Raphael Simon životopis

Pseudonymous Bosch · pseudonym

americká, 1967

Životopis

Pseudonymous Bosch je pseudonym autora deseti úspěšných knih pro děti. Mnoho se o něm neví, snad jen že vášnivě miluje čokoládu a sýry a stejně vášnivě nenávidí majonézu. Fámy o výskytu PB jsou asi tak časté a stejně spolehlivé jako zprávy o únosech lidí mimozemšťany. Pokud někdy potkáte někoho, kdo tvrdí, že je Pseudonymous, je téměř jisté, že se jedná o podvodníka. O skutečném PB se v současnosti říká, že se skrývá v jeskyni uprostřed neprostupné džungle (i když existují i zprávy, že pobývá někde v Grónsku).

A skutečná totožnost PB?
V nedávné době byl PB identifikován jako americký spisovatel jménem Raphael Simon. Nikdo přesně neví, kde se toto tvrzení vzalo, ale podle všeho se zdá, že pan Simon je celkem neškodný a slušný chlap. Žije v Kalifornii, a když je dotázán, jak to tedy je, opakovaně popírá, že by měl s knihami spisovatele Bosche cokoli společného. Nutno však podotknout, že je dost často vídán, jak se láduje čokoládou, takže kdo ví…

PB je autorem 3 bestsellerových knižních sérií, pětidílná Tajná série se prodala do 30 zemí a celkem bylo prodáno více než 2 miliony autorových knih. (zdroj životopisu: jota.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.