Vladimír Lajsek životopis

česká

Životopis

Vladimír Lajsek je advokátem v Praze. Specializuje se především na soudní spory, právo nemovitostí, právo duševního vlastnictví, ochranu osobních údajů a GDPR či smluvní právo.

Dříve působil v justici (postupně na civilním, trestním a exekučním úseku a jako tiskový mluvčí soudu) nebo jako podnikový právník v přední bance. Posléze získával zkušenosti ve významných advokátních kancelářích, včetně největší a nejrenomovanější právní firmy HAVEL & PARTNERS. Logickým vyústěním bylo založení vlastní kanceláře LAJSEK LEGAL.

Je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy (postupně tituly Mgr., JUDr. a Ph.D.), kde krátce působil v rámci Akademického senátu, a později zde také vyučoval.

V minulosti prošel studijními pobyty na Lancaster University ve Spojeném království a na Technische Universität Dresden v Německu. Studuje postgraduální studium MBA v oboru Nemovitosti a jejich oceňování na Fakultě financí a účetnictví na Vysoké škole ekonomické v Praze. Prošel též specializačním studiem na Institutu průmyslově-právní výchovy při Úřadu průmyslového vlastnictví.

Je autorem knihy „Přísedící a laický prvek v justici“, a také mnoha odborných článků, především v prestižních časopisech Právník a Právní rozhledy.

V roce 2010 zvítězil v soutěži SVOČ. Roku 2019 se potom umístil na 3. místě v rámci soutěže IUS et SOCIETAS. V letech 2010 až 2012 byl místostarostou Spolku českých právníků Všehrd a šéfredaktorem odborného právního časopisu Všehrd, v němž je dodnes členem redakční rady. Od roku 2020 je ve Spolku českých právníků Všehrd členem Smírčího sboru. Prošel též mnoha stážemi, zejména v Senátu PČR a v Parlamentním institutu. Byl externím legislativním poradcem Ústavněprávního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Roku 2021 byl Sněmem České advokátní komory zvolen do Kárné komise, kde působí dodnes.

Hovoří anglicky, německy a rusky. (zdroj životopisu: http://lajseklegal.cz/o-nas/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Vladimír Lajsek - knihy

2020  80%Přísedící a laický prvek v justici

Žánry autora

Literatura naučná Právo

Štítky z knih

Lajsek je 0x v oblíbených.
Osobní web autora