0x v oblíbených.
Osobní web autora