Roman Štícha životopis

česká

Životopis

Lékař, sportovec a tréner

Jmenuji se Roman Štícha, jsem lékařem (ve specializační přípravě v oboru ortopedie a traumatologie pohybového aparátu) a zároveň akreditovaným trenérem fitness. Navíc se významně zabývám zdravou a sportovní výživou. Již řadu let se věnuji posilování, bodybuildingu a běhání. V centru mého zájmu jsou stabilizační a koordinační techniky cvičení spolu s moderními pomůckami jako jsou např. závěsný posilovací systém („TRX“). Podporuji veškeré aktivity spojené s vyváženým životním stylem a s udržováním zdraví.

Můj profesní zájem spočívá v řešení poruch hybného systému a možnostem jeho regenerace. Pracuji a spolupracuji v oborech ortopedie a traumatologie, rehabilitace a tělovýchovné (sportovní) lékařství.

Odbornost a znalosti:

V roce 2014 se ze mě stal certifikovaný fitness trenér. Své znalosti jsem se vždy snažil rozšiřovat, a tak jsem na 2. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy absolvoval několik volitelných předmětů v oblasti výživy. Během 4. ročníku medicíny jsem absolvoval zkoušky z tělovýchovného (sportovního) lékařství a rehabilitace. V medicíně se specializuji na ortopedii a traumatologii pohybového aparátu. Od roku 2018 jsem nastoupil na I. ortopedickou kliniku FNM. Zmíněné obory mě velmi oslovily a pomohly mi získat důležité vědomosti. Rád bych svým působením sdílel nabyté poznatky a zkušenosti s lidmi, kteří se chtějí věnovat svému zdraví a kondici.

Zkušenosti a sportovní zájmy:

Mou srdcovou záležitostí bylo vždy posilování a zvedání těžkých činek, avšak mé zájmy se za poslední roky dosti rozšířily – především o běhání, cvičení s vlastní vahou a TRX. Aktivně se věnuji sportu od r. 2007 a během této doby jsem nabral mnoho zkušeností. Také jsem měl příležitost být v roli závodníka, jelikož jsem se účastnil několika silových soutěží (především v bench-pressu), běžeckých závodů a překážkových závodů (OCR) typu Spartan Race.

Toto jsou mé hlavní argumenty, proč jsem tím pravým, kdo Vám může poradit v oblastech jako jsou cvičení, strava a zdraví.

Rád bych uvedl jméno mého parťáka na medicíně, výborného běžce Jakuba Hurycha, se kterým často diskutujeme na všechna zmíněná témata.



V roce 2020 jsem založil sportovní a zdravotnické centrum - Biotion FyzioFitness centrum, kde se věnuji spolu s dalšími kolegy pohybovému aparátu klientů a pacientů. Poskytujeme komplexní péči a podporujeme aktivní život.

Zaměření:
Úprava životního stylu (výživa a fyzická aktivita)
Osobní a skupinový trenér fitness
Kondiční posilování
Funkční trénink
Stabilizační a dechové cvičení, posilování „core“ (hluboký stabilizační systém), řešení bolestí zad
Závěsný posilovací systém („TRX“)
Cvičení s vlastní vahou
Kombinace posilování a běhání
Zdravá výživa a sportovní výživa
Prevence chronických onemocnění (obezita, cévní a srdeční choroby, diabetes 2. typu, nádorová onemocnění aj.) (zdroj životopisu: http://www.fitros.cz/o-mne/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Roman Štícha - knihy

2020  100%Lékařská mikrobiologie: repetitorium

Žánry autora

Literatura naučná Učebnice a slovníky Zdravotnictví

Štítky z knih

Štícha je 0x v oblíbených.