Šárka Uhrová životopis

česká, 1992

Životopis

Spisovatelka Šárka Uhrová začala psát, sotva se to naučila. Přes pohádky a povídky se dostala k tvorbě svého stěžejního celoživotního projektu "Montril", na kterém pracuje již 12 let. Ten je tvořen dvěma směry tvorby.

Prvním je samotný příběh o Montril. Osm let práce vyústilo v roce 2014 k vydání prvního dílu příběhu o "Montril - Cesta začíná". Druhý díl "Montril - Cesta pokračuje" byl publikován v roce 2016.

Nicméně světlo světa spatřila o několik let dříve první kniha ze série příběhů o Nosičích smrti (druhý směr tvorby) "Povoláním likvidátorka" (první vydání 2010). Jedná se o prvotinu vytvořenou v autorčiných 18 letech. V roce 2016 vyšel druhý příběh z této série "Nejvyšší oběť" s podtitulem "Inspirováno učením bohyně Diantis" a v roce 2018 dlouho očekávaný třetí díl "Anaira - Cena za svobodu". Všechny tři knihy o Nosičích smrti jsou s hlavním dílem Montril lehce spjaty a vzájemně se doplňují několika informacemi.

Nyní autorka pracuje třetím díle "Montril" s podtitulem "Cesta pokračuje", jehož tvorbu je možné sledovat na Facebookové skupině.

Ocenění