Roman Krejčí životopis

česká

Životopis

Roman Krejčí přičichl k automobilovým závodům v rodném Havířově, kde se jezdily okruhové závody. Svoji specializaci ale záhy zaměřil na vrchy. Bylo to právě Ecce Homo 1989, které definitivně otočilo jeho pozornost ke kopcovým závodům.

Každoročně patří k Ecce Homo neodmyslitelně jako komentátor a archivář. Má na svědomí evropsky největší databázi závodů do vrchu na stránkách www.euromontagna.com. Desítky tisíc fotografií a výsledky tisíců závodu tvoří hlavní záběr jeho práce, která se průběžně neustále rozšiřuje.

Po publikaci věnované historii závodu do vrchu Ústecká 21′ je velmi rád, že se bude moct spolupodílet na Fenoménu Ecce Homo: “Velmi jsem uvítal informace o chystané publikaci věnované závodu, který se stal mou srdeční záležitostí. Věřím, že obrovské archívy a kontakty nám společně dovolí vytvořit v rekordním čase opravdu vynikající knihu, která bude ozdobou našich domácích knihoven. Je to výzva, která nás svazuje k té nejlepší práci.” (zdroj životopisu: https://www.eccehomobook.eu/team/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.