Vladimír Samiec životopis

česká, 1971

Životopis

Vladimír Samiec se narodil 17.4.1971 v Praze. Ve svém životě pracoval v různých profesích. Mimo jiné také jako novinář, ale také tři roky strávil u pražské policie. V současné době pracuje v obchodním sektoru, nicméně bezpečnostní problematikou se stále zabývá.

Mezi jeho největší zájmy patří literatura a historie. Jeho neoblíbenější autoři jsou např. E. A. Poe, nebo Ed Mc Bain. Z českých autorů např. P. Frýbort.

Jako autor spolupracuje s Asociací detektivní literatury (AIEP), na jejíž webových stránkách jsou i některé jeho povídky, nebo se serverem detektivky. com. Publikuje také své články na blogu serveru Novinky.cz, nebo na svých soukromých stránkách.

V soutěži vypsané právě AIEP o Vavřínovou korunu získal 3. a 5. místo. Další z jeho povídek se stala součástí knihy povídek „Vraždit se musí umět“ vydanou nakladatelstvím Pražské vydavatelské společnosti v edici „Jedním dechem“, kde se ocitl ve společnosti významných českých autorů, jako např. R. Cílek, či J. Cimický.

V současné době se věnuje nejvíce psaní fejetonů, které publikuje na blogu iDnes: http://samiec.blog.idnes.cz/ (zdroj životopisu: autor)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Vladimír Samiec - knihy

2007  0%Vraždit se musí umět a další povídky
2010  80%Rozhodnutí zabíjet

Žánry autora

Detektivky, krimi Povídky Literatura česká

Štítky z knih

Samiec je 1x v oblíbených.