Romana Zmrzlá Galuszková životopis

česká

Životopis

Romana Zmrzlá Galuszková s paličkovanou krajkou začínala ve 12 letech pod vedením své maminky Zuzany Galuszkové. Další vědomosti nasbírala od lektorek Jany Kneysové a Věry Holomečkové. Její doménou se stala vláčková krajka, kterou vyučuje na kurzech při DDM Větrník v Liberci.

Pravidelně se účastní předváděcích akcí na různých řemeslných trzích, pořádá autorské výstavy a spolupracuje s místními firmami (Preciosa a. s., Valdštejnovo muzeum a mincovna v Jičíně). Několik let přispívala do španělského časopisu Bolilleras. Za svůj největší úspěch považuje výhru v kategorii „Krajka oděvní a interiérová – design“ v rámci VIII. bienále české krajky ve Vamberku.

Krajky si sama navrhuje, upřednostňuje techniku před složitými vzory, ráda experimentuje. Při návrzích a realizaci používá kombinace různých textilních technik (paličkování a sutašek, paličkování a frivolitky, paličkování a drhání...). Ve vláčkové krajce hledá nové možnosti využití, obohacení této techniky o prvky z jiných typů krajek. (zdroj životopisu: https://www.edika.cz/tituly/88390678/palickovani-variace-vlackove-krajky/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Romana Zmrzlá Galuszková - knihy

2023  100%Paličkování: Variace vláčkové krajky

Žánry autora

Literatura naučná Hobby

Štítky z knih

hobby umělecká řemesla

Zmrzlá Galuszková je 0x v oblíbených.