Tara Swart životopis

britská, 1974

Životopis

Dr. Tara Swart (*1974) je lékařka, neuroložka a poradkyně; londýňanka, která se stala jedním z prominentních hlasů v oblasti neurovědy a v současné době má svůj vlastní program v oblasti vedení lidí na prestižním Massachusettském technologickém institutu (MIT), je též externí profesorkou na Oxfordské univerzitě.

Po promoci na Oxfordské univerzitě pracovala 7 let v psychiatrii, ale finanční krize rozhodla o změně její kariéry - aby se místo toho zaměřila na porozumění vrtošivé mysli - konkrétně na zkoumání psychopatických rysů, které jsou zřejmě charakteristické pro ty, kteří směřují na vrchol. Rysy jako charisma, nebojácnost, bezohlednost, narcisismus, přesvědčivost a nedostatek svědomí jsou přítomny v každém mozku, ačkoli běžně jsou omezeny nebo kontrolovány empatií. Skutečný psychopat takovou bariéru nemá. Hranice mezi kriminálníkem a vizionářem je velmi tenká.

Dr. Tara Swart s velkým zápalem vyučuje lidi, jak aplikovat poznatky z neurovědy ke zlepšení jejich každodenního života.

Tara promovala z biomedicíny na Oxfordské univerzitě a získala titul PhD. z neurofarmakologie na King's College v Londýně. Je jedinou koučkou s doktorátem z neurologie a předchozí lékařskou praxí v psychiatrii. Její zkušenosti napříč lékařskou, vědeckou a byznys sférou znamenají solidní základ pro koučink, jak zapřáhnout sílu mozku k profesní a osobní prosperitě.

Její jméno je známé mezi významnými klienty jako jsou banky, hedgeové fondy, právní a mediální firmy, kde učí lidi ve vedoucích pozicích, jak lépe kočírovat jakékoli psychopatické tendence a pěstovat benevolentnější kulturu na pracovišti. (zdroj životopisu: www.telegraph.co.uk; www.amazon.co.uk)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.