Zdeněk Vtípil životopis

česká, 1943

Životopis

Narozen 7. srpna 1943 v Uherském Hradišti. Na katedře působí od roku 1972. Absolvent jednooborové psychologie FF UJEP Brno z roku 1965. Odbornou praxi získal v Psychiatrické léčebně v Kroměříži, ve Věznici Opava a v Přerovských strojírnách n. p. v Přerově.

Doktorem filozofie od roku 1976, kandidátem věd od roku 1985 (Psychologický ústav ČSAV Praha), docentem pro psychologii práce a řízení od roku 1989 (Fakulta řízení VŠE Praha). Absolvent tří postgraduálních kurzů z oboru psychologie práce, vysokoškolské didaktiky a pedagogiky.

Bohatá vědecko-výzkumná činnost prostřednictvím grantů a vedení disertačních a diplomových prací. Četnost publikovaných titulů více než 70. Na katedře přednáší zejména v oborech spjatých s psychologií práce, organizace a řízení. Badatelská aktivita orientována do profilujícího oboru a také na psychologii v marketingu, soudní, penitenciární, policejní a vojenskou psychologii, psychologii sportu, resp. na aplikace sociální psychologie v různých odvětvích společenské praxe. (zdroj životopisu: psych.upol.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.