Uwe Westphal životopis

německá, 1957

Životopis

je německý biolog a spisovatel . Do povědomí širšího publika se dostal jako imitátor zvířecích hlasů. Jeho audioknihy jsou jediné na světě, ve kterých nejsou zvířecí hlasy prezentovány jako originální nahrávky, ale jsou realisticky imitovány pomocí lidského hlasu.

Westphal vystudoval biologii se zaměřením na zoologii a ekologii na Philipps University v Marburg/Lahn.

V letech 1984 až 2002 pracoval jako biolog na Hessenské akademii ochrany přírody ve Wetzlaru a v Německém svazu ochrany přírody (NABU), Landesverband Hamburg. Zaměřoval se na oblasti environmentální výchovy, plánování a vedení přírodovědných seminářů, práce s veřejností v oblasti ochrany přírody a poradenství pro občany. Westphal je vědeckým ředitelem přírodovědné informační a výzkumné stanice, poradcem pro ochranu druhů a biotopů a specialistou na rozsáhlé projekty v oblasti napětí mezi ekologií, ekonomikou, politikou a veřejností. Kromě toho vede redakční radu časopisu „Naturschutz in Hamburg“.

Od roku 2003 Westphal pracuje jako nezávislý manažer přírodopisných exkurzí a seminářů. Je také odborným redaktorem, copywriterem, lektorem a autorem.

Westphal se objevil v mnoha televizních pořadech ( Bettina a Bommes , Das Supertalent , Hier ab vier , TV total , Willkommen Österreich , NaturNah , Tell the true , Planet Knowledge a 5 proti Jauchovi ). V roce 2009 se objevil také v kvízové ​​show The Amazing Animal Quiz . (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.