Theodora Stonewall životopis

maďarská, 1976

Životopis

Nathaniel Wonderful a Theodora Stonewall jsou literární pseudonymy transsexuální manželské dvojice, která od listopadu 2020 žije trvale v Kostarice (Střední Amerika). Autoři jsou česko-maďarského původu a dělí je od sebe 14 let. Společně tvoří od poloviny roku 2019 a svůj literární debut „Nevyzpytatelné jsou cesty osudu“ publikovali v dubnu 2020.

Thea se narodila v Budapešti a dětství prožila střídavě v Maďarsku, Československu, Itálii a Severní Africe. Později s batůžkem procestovala velkou část Východní Evropy a Asie. Dvanáct let strávila ve Velké Británii, kde se živila jako tlumočnice a překladatelka, aby se poté vrátila do České republiky, kde se poznala s Nathanem.

S literární tvorbou začala již v předškolním věku, kdy na motivy televizního seriálu 30 případů majora Zemana vytvořila svou první povídku o vrahovi Brůnovi, který zabil stovky lidí. Fascinace kriminalistikou a vraždami ji později přivedla k četbě děl Jiřího Kulhánka a napsání další brutální povídky, která jí vynesla trestní oznámení. V dospělosti se krátce věnovala psaní poezie, zvláště pak milostně podbarveným baladám a haiku, zatímco jejími hlavními koníčky se staly historický šerm a výroba nožů. (zdroj životopisu: https://laughingbeasts.blog...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.