Stephanie Clifford životopis

americká

Životopis

Stephanie Cliffordová je oceňovaná investigativní novinářka a autorka bestsellerů.
Téměř deset let pracovala jako reportérka deníku New York Times a věnovala se právu a obchodu. Nyní píše dlouhé investigativní články o trestním soudnictví a podnikání pro Times, The New Yorker, The Economist, The Atlantic, Wired, Elle, Marie Claire, Bloomberg Businessweek a další publikace. Mezi její ocenění patří Loebova cena za investigativní zpravodajství, cena Deborah Howellové za vynikající psaní od Asociace vedoucích zpravodajství, cena Společnosti amerických obchodních redaktorů a spisovatelů za vysvětlující zpravodajství, cena Deadline Clubu za časopisecké profily a další. Její články v časopisech jsou často adaptovány pro film, televizi a streaming, mimo jiné pro Netflix, Lifetime a další mediální společnosti.
Její první kniha Everybody Rise se stala bestsellerem New York Times a výběrem redakce New York Times Book Review. Vyrostla v Seattlu a s rodinou žije v Brooklynu.

Její nový román The Farewell Tour, který v březnu 2023 vydalo nakladatelství Harper, je označován za "dechberoucí... třpytivý chvalozpěv na hluboce zkažený americký Západ" (New York Times); "Jako obzvlášť ostrá country píseň bere klišé, rozplétá je a obnovuje....Střídáním kapitol mezi Lilinou pohnutou minulostí a její současností, která je posledním hurá, Cliffordová umocňuje pocit, že ji historie dohání, a přidává zvraty, které podtrhují důsledky traumatu a jeho zanedbávání." (New York Times). (Washington Post); "Nezapomenutelný" (Barnes & Noble Booksellers' One-Word Reviews); a "intimní a vášnivý... hladce napsaný... román, který si mohou vychutnat jak fanoušci rockové hudby, tak příznivci country - i když ne vždy dokáží ocenit hudbu toho druhého" (Southern Review of Books). (zdroj životopisu: http://www.stephanieclifford.net/about-me)

Ocenění

Stephanie Clifford - knihy

2015  82%Hazardérka

Žánry autora

Literatura světová Romány

Štítky z knih

bohatství finanční krize finanční trh

Clifford je 0x v oblíbených.