Vojtěch Alberto Sláma životopis

česká, 1968

Životopis

Mgr. Vojtěch Alberto Sláma se narodil v roce 1968 a vystudoval Univerzitu Palackého v Olomouci. Mimo svou největší kariéru (v oboru kryptozoologie (věda zabývající se neznámými zvířaty) pracoval jako stěhovák, zedník a hlídač v zoologické zahradě, než se stal redaktorem zahraničního zpravodajství a na krátkou dobu také šéfredaktorem dnes již neexistujícího ekonomického týdeníku.

Vojtěch je dnes nezávislým publicistou, zabývajícím se především kryptozoologií a kreacionismem (nauka o stvoření). Mezi jeho nejznámější literární díla patří například kniha Mimozemci z Lekotilu, Záhadná monstra, Hon na vodní příšery, nebo třeba Putování do zeleného srdce Amazonie. Při tomto všem také navštívil hromadu zemí, především když byl novinářem tak navštěvoval Rusko, Bělorusko, Ukrajinu, Kazachstán a Kyrgyzstán. Potom ještě několikrát cestoval do brazilské Amazonie, jednou do bažiny Pantanalu, a dále také navštívil Venezuelu, Bolívii, Gambii, Thajsko a malajskou část ostrova Borneo.
Do filmového světa se Vojtěch zapsal poprvé v roce 1999 snímkem PO STOPÁCH AMAZONSKÝCH, ve kterém se hlavně zabývá obludami v oblasti řeky Jandiatuby. Tento snímek byl odvysílán na kanálu ČT2. Druhým filmem se stal v roce 2017 dokument Akakor - Tatuncovo tajemství, o obávaném indiánském náčelníkovi. (zdroj životopisu: csfd.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.