Rudolf Jičín životopis

česká, 1933 - 2011

Životopis

Je extrémně kuriózním myslitelem; hlásí se zejména k Schopenhauerovi, Nietzschovi, Spenglerovi a Ladislavu Klímovi. Ze současných českých filozofů jsou mu blízcí pouze Milan Středa a Zdeněk Vašíček. Ve filozofii je subjektivista se sklony ke klímovskému ludibrijnímu solipsismu, v sociologii se zabývá úlohou davů v současné společnosti, v logice teorií deskripce. Jeho exaktní formulace logiky deskripce (v l. 1969–72) vycházejí z Carnapovy sémantiky, numerické taxonomie a Vašíčkovy ideje deskriptivních věd. Své sociologické a filozofické názory publikuje od r. 1993 sporadicky v okrajových sbornících a obskurních časopisech.

Jeho životní dílo, sedm strojopisných svazků Sebraných spisů nepublikova(tel)ných (6 kg), je svým obsahem i formou pro odbornou i ostatní veřejnost nepřijatelné a z valné části jí nepředložitelné. Jednotlivé svazky obsahují: 1. Tractatus sociologico-pornographicus, 2. Rukojeť ludibrijního egosolipsismu, 3. Kladivo na dvounohý hmyz, 4. Komentář ke Kantovým Prolegomenům, Komentář k Bhagavadgítě, 5. Zůstalost A1, 6. Zůstalost A2, 7. Bohnické listy, Planeta Solipsis, Fekalino, Nové Ecce homo.

(Zkrácený autorský příspěvek ze Slovníku českých filosofů) (zdroj životopisu: https://www.phil.muni.cz/fil/scf/komplet/jicin.html)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Rudolf Jičín - knihy

1992  100%Československo a Marshallův plán
2016  97%Kladivo na dvounohý hmyz

Žánry autora

Literatura naučná Historie

Štítky z knih

Československo Marshallův plán

Jičín je 4x v oblíbených.