Sára Báchorová životopis

česká, 2001

Životopis

Sára Báchorová (*2001) je čerstvě plnoletá holka z Trutnova s dlouhou minulostí. Píše o problémech ve společnosti, drogách, tabuizovaných tématech.

Jejím cílem je rozšířit povědomí o psychických poruchách jako jsou poruchy příjmu potravy, deprese, spánkové paralýzy a další a ukázat tak lidem, jak křehká dokáže být lidská psychika. Ví, o čem mluví - má za sebou 5 hospitalizací na psychiatrii.

Co se psaní týká – ve 12 letech se v literární soutěži Zlatá tužka umístila na 3. místě, a v roce 2018 se umístila druhá v literární soutěži Mensy, její povídka vyšla ve sborníku. Být spisovatelkou je ale její dlouholetý sen.

V roce 2019 jí vyšla kniha „An(n)a.“, která je založena na osobních zkušenostech jí samotné. Vzpomínky, zápisky v deníku i rozhovory čerpají ze skutečných událostí a hlavní hrdinka má autobiografické prvky. Prostřednictvím příběhu mladé Anny se autorka snaží ukázat, jak jednoduché je spadnout do poruch příjmu potravy (PPP) a kam až to může zajít. Navíc Anna, hlavní hrdinka, vede s anorexií a bulimií dialogy. Pro čtenáře je tak jednodušší si představit, jak PPP fungují, co s sebou přinášejí, co se člověku honí hlavou. An(n)a ale nekončí klasicky, předvídatelně nebo nereálně šťastně…

Chce psychická onemocnění zbavit nálepky „tabu“, podpořit mladé lidi a má v plánu vydat i další knihy, které se budou týkat i jiných problémů – bipolární poruchy, hraniční poruchy osobnosti, OCD, drogové závislosti. (zdroj životopisu: https://www.zijutu.cz/pomahame/kniha-anna-od-sary-bachorove/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Sára Báchorová - knihy

2019  80%An(n)a.

Žánry autora

Literatura faktu Pro ženy Literatura česká

Štítky z knih

deprese psychologické romány anorexie poruchy příjmu potravy bulimie

Báchorová je 7x v oblíbených.